Görünen köy kılavuz istemez. Şu ana kadar genel kullanıcı deneyimlerinin Exynos ile ilgili olumsuz olması ve Exynoslu amiral gemisi cihazların fiyatının Snapdragonlu cihazlarla adeta yarışması; kullanıcıda "madem aşağı yukarı aynı fiyatları vereceğim neden daha iyisi Snapdragonlusunu almayayım?" haklı sorusunu oluşturabilir.
Detaylar
Kim cevapladı?Ben de aynı şekilde modemden dolayı Qualcomm ve MediaTek dışında SoC bakmıyorum.
İsterse sentetik testlerde Apple'nın yongalarını geçsin, o modem sorunu olduktan sonra bir önemi yok.
Bilgisizliğimi mazur görün, Exynos işlemcilerindeki modem sorunu ne oluyor?
Google üzerinden araştırdım fakat net sonuç alamadım.
- Makaleler
- 4
İletişim teknolojileri çok fazla patentin olduğu çok karışık bir alan. Sektörün öncüsü Qualcomm'un da hem sinyal gücünü iyileştiren hem de güç tüketimini azaltan patentli teknolojilere sahip. Bunun haricinde Qualcomm, Samsung'dan hem de Apple'dan daha uzun zamandır modem üretiyor.Bilgisizliğimi mazur görün, Exynos işlemcilerindeki modem sorunu ne oluyor?
Google üzerinden araştırdım fakat net sonuç alamadım.
İkinci olarak Qualcomm'un çoğu modemi SoC'nin içine gömülmüş haldedir. Exynos işlemcilerde 5G destekleyen serinin yüksek özellikli modemleri çoğunlukla ayrı bir modül olarak hizmet eder, SoC ve modem ayrı olduğunda iletişimini uzaktan yapmalıdır. Fiziksel olarak bütün parçaları ne kadar küçültüp bir araya yaklaştırırsanız güç tüketimi o kadar azalır ki mesafe uzadıkça veri aktarımı için enerji tüketimi artar.
Üçüncü olarak Samsung, dikey entegrasyonu tamamlamış ve kendi fabrikasında SoC ve modemi tek başına tasarlayıp sıfırdan üretebilecek kapasiteye sahiptir. Buna Qualcomm ve Apple dahi vakıf değildir. Ancak bu Samsung'un iyi işlemci ürettiği anlamına gelmez. Samsung'un ürettiği işlemciler rakiplerinden daha kötü, tasarım aynı olsa bile silikon fabrikada çıktığında daha kötü çıkıyor. TSMC yani Qualcomm ve Apple'ın işlemcilerini ürettirdiği fabrikalardan çıkan işlemciler daha iyi.
Son olarak mobil iletişim uzun mesafede yüksek hızlarla gerçekleşen ve çok daha sıkı kontrollerin olduğu bir iletişim alanı. Wi-Fi ve Bluetooth'dan gerçekten daha fazla iletişim tüketiyor. Çok uzağınızdaki bir anten ile çok hızlı iletişim kurabiliyorsunuz. Telefonunuz sürekli şebeke ile bağlı kalmaya çalışıyor. Mobil verinin pile etkisi Wi-Fi ile kullanıma göre neredeyse yarı yarıya.
Yani modeminiz kötüyse, işlemcinin içine koyamıyorsanız, özgün teknolojilerinize sahip değilseniz modeminiz kötü performans gösteriyor, modemdeki en ufak farklar bile pil tüketiminde aşırı farklar yaratıyor.
Th3RealKayseriLee
Yetkin
Eski versiyonlarında oluşan kötü durumlardan dolayı milletin Snapdragon işlemcili istemesi gayet doğal. (Exynos 990, 8895 ve birkaç tane ağır hasarlı modeli daha var) Bende S serisinin çoğu modelini kullanmış biri olarak stabilitesi çok sağlam değil açıkcası. Oyun oynamayı düşünenler Samsung kullanacağım diyorsa illaki Snapdragonlu bakmasını tavsiye ederim. Kamera tarafında da işlemesi baya fark ettiriyor.