Bütçe
40000
Günümüzdeki oyunların çoğunu ultrada oynatan 2 kart ve oyunların birçoğu şu an ultrada çok güzel grafikler sunuyor. Yani RT ve DLSS4 çok da aranmaz. MFG daha emekleme aşamasında olan bir teknoloji. Render tarafında AMD NVIDIA'nın getir götürünü yapar. AMD ilerleyen zamanlarda redstone güncellemesi ile teknolojide aynı performansı yakalayacak diye düşünüyorum. Cw sorununa gelecek olursa bu 5070 Ti'da olmayacak anlamına gelmez. Aralarındaki fark 100 dolara kadar düşmedikçe bence alınmaz. 9070XT'ye 38k 5070 Ti'ya da 45k verilmez.
MFG yi araştırıyorum şimdi ama öyle çok üst düzey görünmüyor. Bu kartlara bu paralar verilmez biliyorum ama piyasa böyle elimde olan bir şey değil hocam. AMD tarafında daha ucuz modeller var ama görüntü olarak göze hoş gelmesini de istiyorum açıkçası.

Sinerji'de 41k ya 5070 Ti Gainward var. Ama vade farksız taksit var mıdır bilemem.
Maalesef vade farkı var benim kullandığım kredi kartına orada.

MFG yi araştırıyorum şimdi ama öyle çok üst düzey görünmüyor. Bu kartlara bu paralar verilmez biliyorum ama piyasa böyle elimde olan bir şey değil hocam. AMD tarafında daha ucuz modeller var ama görüntü olarak göze hoş gelmesini de istiyorum açıkçası.

Hocam dün akşam Last of Us 1'i oynuyordum. Kenar yumuşatma FSR 3 ile oynadım. FPS 2K Ultra ayarlarda 180'lerde zaten oyunun grafikleri de güzel kartta güçlü yani "RT" hariç başka bir şeye çok kafa yormuyorsunuz.

Elinde idarelik kart varsa yıl sonuna kadar para biriktir. Super modelleri çıkar illaki piyasada oturmuş olur. O zaman daha güzel bir plan yaparsın.

Tek çekimde 40-41k arasında seyrediyor ama taksitlerde vade farklı ile 47-50k oluyor hocam.

1749117129009.webp

Hocam İncehesap'ta peşin fiyatına 3 taksit var.

Hiç AMD kart kullanmadığım için AMD eleştirisi yapmaktan kaçındım hep ama tecrübe etmekte olduğum MFG teknolojisini elbette öneriyorum. MFG teknolojisi özellikle hikâyeli oyunlar için oldukça faydalı ve güzel bir teknoloji. Rekabetçi oyunlarda kullanmak mantıklı olmayabilir ama hikâyeli oyunlarda gerçekten hayat kurtarıyor bence.

Örneğin ben de RTX 5070 kullanıyorum ve MFG sayesinde hikâyeli oyunlarımı istisnasız 4K çözünürlükte oynuyorum. Bu teknoloji bu kartı neredeyse 4K kartı yapmış bence. Oyun zevkini ve kabiliyetini bozacak bir gecikme de hissetmiyorum.

Bu sebeplerle ben de RTX 5070 Ti öneriyorum.

34800'e Pulse veya 35800'e Red Devil var, onlardan birini alarak 9070XT öneririm. Özellikle Pulse testlerde Nitro ile aynı değerleri veriyor, soğutmada fazlasıyla başarılı. 3x8 değil diye eleştireni bol olacaktır ama çok da takmana gerek yok onu, 2x8 pinli kurulum 12VHPWR/12V2x6'yla aynı gücü daha güvenli verebildiği 15 yıl önce kanıtlanmış bir kurulum. XFX'lere bulaşmanı önermem, OC ile düz versiyonların soğutma blokları farklı, öyle bir garip durumları var. Asus Prime ise 5070 Ti ile bizzat denediğim bir tasarım, ucuz ama başarılı değil bence çok. Tek avantajı PTM7950 kullanılmış olması. Yoksa o 32'ye falan bulunuyor, Vatan 30 küsüre bile anlık indirmişti.

MFG'ye takılma bence. Çok şişiriyor insanlar. FSR4 zaten halihazırda DLSS'ten daha başarılı sonuçlar üretebiliyor, FSR Redstone da bazı eksikleri kapatacak. Bir oyunu düzgün oynamak için MFG'ye ihtiyaç duyuyorsa o kart benim gözümde başarılı değildir, su bidonuna yapıştırılan Flex Tape gibi bir şey MFG.
Ayrıca 5000 serisinde AMD kesinlikle NVIDIA'dan daha az sürücü problemine sahip.
Efsaneyi hatırlayalım hocam, gelir şimdi AMD sorunlucular :D
1749118183244.webp