Atılan son mesajla birlikte kafamda şu tespiti yaptım. “gülü seven dikenine katlanır.”
Görüntü güzelleştikçe kusurlar çoğalıyor gibi. Artık olaya felsefik bakıyorum.
böyle olacaksa en iyisi olsun o halde? Almışken OLED alayım, en iyisi olsun ve kusurlarıyla seveyim mantığı.
Çünkü mini LED tarafında kalitesiyle çokça övülen Q27g3xmn monitörle bile yabancı forumlarda Black smearing ve ghosting problemleri yaşayanlar olduğunu gördüm. Türkiye'de satılsa almayı düşünmem örneğin. Mini LED IPS panellerde de bilindiği gibi glow oluyor.
Çok yüksek bütçelere aşırı başarılı modeller var elbette, fakat fena uçuk fiyatlardan bahsediliyor.
@2254 görseldeki o siyah buğulanması ve bozulma monitör parlak ortamda kullanıldığında ortaya çıkan bir şey değil mi? Onunla tamamen ilgisiz bir sorun mu yoksa? Birkaç saate eve geçince oda ışığında test edip görsel yükleyeceğim.
@plushm ayrıca, parlaklıkla ilgili bir şey daha. Ben yüksek parlaklığa takık birisiyim. VG258Qm'de 415 nit ölçülmüş ve %100 parlaklıkta kullanıyordum, düşünün. Omen 25i 360nit ve sönük geliyordu. Ancak OLED G6 için 28 parlaklık bile(tahmini 240 nit civarı) gerçekten iyi, sönük falan değil. Arttırma ihtiyacı duyduğum hiçbir nokta yok, olmuyor. Basitçe parlaklık düşse bile renkler sönükleşmiyor, kaçmıyor.
Sadece Carti'nin fine shit klibinde (hem siyahi hem klip çok karanlık) zifiri hissettirmişti. YouTube'dan bakabilirsin.