Üstüne 100bin daha koy 5090 al yorumlarını bir kenara bırakırsak, Sapphire kullanan kişilerde gördüğüm kadarıyla en sıkıntısız seri Pulse. Ben de 9070 xt Pulse kullanıyorum ve sıkıntı yaşamadım.

7900 xt vs 9070 xt sorusuna gelecek olursak, 7900 xt daha güçlü bir kart ama aşırı bir güç farkı da yok. Ben yeni nesil olduğu için 9070 xt tercih ettim.
Pulse ile Nitro+ modelinin 9070xt modellerinin sıcaklıkları neredeyse aynı. 7900 xtx modelinde çok fark var ikisi arasında.

Soğutmadan bahsetmiyorum. WattMan.
iki senedir RX 6700 Pulse kullanıyorum ve OC+UV yaptım. Hiç öyle bir hata almadım. Wattman sadece karttan değil aynı zamanda sistemde oluşan uyumsuzluktan da çıkan bir hata. Örnek olarak RAM frekansı/EXPO profili uyumlu olmamışsa wattman yazıp hata verebiliyor. AMD'nin sıkıntısı maalesef ki tüm PC bileşenlerinden doğabilecek hatayı wattman diye sunması. Kullanıcılar da doğal olarak AMD yazılımında bu bildirim çıkınca sorun kart kaynaklı zannediyor fakat durum her zaman öyle olmuyor. Örnek olarak benim SSD bozulurken ara ara wattman sorunu yaratıyordu ve değiştim sıkıntı gitti. Tabii ki karttan kaynaklandığı zamanlar da oluyor ama bunu karttan dolayı yaşıyorsan demektir ki kartın arızalı ve garantiye gitmesi gerek yani yazılımsal bir şey değil.

7900XTX ne kadar güzel bir kart olsa da bence artık alınmaz. 9070XT daha doğru karar olur ve alacağın model en tepe modellerden biri.
Akakçe üzerinden en ucuz 7900XTX 54K olarak gözüküyor bende. Onun yerine indirim kovalayıp 5080 bile alabilirsin.

Konuda Sapphire kavgası dönmüş de şu ana kadar Sapphire gömenlere sorduğumda elle tutulur bir cevap alamadım.
"Aynı fiyatta 9070 XT Reaper var o daha iyi" tarzı şeyler amenna.
Veya Gigabyte eagle/Windforce 3070 Ti lardaki gibi vram haşlaması tarzı bariz sorunlardan bahsedilse ona da amenna. En azından elle tutulur argüman vardı.

Wattman konusu da sadece GPU modeli ile alakalı değil. Uçan kuş bile 6000 serisinde watmann tetikliyordu. Şu anda daha az. Ama yine de yiyeceği varsa bir sebepten yer. Dersten geçirmemek için yasa uyduran öğretmen misali.

Teorim ;
Sapphire ler uygun fiyatı yüzünden çok satıyor = çok kullanıcısı var. Bu kullanıcılar da Sapphire/Pulse dan olduğuna kanaat getirdi.
Aklıma gelen en mantıklı şey buydu. Aksı bir delil gelene kadar bu şekilde düşüneceğim muhtemelen.

Konuda Sapphire kavgası dönmüş de şu ana kadar Sapphire gömenlere sorduğumda elle tutulur bir cevap alamadım.
"Aynı fiyatta 9070 XT Reaper var o daha iyi" tarzı şeyler amenna.
Veya Gigabyte eagle/Windforce 3070 Ti lardaki gibi vram haşlaması tarzı bariz sorunlardan bahsedilse ona da amenna. En azından elle tutulur argüman vardı.

Wattman konusu da sadece GPU modeli ile alakalı değil. Uçan kuş bile 6000 serisinde watmann tetikliyordu. Şu anda daha az. Ama yine de yiyeceği varsa bir sebepten yer. Dersten geçirmemek için yasa uyduran öğretmen misali.

Teorim ;
Sapphire ler uygun fiyatı yüzünden çok satıyor = çok kullanıcısı var. Bu kullanıcılar da Sapphire/Pulse dan olduğuna kanaat getirdi.
Aklıma gelen en mantıklı şey buydu. Aksı bir delil gelene kadar bu şekilde düşüneceğim muhtemelen.
Bu zamana kadar bütün kartlarımı Sapphire olarak kullandım. Hiçbir kartımda ne yazılım hatası ne wattman hatası ne de benzer bir sorun yaşadım. 6600RX, 7700XT, 7800XT ve şu anki kartım olan 9070 xt'de Sapphire. Hiçbir sorun yaşamadım saydığım kartlar dışında da bir çok sapphire ve farklı marka kartlar kullandım. Sapphire kartların bir çoğunda tek yaşadığım sorun Coil Whine'dı. Tabii ki şansa bağlı; ancak Sapphire'de çıkma ihtimalinin daha fazla olduğunu düşünüyorum keza yabancı forumlarda da bu konu çok tartışıldı. Özetle Sapphire öneririm. Bu zamana kadar hiçbir sorun yaşamadım, servis olarak da gayet iyiler.