Zaten resimde pcie 5.1 yaziyor. Bendeki pcie 5.0 versiyonu. Kalite olarak fark olur mu?Tamamdır hocam olay şimdi ortaya çıktı.
Eki Görüntüle 177776
Burdaki modelde ki AC input 220V. Yani farklı. O sizdeki model Full range, 110v - 220v girişli. Bu sebeple farklılık var muhtemelen.
Detaylar
Kim cevapladı?Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Yani ufak tefek farklar illaki vardır. Elimizde 5.0 halinin iç halinin fotoğrafları var elimde. 5.1 olan halinin yok. Dıştan gördüğüm kadarıyla PFC bobini farklı yapıda. Ayrıca sanırım 5.1 hali bağımsız regulasyon kullanıyor gibi geldi. Ama net bir fotoğraf olmadan söylemek zor.Zaten resimde pcie 5.1 yaziyor. Bendeki pcie 5.0 versiyonu. Kalite olarak fark olur mu?
PCI-E 5.1 hali
PCI-E 5.0 hali
Desteğiniz için teşekkürler. Sistemi 2 ay önce aldım. Gönül rahatlığıyla kullanamıyorum PSU konusundan dolayı. Mecburen daisy chain yapmak durumunda kaldım kablo sayısı dolayısıyla. Tam güçte kullanmamda sakınca olur mu? %25 az güç çektiriyorum 304w yerine 227 çekiyor. Yeni bir PSU alarak masraf etmeli miyim yoksa bendeki PSU tam güç kullanmaya uygun mudur?Yani ufak tefek farklar illaki vardır. Elimizde 5.0 halinin iç halinin fotoğrafları var elimde. 5.1 olan halinin yok. Dıştan gördüğüm kadarıyla PFC bobini farklı yapıda. Ayrıca sanırım 5.1 hali bağımsız regulasyon kullanıyor gibi geldi. Ama net bir fotoğraf olmadan söylemek zor.
PCI-E 5.1 hali
Eki Görüntüle 178000
PCI-E 5.0 hali
Eki Görüntüle 178004
Yusuf7878
Yetkin
- Makaleler
- 14
Normalde düz hesap yapınca 225W çıkıyor. Tek kablo 150W civarı taşıyor. 75W'da PCI-E slotu üzerinden geliyor. Güvenli olan bu şekilde.Desteğiniz için teşekkürler. Sistemi 2 ay önce aldım. Gönül rahatlığıyla kullanamıyorum PSU konusundan dolayı. Mecburen daisy chain yapmak durumunda kaldım kablo sayısı dolayısıyla. Tam güçte kullanmamda sakınca olur mu? %25 az güç çektiriyorum 304w yerine 227 çekiyor. Yeni bir PSU alarak masraf etmeli miyim yoksa bendeki PSU tam güç kullanmaya uygun mudur?
Kullanmaya devam ediyorum %25 az güç çekecek şekilde undervolt ettim. Sorun yaşamadım henüz.
Konuyu uzun zaman sonra canlandırıyorum ama ben de aynı psu'ya sahibim ve yeni 6700 xt aldım. 8 + 6 pin istiyor. Bende de kablolar görseldeki gibi. Kartı daisy chain şeklinde tek kabloya bağlamalı mıyım yoksa bir 8pin adaptörü mü almalıyım ?