Rehber Şekersiz, tatlandırıcılı içecekler hakkında yanlış bilinenler ve şehir efsaneleri

Eline sağlık, molada okurken aktı gitti. Serkan Yimsel'in herhangi bir içeriğini izliyormuşum gibi hissettiğim kendimi. Halen çoğu kişi inkar etse se diyet kolanın kilo vermedeki yararına katılıyorum. Bazen benim de canım tatlı bir şeyler çekiyor ve bir bardak şekersiz içecek doldurup içtiğimde rahatlıyorum. Özellikle ayda bir tükettiğim beyaz, Tropical Island Punch veya Watermelon Monster'ın çok yararı oluyor. Yavaş yavaş anlatacağız, esas problemin dozaj olduğunu.

Teşekkür ederim. Yaklaşık 20 gündür sıfır şeker diyetindeydim ve bunu toplamda 3.5 ay devam ettirmeyi planlıyorum. Diyette olmadığım zamanlarda da Monster gibi içecekleri haftada 1-2 defa tüketiyorum. Her sene en az 3 ay kısa kısa molalar ile sıfır seker diyeti yaparım yaz aylarında.

Bu tatlandırıcılar sanki plütonyum-238'miş gibi tepki verenleri susturmak için boyle bir konu açmak durumunda kaldim. Ben yazida da cok defa soyledim, her seyin zarari olabilir ve bunu asla reddetmiyorum. Sağlıklı bir insan Cola Light alıp 2 su bardağı icti diye kanser olmaz, dişleri çürümez.

Ama o Cola Light, vücuduna ne kalori sokar ne de şeker. Peki şekerin ve gereksiz kalorinin zararlı oldugunu reddedecek birisi var mi? İşte bu imkansiz, herkes zararlarini bilir. Bu durumda neden şekersiz bir sey tüketmeyeyim, bu alternatifi değerlendirmeyeyim?

Bu tatlandirici karşıtı arkadaşlar, diyabet hastalarına da gidip desinler ya, şekersiz icecek içmeyin diye? Böyle bir saçmalık mümkün mü, elbette degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…