Hocam biraz bakındım da Tab S12'de Dimensity 9500 kullanılsa bile M4'e yine de yetişemiyor güç olarak, Geekbench skorlarını inceledim biraz.

IPS konusunda haklısınız, 60Hz kısmı hiç sorun değil, şu anki cihazım 120Hz desteklemesine rağmen 60Hz'de kullanıyorum. Ancak bildiğim kadarıyla IPS'lerde AMOLED'lerdeki gibi yanma olasılığı yok, 5. yılda AMOLED yanığı çıkabilir mi acaba Samsung'larda?

Başka da bir alternatif bulamadım maalesef :(.

Hocam ben açıkçası eğer Air M4 alırsam yanına Apple Pencil (USB Type-C) alırım diye düşünüyordum. Normal bir kullanıcı için Pencil Pro ile çok farkı var mıdır bu kalemin?
Bana göre var tab s12 yi bekleyebileceğini söylemişsin, eğer ipad air almaya karar verirsen eylülü bekleyip pencil proyu ücretsiz almanı öneririm

Çip önemliyse, üretkenlik için veya ders için kullanılacaksa kesinlikle iPad. 4:3 ekran not almak veya ekranı bölmek için çok daha iyi. Tab S11 de PWM berbat, aldığım gibi iptal ettim cihazı. Arkadaşım M1 iPad Air kullanıyor ders de çalışıyor video düzenlemesi de yapıyor; kaç yıllık çip hala sorunsuz.

Bana göre var Tab S12'yi bekleyebileceğini söylemişsin, eğer iPad Air almaya karar verirsen eylül'ü bekleyip pencil Pro'yu ücretsiz almanı öneririm.

Eğer Air M4'te karar kılarsam bu sekilde almayı değerlendireceğim hocam, teşekkür ederim :).

@Silinen üye hocam Snapdragon'lu cihazlara baktınız mı? Hiç.

Hocam şu an Snapdragon 8 Elite Gen 4'lü cihazlar var ülkemizde maksimum olarak. Zaten o da M4'ten geride kalıyor ve fiyat olarak da Air M4'e epey yakınlar :(.

Hocam biraz bakındım da Tab S12'de dimensity 9500 kullanılsa bile m4'e yine de yetişemiyor güç olarak, Geekbench skorlarını inceledim biraz.

IPS konusunda haklısınız, 60Hz kısmı hiç sorun değil, şu anki cihazım 120Hz desteklemesine rağmen 60Hz'de kullanıyorum. Ancak bildiğim kadarıyla IPS'lerde AMOLED'lerdeki gibi yanma olasılığı yok, 5. yılda AMOLED yanığı çıkabilir mi acaba Samsung'larda?

Başka da bir alternatif bulamadım maalesef :(.

Ekran parlaklığını fullemediğin sürece sorun olmaz.

Çip önemliyse, üretkenlik için veya ders için kullanılacaksa kesinlikle iPad. 4:3 ekran not almak veya ekranı bölmek için çok daha iyi. Tab S11 de PWM berbat, aldığım gibi iptal ettim cihazı. Arkadaşım M1 iPad Air kullanıyor ders de çalışıyor video düzenlemesi de yapıyor; kaç yıllık çip hala sorunsuz.

Hocam siz canlı görmüşsünüz sizin de fikrinizi alayım. Cihazı Tıp bölümü için alacağım, şu an İngilizce hazırlık sınıfındayım. 6 - 6.5 yıl kullanacağım dememin sebebi bu aslında, bölüm ortasında değiştirme mecburiyeti ile karşı karşıya kalmak istemiyorum.

Ekran formatı olarak baktım, dediğinizde haklısınız. Tab S11 daha ince uzun iken iPad daha karesel bir formatta. Bir de Tab S11'de ekranda kumlanma sorunu var mış sanırım, PWM kısmı da dediğiniz gibi uzun kullanımda baş ağrısı yapıyor diyorlar.

Kısaca bölümüm için Air M4 mü yoksa Tab S11 mi? Tab S11'in sorunları beni biraz soğuttu açıkçası :(.

Bir dakika bir de ben bakayım bir piyasaya hocam biraz bekleteceğim M4 olmasa da güzel bir şey bulabilirim belki.

Piyasa berbat durumda hocam, hangi modele bakarsam bakayım bir eksiği var. Air M4 ortalama olarak baktığımda biraz öne çıkıyor gibi.

Hocam siz canlı görmüşsünüz sizin de fikrinizi alayım. Cihazı tıp bölümü için alacağım, şu an İngilizce hazırlık sınıfındayım. 6 - 6.5 yıl kullanacağım dememin sebebi bu aslında, bölüm ortasında değiştirme mecburiyeti ile karşı karşıya kalmak istemiyorum.

Ekran formatı olarak baktım, dediğinizde haklısınız. Tab S11 daha ince uzun iken iPad daha karesel bir formatta. Bir de Tab S11'de ekranda kumlanma sorunu var mış sanırım, PWM kısmı da dediğiniz gibi uzun kullanımda baş ağrısı yapıyor diyorlar.

Kısaca bölümüm için Air M4 mü yoksa Tab S11 mi? Tab S11'in sorunları beni biraz soğuttu açıkçası :(.

Ben bu konuda fazlaca hassasım S24 de kullanamadım Tab S11 veya Tab S10 Plus da. iPad Air de olan M4 MacBook Air'den daha güçlü GPU'ya sahip ömürlük bir cihaz. iPad'ler A4 kağıtlarına daha yakın en boy oranına sahipler Apple boşuna 4:3 yapmıyor. 2 cihazda sizi bölümün sonuna kadar götürebilir fakat bütçem varken M4 cihaz alırdım. Dünya üzerindeki en güçlü tablet zaten daha üstü yok SoC olarak (M5 hariç).

Ben bu konuda fazlaca hassasım S24 de kullanamadım Tab S11 veya Tab S10 Plus da. iPad Air de olan M4 MacBook Air'den daha güçlü GPU'ya sahip ömürlük bir cihaz. IPad'ler A4 kağıtlarına daha yakın en boy oranına sahipler Apple boşuna 4:3 yapmıyor. 2 cihazda sizi bölümün sonuna kadar götürebilir fakat bütçem varken M4 cihaz alırdım. Dünya üzerindeki en güçlü tablet zaten daha üstü yok SoC olarak (M5 hariç).

Anladım hocam. Tab S11 kutudan kalem çıkması ve daha uygun fiyatı ile çekiyor ama eksileri çok maalesef.

* Isınma sorunu var, yükte 48⁰'lere ulaşıyor.

* İşlemcisi 8 Elite Gen 4'ten bile daha düşük güç sunuyor.

* 128 GB modelini almayı düşünüyordum ama onda da UFS 3.1 var mış, okuma - yazma hızı rakiplerine kıyasla epey yavaş.

* Ekranda PWM sorunu var. 6 yıllık kullanım sonunda AMOLED yanığı çıkma ihtimali var maalesef. Ayrıca ekranda kumlanma sorunu da var mış.

* Samsung telefon kullanıyorum ve One UI'ı beğenmiyorum maalesef, çok fazla gereksiz uygulama ile geliyor ve hepsi de kaldırılamıyor maalesef.

Sanırım bu durumda Air M4 almam daha mantıklı olacak. IPS ekran bu 6 yıllık süreçte bir sorun çıkartmaz değil mi hocam? AMOLED'lerdeki yanma olayları gibi?