Ya cihaz sorunlu ya da sizin kullanımınız sorunlu. Ne Samsung'dan, ne de işlemciden kaynaklanmıyor. 8Gen 1 bir böyle basit sorunlar çıkarabilecek bir işlemci değil. Yine ben de bir Samsung tablet kullanıyorum. Değil 100 aynı anda 5 tane 600 sayfalık PDF açarken tık demiyor. Garantiye gönderin.
Hocam cihazda yalnızca kitap üstüne not alıyorum oyun bile yok içinde. Zorlanma namına bir şey yok.

Hocam dediğiniz doğrudur. Ancak şu da var. Kaç tane yazı yazdım forumda bunların çoğunda Samsung'u eleştirdim farkındayım. Tarafsız bakmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ancak hep böyle oluyor. S20 aldım sorunlu denildi. Artık çözüldü dendi. Tab S6 Lite aldım güçsüz dendi( o zamanlar iPad 9 ile aynı fiyattaydı.). Tab S8 aldım ısınma sorunu var deniyor. Kardeşim S21 FE kullanıyor o kadar ısındı ki arka kapağı eridi açıldı. Annem S21 kullanıyor şarjı gitmiyor diye şikayetçi. Garanti süreçleri ile uğraştım dalga geçiyorlar. Samsung Cloud üstünden notlarıma bakamıyorum. Galeri deseniz OneDrive aldırmaya çalışıyor. O da çok pahalı. Her şey farklı bir uygulama almaya itiyor. Her şeyi bir noktada göremiyorum. DeX modu deseniz Smart monitör M7 ile aşırı gecikme var. Ya ben iPad 9 kullandım satana kadar memnundum. iPhone XR ve SE 2020 aldım sadece batarya ve ısınmasından şikayetçiydim. Ancak ısınsa bile donmuyordu. Bunlar ısınınca hareket edemiyor. Yani bir firma hiç mi doğru iş yapamaz diye düşünmeye başladım. Haksız mıyım sizce? Şu ana kadar aldığım Samsung'lardan yalnızca Smart monitör m7'den memnun kaldım. Belki Android'den çıkıp Tizenos'a geçse düzelecek bilmiyorum ama artık paramın da boşa gitmesinden yoruldum. Zaten ekonomi belli.
Sizin yaşadıklarınızın aynısını ben AMD ile yaşadım. Yani benzer, o yüzden AMD'den örnek verdim. Şöyle söyleyeyim: 3-5 kuruş az diye dandik bir şeye yönelmemek gerek. Samsung'un da ucuz ürünleri var, premium ürünleri de var. Samsung'un alınmayacak ürünleri de var. Ancak Apple'ın her ürünü alınır, hiçbir ürün sıkıntı çıkarmaz. Apple'da bir ürünü almamak için tek sebep fiyatının pahalı olmasıdır. Ancak Samsung'da bu, ürüne göre değişebilir. Size tavsiyem, bu saatten sonra Samsung değil, direkt Android bir telefon alıyorsanız iki şeye dikkat edin: işlemci ve yazılım. İşlemci olarak ya MediaTek olacak (ama yeni serilerden), mümkünse Media Tek değil, Snapdragon olmalı. Diğer işlemcilerin yüzüne bakmayın. Yine Samsung'da FE modellerini almayın. Ben de S24FE'ten memnun değilim. Ancak S22, S23 Ultra bambaşka bir şey

Hocam dediğiniz doğrudur. Ancak şu da var. Kaç tane yazı yazdım forumda bunların çoğunda Samsung'u eleştirdim farkındayım. Tarafsız bakmaya çalışıyorum ama olmuyor. Ancak hep böyle oluyor. S20 aldım sorunlu denildi. Artık çözüldü dendi. Tab S6 Lite aldım güçsüz dendi( o zamanlar iPad 9 ile aynı fiyattaydı.). Tab S8 aldım ısınma sorunu var deniyor. Kardeşim S21 FE kullanıyor o kadar ısındı ki arka kapağı eridi açıldı. Annem S21 kullanıyor şarjı gitmiyor diye şikayetçi. Garanti süreçleri ile uğraştım dalga geçiyorlar. Samsung Cloud üstünden notlarıma bakamıyorum. Galeri deseniz OneDrive aldırmaya çalışıyor. O da çok pahalı. Her şey farklı bir uygulama almaya itiyor. Her şeyi bir noktada göremiyorum. DeX modu deseniz Smart monitör M7 ile aşırı gecikme var. Ya ben iPad 9 kullandım satana kadar memnundum. iPhone XR ve SE 2020 aldım sadece batarya ve ısınmasından şikayetçiydim. Ancak ısınsa bile donmuyordu. Bunlar ısınınca hareket edemiyor. Yani bir firma hiç mi doğru iş yapamaz diye düşünmeye başladım. Haksız mıyım sizce? Şu ana kadar aldığım Samsung'lardan yalnızca Smart monitör m7'den memnun kaldım. Belki Android'den çıkıp Tizenos'a geçse düzelecek bilmiyorum ama artık paramın da boşa gitmesinden yoruldum. Zaten ekonomi belli.
Forum yönetimi ve kullanıcılar genellikle Samsung marka seviyor ve tercih ediyor. Genelde Samsung öneriliyor. Yani ben bunu yazdığımda sayısız kez beğenilmeme ve ihtar ile karşılaştım. Artık takmıyorum. Tercihlerinize gelecek olursam; Samsung'un sorunlu cihazlarını almışsınız. Samsung üretimi işlemcili telefon/tabletlerden uzak durulmalı. Bakın Samsung alınmaz demiyorum, yine yanlış anlaşılıyor herhalde. Samsung üretimi işlemcili cihazlar alınmaz diyorum. Mesela Tab S9 serisi birçok kullanıcıyı memnun etmiştir. Siz belli ki iPhone seviyorsunuz. Buna göre değerlendirme yapıyorsunuz. Yoksa bataryası ve ısınmasından şikayet ettiğiniz cihazları övmezdiniz. Yani aslında ısı yönetimi ve batarya verimliliği, cihaz almak için en önemli etkenler arasında. Şöyle de bir gerçek var; Apple iOS'ta tekil ama Android, Samsung'tan ibaret değil.

Hayır, alaya almak yerine açıklayabilirsiniz?
Samsung'un ilk nesil 4nm üretimlerinin kalitesiz olması ve bunun doğurduğu ısı - güç profilinin stabil olmaması, yüksek güç tüketimi, fazla ısınma, agresif termal kısma (buna throttling diyoruz), sürdürülebilir performans düşüşü ve pil verimliliğinde gerileme gibi sorunlar taşıyordu. Mesela S22 serisi ve özellikle S22, Snapdragon 8 gen 1'in gazabına en çok uğrayan modeldir. Bildiğim kadarıyla soğutma sistemi de barındırmadığı için, küçük kasada bu işlemciyi kullanabilmek büyük yetenek gerektiriyordu. İnternette aratırsanız S22 hakkında birçok batarya ve ısınma sorunu yaşayanları görebilirsiniz. S22 bir ara öyle şikayetler aldı ki; Samsung çareyi, ısıl yönetim için uygulama/oyun optimizasyon servisleri ile performansı sınırlamakta buldu. Bir nevi yazılım ile kısıtlama yaptı. Ayrıca 8 gen 1; 5G çekim gücünün düşük olduğu yerlerde daha çok ısınıyor ve pili çabuk tüketiyordu ki sırf bu yüzden 4G'ye çekerek kullanılmasını önerdiğimi bilirim. Bu işlemci tablet tarafında da Tab S8 serisinde sorunlara yol açtı. Tabii telefon tarafında Samsung bu işlemciyi birçok üreticiye satmıştı; 8 gen 1'li diğer cihazlar da işlemciden kaynaklı birçok sorun yaşamışlardı. Diğer marka cihazlarda büyük kasa ve vapor-chamber gibi soğutma sistemiyle nispeten kabul edilebilir seviyelerde olsa da; gelen üretici talepleri üzerine TSMC, çok hızlı şekilde %30 daha verimli olan 8+ gen 1'i üretmişti.

Kısaca 8 gen 1; ısınma - performans kaybı - verimsiz batarya üçgeninde dönen bir sonsuz döngü gibi bir yongaydı.

Son düzenleme: