18034

Becerikli
2. mezun senem. Normalde eşit ağırlıktım. İstediğim bölüm olmadığı için sayısala geçtim. Dershaneye ilk defa gittim ve hiçbir şey anlamıyorum. Bilgim daha çok sözele yakın. Sizce ne yapmalıyım?

2. mezun senem. Normalde eşit ağırlıktım. İstediğim bölüm olmadığı için sayısala geçtim. Dershaneye ilk defa gittim ve hiçbir şey anlamıyorum. Bilgim daha çok sözele yakın. Sizce ne yapmalıyım?
Sayısal temelin olmadan 1 senede halletmen için übermensch biri olman gerek maalesef. Zor bir alan. Zordan ziyade, üzerine mesai harcamanı gerektiren bir alan. İmkanın varsa EA'dan devam et. Sayısal kalmak istiyorsan 1 mezun senesi daha eklemen iyi olur çünkü sayısal olan çok kişi var + yığılım oluyor her sene. Rekabet etmen çok güç olur.

Üstteki yorumları doğru buldum. Fakat eşit ağırlıktan geçtiysen zaten matematik yapıyor olman lazım. Sadece yeni öğreneceğin ders fen dersleri. Bunlarda tekrar isteyen dersler. Hepsinde konuyu dinledikten hemen sonra testlerini çözmen şart. Ama testleri bitirince o konu ile işin bitmez. Tekrardan bakman gerekebiliyor. Örnek vereyim AYT'de Asit-Baz konusunda bazı yerleri tek seferde öğrenebilirsin. Fakat bazı yerleri işlem dolu. Ve soru çeşitliği fazla bu yerleri tekrar etmeyince unutabilirsin. Bu yüzden tekrar etmek şart. Biyoloji ise sırf ezber. Fizik ve kimya da mantığını kavramak gerekebiliyor.