ExCalipso

Gelişen
Herkese merhaba. Temmuz ayında Sinerji bilgisayardan satın aldığım sistemle gelen ekran kartımda ne yazık ki geçtiğimiz ay coil whine başladı. Bu süreçte daha güçlü ve kaliteli bir PSU satın aldım, MSI MAG A1000GS. Ancak şimdi hem ekran kartımda hem de PSU'da coil whine sorunu yaşıyorum. Yalnızca coil whine da değil, WattMan hatası da alıyorum. Oyun oynamadığım ve bilgisayarı zorlamadığım dönemlerde de bu sorunlarla karşı karşıyayım.

Sıvı soğutucu pompam bozulduğu için onu servise gönderirken aynı anda hem ekran kartını hem de PSU'yu da göndereceğim. Sizce olumlu bir sonuç almam her iki parça için de mümkün mü? Sesi ekleyeceğim.

Not: Elektrikle ilgili bir işim olduğu için dairedeki tüm tesisatı kontrol ettim, ölçümler yaptım ancak herhangi bir sorunla karşılaşmadım.

Video1:

Video2:

Coil Whine için sonuç alamazsın, sonuçta bu parçalar dış fırçasını çalıştırmıyor. Yüke girince bobinler cizirtiyor sadece. WattMan hatasına gelirsek PSU değişince mi başladı? Eğer öyleyse PSU iyi olmayabilir, OCCT Power testi yapın, 12V kanalı ciddi şekilde düşüyor ise WattMan hatasına sebep olabilir.

Hayır değiştirmeden önce başladı, ben sorunun PSU olduğunu düşündüm ancak yeni almama rağmen sorun yine devam etti.

Ses için sonuç alamayacağıma emin misiniz? 2. videodaki ilk ses ekran kartından, son kısımdaki sesler ise PSU'dan geliyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Karta undervolt/Overclock yaptınız mı? Aynı karttan kullandım. 1080p monitör ile kullanırken biraz ses vardı 2K monitöre geçince ses bayağı gitmişti. WattMan hatası hiç görmedim. Undervolt denemeleri sırasında doğru ayarı bulana kadar çöktüğü oldu tabii. Doğru ayarı bulunca çökme yaşamadım. Ayrıca undervolt yapınca coil whine sesi hepten gitmişti.

Alamazsınız hocam, elektronik işi tamamen şans işi. Garanti değiştirir ama yeni gelen parçalar da Coil Whine sesi de duyarsın. Elektronik parçaların kaderi hocam. Bobinler aşırı yükte ses çıkarıyor sadece, yapacak bir şey yok. Deneyebilirsin, WattMan konusuna gelirsek sürücü değiştirdiniz mi? UV yapınca sorun çözülüyor ise kartta sorun olabilir, daha doğrusu Sapphire markanın fütursuzca O.C yapmasından kaynaklı olabilir.

Önerilen dışında ekstra bir ayar yapmadım. Açıkçası bilgi sahibi olmadığım için denemek istemedim. Yarın ürünle birlikte göndereceğim şikayet raporuna detaylı açıklama yapacağım. Ama sorun şu ki aylarca herhangi bir sorun yaşamıyorken bir anda coil whine başlayıp ardına WattMan hataları ila devam etti.

O kart yüzlerce suç kayıtlı bir konektör kullanıyor. Temasında herhangi bir gerginlik olmaması gerekiyor. HWiNFO üzerinden sadece kartın 12v değerlerini izleyin voltaj çökmesi aşırı olmamalı.

Alamazsınız hocam, elektronik işi tamamen şans işi. Garanti değiştirir ama yeni gelen parçalar da Coil Whine sesi de duyarsın. Elektronik parçaların kaderi hocam. Bobinler aşırı yükte ses çıkarıyor sadece, yapacak bir şey yok. Deneyebilirsin, WattMan konusuna gelirsek sürücü değiştirdiniz mi? UV yapınca sorun çözülüyor ise kartta sorun olabilir, daha doğrusu Sapphire markanın fütursuzca O.C yapmasından kaynaklı olabilir.

Sürücü güncellemeleri yaptım. Sıfırdan kurulum da denedim, sonuç değişmedi. Herhangi bir oyunda dahi bu sorunları yaşıyorum. Ekran kartının %20'de çalıştığı durumlarda dahi görüntü bozulmaları, WattMan, coil whine yaşanıyor. Bilgisayar boştayken de dahil coil whine için.

O kart yüzlerce suç kayıtlı bir konektör kullanıyor. Temasında herhangi bir gerginlik olmaması gerekiyor.

Özellikle dikkat ettim ona. Kablolar çok rahat durumda, herhangi bükülme gerilme söz konusu değil. Zaten aylardır aynı düzende kullanıyordum, sorun yoktu. Ancak yeni yılla birlikte sorunlar yaşanmaya başladı.

CW bir sorun değildir. AMD ya da NVIDIA fark etmeksizin güçlü kartlarda fizik yasaları gereğince olması çok doğal. Bu arada ben de aynı kullanıyorum. WattMan hatası biraz da yaptığınız ayarlara bağlı olabilir. Voltaj offset ayarınız nedir?

CW bir sorun değildir. AMD'ya da NVIDIA fark etmeksizin güçlü kartlarda fizik yasaları gereğince olması çok doğal. Bu arada ben de aynı kullanıyorum. WattMan hatası biraz da yaptığınız ayarlara bağlı olabilir. Voltaj offset ayarınız nedir?

Merhaba, özel herhangi bir ayar yapmadım. Aylardır ekran kartı bana geldiği gibi kullanıyordum ve hiçbir sorun yaşamamıştım. Aksine 2K'da inanılmaz performanslar alarak gayet mutlu mesut geçiniyordum. Bobin sesleri başladığı günden sonra WattMan hatası almaya başladım, öncesinde herhangi bir sorun yoktu. Bu süreçte PSU değiştirdim ama satın aldığım PSU'dan da bobin sesleri gelmeye başladı kullanmaya başlar başlamaz. Ev tesisatında da en ufak bir sorun yok, bizzat test ettim. Sorunum direkt coil whine değil. Sorunum WattMan hatasının coil whine başladığı gün başlamış olması. Aralarında bir ilişki kurmamaya çalışıyorum ama ikisinin de aynı gün oluşması bir sorun olduğunu gösteriyor sanırım.