Shadow00 43

Uzman
Merhaba,

Not alma ve video izleme amacıyla öğrenci işleri için bir tablet bakıyorum. Normalde iPad Pro M4 bakıyordum ama ikinci eldeki al-satçılar yüzünden bir türlü yakalayamıyorum. Bazı kişiler sadece not alma ve video izleme için bu kadar para vermene gerek yok dediler ama ben uzun ömürlü ve kalemi en iyi tablet istiyorum. Başlıkta yazdığım cihazlardan hangisini almamı önerirsiniz?

iPad Air'daki 60 Hz ve IPS ekran moral bozuyor. Samsung ise kalem, ses ve ekranda tozlanma şikayetinden dolayı karar veremedim. Bir arkadaş, "Samsung bile bakma, sadece iPad cihazlara bak" demişti; kendi Pro M4 kullanıyordu.

İkinci el M1 Pro'dan itibaren olan bütün modellere bakabilirsin. Bence işlemci seni yanılgıya sokmasın; ben M1 Max kullanıyorum MacBook'umda. Büyük ihtimalle senin kullanım senaryondan çok daha ağır işler yapıyorum fakat bana mısın demiyor. M1 bile bu kadar güçlüyken bence M4'e kadar para verip ekranından ve ses kalitenden bence taviz demene gerek yok. İstediğin kadar çizim yap, günün sonunda medya tüketim cihazına dönüşecek. Çoğu tabletin maalesef kaderi bu; en pahalı da en ucuz da olsa günün sonunda medya tüketim cihazına dönüşür. O yüzden ekrandan bence kesinlikle taviz verme. Silikon işlemcili eski modellere yönel, piyasası iyidir; belki 13 inç bile bulursun.

S10 ultrada saydığınız problemleri yaşamadım 1 yıllık kullanımda. Biraz daha açar mısınız bu şikayetleri?
Söyledigim şikayetler S11'e yapıldı; "S11 kumlanma sorunu" yazarsanız görürsünüz, sesin boğuk geldiğine dair şikayetler var, kalemde kısa bir süreden sonra yamulma şikayetleri var.

İkinci el M1 Pro'dan itibaren olan bütün modellere bakabilirsin. Bence işlemci seni yanılgıya sokmasın; ben M1 Max kullanıyorum MacBook'umda. Büyük ihtimalle senin kullanım senaryondan çok daha ağır işler yapıyorum fakat bana mısın demiyor. M1 bile bu kadar güçlüyken bence M4'e kadar para verip ekranından ve ses kalitenden bence taviz demene gerek yok. İstediğin kadar çizim yap, günün sonunda medya tüketim cihazına dönüşecek. Çoğu tabletin maalesef kaderi bu; en pahalı da en ucuz da olsa günün sonunda medya tüketim cihazına dönüşür. O yüzden ekrandan bence kesinlikle taviz verme. Silikon işlemcili eski modellere yönel, piyasası iyidir; belki 13 inç bile bulursun.
Hocam eski cihazlarda genelde pil sağlığı düşük ve parça değişenli oluyor bu nedenle yeni çıktığından dolayı garantisi olan cihazlara bakıyorum. M1, M2 işimi görecektir fakat dediğim yanı sıra uzun ömürlü olmasını da istiyorum.

Globalde bu kıyaslamayı yapan yok. Bizde Samsung'un yerel fiyatlandırması kafa karıştırıyor olabilir anlıyorum ama S11 Ultra iPad Air ile kıyaslanmaz, iPad Pro ile kıyaslanabilir.

Karar senin fakat ne olursa olsun Air alıp da ekranından böyle bir taviz verme dediğim gibi ben ikinci el kovalamayı tercih ederim ama eğer illa sıfır alacaksan Samsung alman senin için daha iyi olabilir

Söyledigim şikayetler S11'e yapıldı; "S11 kumlanma sorunu" yazarsanız görürsünüz, sesin boğuk geldiğine dair şikayetler var, kalemde kısa bir süreden sonra yamulma şikayetleri var.

Kumlanmayı duydumda öbür sorunları duymamıştım. İkinci el S10 Ultra bakabilirsiniz. M4 her ne kadar güçlü olsa günün sonunda gördüğünüz şey 60Hz IPS ekran olacak.

Karar senin fakat ne olursa olsun Air alıp da ekranından böyle bir taviz verme dediğim gibi ben ikinci el kovalamayı tercih ederim ama eğer illa sıfır alacaksan Samsung alman senin için daha iyi olabilir
Hocam 11inç küçük gelmez mi peki? Bir defterden bile küçük diye biliyorum.

Kumlanmayı duydumda öbür sorunları duymamıştım. İkinci el S10 Ultra bakabilirsiniz. M4 her ne kadar güçlü olsa günün sonunda gördüğünüz şey 60Hz IPS ekran olacak.
40'a Apple Pencil Pro, kılıf, ekran koruyucu iPad Pro M4 alsam değer mi? S10'un kalem ucu birazdaha içine gömülüydü sanırım.

40'a Apple Pencil Pro, kılıf, ekran koruyucu iPad Pro M4 alsam değer mi? S10'un kalem ucu biraz daha içine gömülüydü sanırım.

İki kalemide fiziksel mağazada deneyip öyle karar ver. Ben şahsen Samsung'un kalemini daha çok seviyorum. Ek olarak M4 Pro 11 inç mi 13 inç olan mı?

Hocam 11inç küçük gelmez mi peki? Bir defterden bile küçük diye biliyorum.
Hocam, açıkçası sıfır bir cihaz alacaksanız taviz vermeniz gereken konular var. Fakat taviz vermek istemiyorsanız ikinci el alın ve dürüstçe kafanızın rahat edeceği cihaz M1-2-3 Pro 13 inç. Cihazlar kaygılarınızı anlıyorum, fakat emin olun doğru cihazı aldığınız zaman dediğimi anlayacaksınız. İnternetten araştırabilirsiniz; ikinci el iPad alınmadan neler kontrol edilmeli. Ben de mesela şu anki parama MacBook Neo alacaktım, fakat ikinci el M1 Max 16 inç aldım ve inanın ben daha mutlu olamazdım. Size de aynısını tavsiye ederim. Bence düşünmeye gerek yok, ikinci ellere yönelin.