Bütçe
10k
Renk konusunda kesinlikle OLED daha iyi ve HDR performansı olarak yine çok daha iyi. Local Dimming ayarı var G65B'de ama ne yalan söyleyeyim başarısız. HDR açılmaz demiyorum açılır ama G65B 6/10 bir tecrübe ise G6 OLED 8/10. Daha parlak olabilirdi oradan biraz puan kırdım ama perdeleri indirince sarıyor yine sorun yok. Sanırım pencere karşısında oturmam ile alakalı bir problem. İki monitörde yansıma yapıyor biraz, önceki XG2431'de mat bir kaplama vardı hiç sorun olmuyordu.

Bu arada hareket bulanıklığı olarak XG2431 bana göre OLED'den bile daha iyiydi, kronik arıza yapan bir model olmasaydı keşke ama her monitörün bir sorunu var artık sizinde söylediğiniz gibi.

Genel netliğe gelirsek biraz irdelemem gerekiyor gözleri iyi gören birisi değilim ama yine OLED biraz daha net gibi (Yazılar hariç). Düz olmasının etkisi olabilir. Sözde G65B'nin netlik ayarı var fakat ne yalan söyleyeyim bir işe yaramadığını düşünüyorum, placebo gibi bir şey. Doğru açıdan bakılmadığında sınıfta kalan bir monitör öyle akıllı TV özelliği var ama TV olarak kullanmak isterseniz en fazla 2 kişi yan yana film izleyebilir, kavis bu konuda sınıfta bırakıyor ve bakış açıları genel olarak çok zayıf OLED ile kıyasla.

Yine setup çok güzel şu anda arka ledleri klavyeyi fareyi vb macenta yaptım foto atmayı çok istedim ama telefonumun kamerası kırık, selfi kamerasıyla da bir detay anlaşılmıyor çok kötü duruyor. OLED'e para verip 5-6 yıllık kırık dökük telefon kullanmamda ayrı bir ironi. LG telefonum var, müzik konusunda çok başarılı diye almıştım. Artık LG telefon üretmeyi bırakmış yerine ne alsam bilmiyorum. :D

Son olarak monitörlerin ikisinide tutmaya karar verdim, tekini kardeşim istedi onunda ihtiyacı var, ben onun eski 1080P monitörünü discord, web gezinti, youtube vb kullanmayı düşünüyorum dikey çevirip. Kavisli ekran dikey çok mantıklı olmuyor onu denedim tuhaf kaçıyor. Hatırlarsam ondan foto isterim.

Şimdi tek soru OLED'i mi tutacağım G65B'yi mi. Aslında OLED açık ara kazanan ama benim monitör kullanma huylarım çok tembelce, yani bu 4 saatlik ekran bakımı, düşük parlaklık kullanma, odayı karanlık tutma, başlat çubuğunu saklama vb bu tür şeylere alışabilir miyim onu düşünüyorum.

240Hz alabilmeniz için Display Port 1.4 veya HDMI 2.1 portu olması lazım. Hem kablonun hem bağladığınız portun bu sürümü desteklemesi gerek. Yoksa sadece 120Hz alırsınız.
Yani deneyeyim mi ? Çok sordum kusura bakmayın, kablolardan vs anlamıyorum o yüzden.Toshıba marka 13 senelik bir laptop var Windows 7 i3 işlemci mi ne var kısaca bu destekler mi görüntüsünü aktarsam monitöre 240hz yapabilir miyim? Veya dex destekli cihazlar var smartwiev de var onlarla olmaz tahminim ama laptopun görüntü aktarıp 240 alabilir miyim?

Yani deneyeyim mi ? Çok sordum kusura bakmayın, kablolardan vs anlamıyorum o yüzden.Toshıba marka 13 senelik bir laptop var Windows 7 i3 işlemci mi ne var kısaca bu destekler mi görüntüsünü aktarsam monitöre 240hz yapabilir miyim? Veya dex destekli cihazlar var smartwiev de var onlarla olmaz tahminim ama laptopun görüntü aktarıp 240 alabilir miyim?

Deneyebilirsiniz ama destekleyeceğini sanmıyorum. Zaten maks 120Hz kullanabiliyorsanız öyle kullanın sorun olmaz.

Maç saatlerinde TV'yi paylaşamadığımız için küçük odaya 32'' olanı şubat ayında almıştım. Fiyatına göre sunduğu özellikler oldukça başarılı. En beğendiğim özelliği Prime video hariç diğer film, dizi platformlarındaki 4K içeriği 2K'ya yayarak yapması. Sanırım aldığım günden itibaren de iki kez güncelleme aldı.

Maç saatlerinde TV'yi paylaşamadığımız için küçük odaya 32'' olanı şubat ayında almıştım. Fiyatına göre sunduğu özellikler oldukça başarılı. En beğendiğim özelliği Prime video hariç diğer film, dizi platformlarındaki 4K içeriği 2K'ya yayarak yapması. Sanırım aldığım günden itibaren de iki kez güncelleme aldı.
4K içeriği nasıl destekliyor? Ekran 2K değil mi? Özel bir ayarı mı var?

Ayar yok sanırım. Akıllı TV özelliği ile kullanıyorum. Büyük ihtimal 2K'da görüntüyü iyileştiriyor. PC'de kullandığım monitörde aynı görüntü kalitesini alamıyorum.
Demek istediğim şey şuydu. Örneğin, Netflix donanımı algılayıp 4K değilse 4K içerikleri sunmuyor ya. G65B’ye 4K içeriği sunuyor mu demek istiyorsunuz yani? Öyleyse çok iyi çünkü.

Demek istediğim şey şuydu. Örneğin, Netflix donanımı algılayıp 4K değilse 4K içerikleri sunmuyor ya. G65B’ye 4K içeriği sunuyor mu demek istiyorsunuz yani? Öyleyse çok iyi çünkü.
Evet 4K olarak gösteriyor destekli dizi, filmlerde. Müsait olunca birkaç örnek fotoğraf eklerim.

@heart like a grave umarım anlaşılır şekilde fotoğraf çekebilmişimdir.

IMG_0121.webp
IMG_0122.webp
IMG_0123.webp

Son düzenleme: