Merhaba, şu an 11. sınıfım ve çalışmaya 2. dönemde başladım maalesef. TYT netlerim çok iyi değil, dershanedeki denemelerde 10 11 soru matematik anca yapıyorum. Türkçede en son 27 net yaptım. Sosyaldende 10 net. Yine fenden çok eksiğim olduğu için fizikte yorum sorularını, kimyada mol ya da levhaları yapabiliyorum. Hedefim yazın TYT+11 tekrarı yapmak. 11 denemelerinde mat netim 15-20 arası (dershanedeki 11 denemesinde TYT-11 karışık oluyor, yarısı TYT yarısı 11). 11 fiziğinde 6 net yaptım, kimyada 2 (çok düşük ama eksik olduğum konulardan çıkmıştı) biyolojidende 5 net yaptım. Bu arada hedafim 9 Eylül ilköğretim matematik öğretmenliği. Ortaokluldan beri olmak istediğim bir meslekti. YKS'ye girmiş abi-ablalardan gelecek yanıtlar beni çok mutlu eder, teşekkür ederim.
Detaylar
Kim cevapladı?Behzatinho
Yetkin
Düzgün bir çalışma sistemiyle 160K sıralamayı rahat yaparsın dostum. Ama sistemli, disiplinli, kopmadan devamlı bir şekilde çalışman lazım. Sayısal demek olabildiğince soru çözmek. Her türlü soru tipiyle karşılaşman netlerini artırmada sana çok faydalı olacaktır. Daha 11. sınıfsın. Neredeyse 1.5 yıl zamanın var. Bu süre zarfında da 160K yapabilirsin. Ha mezuna bırakma düşüncen varsa. Mezun yılında çok daha iyisini yaparsın
Düzgün bir çalışma sistemiyle 160K sıralamayı rahat yaparsın dostum. Ama sistemli, disiplinli, kopmadan devamlı bir şekilde çalışman lazım. Sayısal demek olabildiğince soru çözmek. Her türlü soru tipiyle karşılaşman netlerini artırmada sana çok faydalı olacaktır. Daha 11. sınıfsın. Neredeyse 1.5 yıl zamanın var. Bu süre zarfında da 160K yapabilirsin. Ha mezuna bırakma düşüncen varsa. Mezun yılında çok daha iyisini yaparsın
Yok hocam mezun psikolojisine girmek istemem. İlk senede nereyi kazanırsam gideceğim.
Daha 11 sınıftasin. Ilk 50 bine girebilirsin. Neden 160bini düşünüyorsun ki?
Bilemiyorum hocam, ilk 50bin için senenin başından beri düzenli tutmam gerekiyordu diye düşünüyorum.
Behzatinho
Yetkin
Vallaha hocam mezun psikolojisi zordur elbette.. Yaşayan bilir. Ama ilk senede nereyi kazanırsam gideyim durumu da hayatında 4 yıl gibi önemli bir zamana bedel olabiliyor. Çünkü kendimden biliyorum. Ben de ilk yılımda neresi gelirse vereyim dedim ve tercih yaptım. Geçen şu dört yılın sonunda çok pişman oldum. Hem arkadaş çevremden, hem bulunduğum şehirden hem üniversitemden.. Keşke mezuna bıraksaydım dedim. Mezuna bırakma isteğim de gerçekten sistemli bir çalışma biçimi oluşturmuştum bunu devam ettirebileceğime dair inancımdı.. Ama sırf aileyle daha uğraşmamak için ilk yıldan tercih verdim. Henüz lise 3'sün iyi düşün derimYok hocam mezun psikolojisine girmek istemem. İlk senede nereyi kazanırsam gideceğim.
Bilemiyorum hocam, ilk 50bin için senenin başından beri düzenli tutmam gerekiyordu diye düşünüyorum.
shockedblackguy
Üstün
Lise 3'te başlasam tekrardan gider ODTÜ kazanırdım. Düzenli tutman gerekmiyordu baştan, zaten başlamadın bile. Çok zamanın var, bu zamanı çok iyi değerlendir. İlk 1000 bile yapılır bu kadar zamanda.
Son 1,5 haftadır düzenli çalışıyorum hocam. Rayına oturttum gibi. Sınavlardan sonra daha çok YKS'ye yönelik çalışacağım.
berelp
Becerikli
Sıkı çalışmaya devam edersen, 50k aşağısı bile yaparsın. Disiplinli olduğun sürece başarırsın, zaten şu an netlerin iyi.Son 1,5 haftadır düzenli çalışıyorum hocam. Rayına oturttum gibi. Sınavlardan sonra daha çok YKS'ye yönelik çalışacağım.
Teşekkürler hocam son bir sorum olacak, bahsettiğiniz arkadaşların 11. sınıftaki durumları ve 12 başında tytleri ortalama kaç netti biliyor musunuz?