Gaming.Gen.TR Satın alınan RAM sıfır değil mi?

Üstad üründe kozmetik bir sorun yoksa faturanı da aldığın güne kestilerse çok sorun etme derim. Tak çalıştır testini yap önemli kısım o. Boşa vakit kaybı olur gönder getir bekle falan derken.

Müşteri her zaman haklıdır kardeşim. Üstte satıcı güzellemeleri, yok iade ediliyorsa satmak zorundalar gibisinden cümleler kurulmuş.

Ben de kutusu açılmış ürün almak zorunda değilim, sıfır parasıyla sıfır olarak alıyorsam bir ürünü bana sıfır gönderilmek zorunda. Yoksa gider aynısını ikinci elden de sorunsuz bulursun yarı fiyatına. İade edilen ürünü de satmayacak. Zaten her yerden hayvan gibi para kazanıyorlar iade ürünlerini de paraya çevirmeye uğraşmasınlar bir zahmet.

@Eagles Geçen konuda da bahsetmiştim, iade edilmiş, teşhir ya da tamir görmüş ürünleri bize kakalıyorlar. Mağazadan alsan da durum aynı, orada sadece sıfır süsü veriliyor. Bizdeki şans ve esnaftaki dürüstlük anca bu kadar olur. Sen birebir değişim olayını sanırım yanlış anladın?

Bu arada iade edilmiş kutusu açılmış tamir görmüş ürünler hazır sistem altında pazarlanıyor, hazır sistem alanlara duyrulur.

Tüh şimdi teknoloji editörleri nasıl reklam yapıp para kazanacak.

@Eagles Şimdi yemek sipariş verdiğinde eksik geliyor, mevzu en son kurye yedi vesaire oluyor. Burada da bahane sanırım getiren kargocu açıp RAM'leri OC'lamış, sonrasında sana iade etmiş, ben öyle anladım. Kargoyu video kaydına alarak güne başlayacağız belli ki bundan sonra. Mağazada da teşhir ürünleri sıfır paketleyip satıyorlar, bir örneği de bende var ya da daha kötüsü tamir görmüş ürün. Sonradan fark ediyorsun da iş işten geçiyor, açıkgöz olmak şart.

Hatta sana şöyle diyim isim vermeden, RAM uyumsuzdu 6400 MT/s sistem açmıyordu ilk zamanlarda, BIOS'lar daha Beta'ydı, iade etmek durumunda kaldım, benim aldığım kit de sondu ve 1 hafta boyunca stok açılmamıştı. İadem onaylandığında akabinde hemen 1 tane stok göründü random bir ilde, daha söze gerek var mı bilmiyorum. Stok belirtilen yerler bile sallamasyon, ana depodan çekiyorlar hepsini.

Çok kanıt var da işte denetim yok, dürüst bir toplum değiliz, herkes birbirini öpme derdinde. Dikkatsiz bir vatandaş çok rahat bu tuzağa düşüyor, adamlar da parasını kazanıyor. Arayıp sorduğunda iade ürünler fabrikaya geri gönderiliyor argümanını sunuyor, eğer yersen.

Son düzenleme:
Sanki ürünler burada üretiliyormuş da fabrikaya geri gönderiyorlarmış. Vah vah...
Mesela hocam sizin ürünüz de sıkıntı yokmuş sadece uyumsuzlarmış. Geri satışa koymaları pek sakınca görmüyorum. Ama belirtme zorundalar mı bilmiyorum? Yoksa sıfır fiyatına nasıl satış yapacaklar ki.

Belirtmek zorunda, ve daha alçak fiyata vermek zorunda, yurtdışında bu durum böyle çünkü denetim var ya da adamlar yasalara uygun hareket ediyorlar. Bizim memlekette yasama yürütme yargı tek kişide, o sebepten bu tarz sorunlar olabiliyor.

Zarar vermediğim ne malum, belki voltajı bastım bir müddet kullandım, 5 yıl gidecekse 1 aya bozulacak, kimse bilemez onu.

Test edip EXPO açarsan sistem açılır ama ömründen ömür yemiş olabilirsin.

100 yaşındaki dedeye kalp pili takmışsın, ne kadar yaşayabilir, aynı mantık. Başkasının artığını ya da tamir görmüş ürünü neden kullanasın. Belirtilmek zorunda ama bizim ülkede böyle bir düzenleme yok, olsa bile bizim esnaf uymaz. Zarar eder çünkü, daha alçak fiyata vermesi lazım open box olarak.

Yapman gereken kargocu geldiğinde hop bir dur arkadaşım, gel senle selfie çekelim diyeceksin, kargoyu fırlatıp hemen gitmeden önce. Bir de hazır sistemlerden uzak duracaksın.

Türkiye'deyiz, kim zararına satış yapmak ister ki? Kimse senin ne durumda olan ürünü sattığını bilmiyor. Böyle rastgele depoya koyup, denetim olmadığı içinde içinde bin türlü olan ürünler hepsi sıfır niyetine satışa gidiyor. Ama Türk markalı olmayan alışveriş sitelerinde belirtiyorlar ama diğer Türk olan markalar? Belki biz sıfır diye aldığımız yüzlerce ürün kaçı kullanılmış veya tamir görmüş üründür ki? Kimse de fark etmiyor, hali de başımız da kusursuz devletimiz olduğunda kimse de denetlemiyor.
Ne acı.

Tamir görmüş ya da iade bir ürünü zaten fark etmen çok zor, open box gelmiyorsa eğer. Öyle bir sıfır süsü veriyorlar ki sıfırı yerine onu alasın gelir Denetim olsa ne olacak, her gün olacak hali yok ya, bizim toplumla alakalı bir sıkıntı var, herkes birbirini öpme ve aşağı çekme derdinde. Ben hiç görmedim, birinin başka birisinin iyiliğini istediğini şu ana kadar. Bu bir firma olur, yakın dostun arkadaşın olur. Hepsi yalan dolan. Sen açıkgöz olacaksın. Şimdi bu adam video kaydına almasaydı, dikkatsiz davransaydı vesaire ne olacaktı. Belki parasını çöpe atacaktı ya da boş yere garantilerde sürünecekti, çünkü elinde kanıt vesaire olmayacaktı. Buradaki mantık sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer olmuş.

Koca koca firmalar yapıyor ha bir de bunu, N11 mağazaları değil.

Hazır sistem alan adam ne anlayacak parçadan, open box'tan, tamirden iadeden, kakala gitsin.

Evet, burada anlaşılıyor ki her firmaya da poposuna kadar güvenmemek lazımmış.

Evet, burada anlaşılıyor ki her firmaya da poposuna kadar güvenmemek lazımmış.
Ürünü iade ettiğin an, onaylandığı an direkt stok açılıyor. Zarar vermemiş olman kaydıyla. Open box olarak da belirtmiyor, sıfır diye satıyor.

Arayıp sorarsan ürün fabrikada şu an diyor.

RAM örneğini ele alalım. 1.9v verip 1 hafta kullanıp iade edersem, alacak adamda 1 gün sonra bozulma riski var, ve o adam ciddi uğraşır bununla. Benim RAM'deki garanti sürecim 1 ayda sonuçlandı.

Anakartlarda da aynı durum var, 14 gün 300w çektirip render alırım, 14. gün iade ederim. Hazır sistem alan arkadaş nerden bilecek bunu.

PIN'leri kontrol edip MemTest yapardım, çalışıyorsa hiç sallamazdım. Zaten sıkıntı çıktığında tekrar gönderebileceksin neden uğraşasın ki. RAM bu, çalışıyorsa çalışıyordur zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…