Birkai Khan
Çalışkan
Sistemi 4.5 yıl önce RTX 3000 serisi çıktığı zaman almıştım. Son zamanlarda satranç dışında başka bir oyun oynamıyorum (ve bundan sonra da satrançtan başka bir oyun oynayacağımı zannetmiyorum). Turnuvalara katılmaya başladım ve bayağı da ciddiye alıyorum. İnternet ELO'm 2200-2300. FIDE ratingim ilk ELO ratingli turnuvamı oynadıktan sona 1770 olarak açıldı. Stockfish ile analiz yapmayı gerçekten faydalı buluyorum ve bunu kendi gelişimim için kullanabiliyorum. O yüzden işlemci benim için bir satranç hocasından daha önemli.
Ekran kartı ---> ASUS TUF RTX 3070
İşlemci ---> R7 3700X
Anakart --->Asus TUF B550H Plus
RAM ---> Corsair 8x2 3200 MHz 16 CL
PSU ---> Corsair 750watt yarı modüler Gold sertifika
Monitör ---> MSI Optix G27 165 Hz 2K
Satranç hazırlığı ya da maç analizi yapabilmek için hamlelerin Stockfish programı üzerinde, en azından 30-35 derinliğe kadar hesaplanmasını istiyorum. Stockfish'in tekli ya da çoklu çekirdek kullanımı nasıl oluyor bir fikrim yok, ancak bildiğim tek şey fazla çekirdeğin hesaplamaya ciddi katkısı var. İşlemcimi yükseltmek istiyorum ancak Stockfish için hangi işlemciye yöneleceğim konusunda kararsızım. AMD'nin 10.000 serisini beklemeye değer mi? Çünkü çekirdek sayısını ciddi ölçüde arttıracaklarını söylüyorlar. Eğer Intel tarafında büyük bir atılım olmayacaksa, önümüzdeki 1-2 sene içerisinde indirimleri takip ederek anakart ve RAM'leri alıp, işlemcinin çıkış tarihine yakın bir zamanda sistemimi satmayı düşünüyorum.
Ekran kartı ---> ASUS TUF RTX 3070
İşlemci ---> R7 3700X
Anakart --->Asus TUF B550H Plus
RAM ---> Corsair 8x2 3200 MHz 16 CL
PSU ---> Corsair 750watt yarı modüler Gold sertifika
Monitör ---> MSI Optix G27 165 Hz 2K
Satranç hazırlığı ya da maç analizi yapabilmek için hamlelerin Stockfish programı üzerinde, en azından 30-35 derinliğe kadar hesaplanmasını istiyorum. Stockfish'in tekli ya da çoklu çekirdek kullanımı nasıl oluyor bir fikrim yok, ancak bildiğim tek şey fazla çekirdeğin hesaplamaya ciddi katkısı var. İşlemcimi yükseltmek istiyorum ancak Stockfish için hangi işlemciye yöneleceğim konusunda kararsızım. AMD'nin 10.000 serisini beklemeye değer mi? Çünkü çekirdek sayısını ciddi ölçüde arttıracaklarını söylüyorlar. Eğer Intel tarafında büyük bir atılım olmayacaksa, önümüzdeki 1-2 sene içerisinde indirimleri takip ederek anakart ve RAM'leri alıp, işlemcinin çıkış tarihine yakın bir zamanda sistemimi satmayı düşünüyorum.
Son düzenleyen: Moderatör: