İntel_celeron 78

Uzman
Arkadaşlar, ameliyat olalı 8 günden fazla oldu. 2-3 hafta kadar sigara içmemem gerek normalde; ancak dayanamadım. 2-3 gün önce bir dal yaktım, bugün de 2 dal falan yaktım ama kalıcı bir hasar falan olur mu? Doktora sorduğumda sadece "içme" diyor bana, burnumda kanama falan yok hiç.

Sigara dumanının septumu tekrar yamultması çok zor ancak ilhtihap kapma ihtimali var dokunun sigara dumanı yüzünden. Keşke içmeseydiniz. Kontrole gittiğiniz zaman doktorunuza belirtin durumu.

Tüm bunlara ek her sigara dumanını içinize çektiğinizde dokuyu ve kıkırdağı zorluyorsunuz vakum etkisi yüzünden.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sigara dumanının septumu tekrar yamultması çok zor ancak ilhtihap kapma ihtimali var dokunun sigara dumanı yüzünden. Keşke içmeseydiniz. Kontrole gittiğiniz zaman doktorunuza belirtin durumu.

Tüm bunlara ek her sigara dumanını içinize çektiğinizde dokuyu ve kıkırdağı zorluyorsunuz vakum etkisi yüzünden.

Hocam burunden vermemeye özen gösteriyorum, bugün kontrolüm vardı baktılar doktor çok iyi dedi aynı şekilde yıkamalarına devam et dedi. Ufak bir eğrilik vardi o duzeltildi ve konkalar kucultuldu.

Hocam burunden vermemeye özen gösteriyorum, bugün kontrolüm vardı baktılar doktor çok iyi dedi aynı şekilde yıkamalarına devam et dedi. Ufak bir eğrilik vardi o duzeltildi ve konkalar kucultuldu.

Burnundan versende vermesende ödem, dikişler ve tampondan dolayı burun delikleri çok daralıyor. Bu yüzden her sigarayı içine çektimi az da olsa vakum ve itme etkisi yapar burnuna. Mümkünse içmeyin iyileşene kadar. Hatta bu bahane ile sigarayı bile bırakabilirsiniz.😀

Burnundan versende vermesende ödem, dikişler ve tampondan dolayı burun delikleri çok daralıyor. Bu yüzden her sigarayı içine çektimi az da olsa vakum ve itme etkisi yapar burnuna. Mümkünse içmeyin iyileşene kadar. Hatta bu bahane ile sigarayı bile bırakabilirsiniz.😀

Hocam, tamponlar çıkalı 3 gün falan oluyor da içmeyince fena halde başım ağrıyor Bazen geçiyor 1-2 saate de akşama doğru çok fena depresif bir hal alıyorum. Dışarıda elim boş kalıyor falan, kuru yemiş atıyorum cebe, onu atıştırıyorum ama o da sigarasız gitmiyor. Keşke hiç içmesem, bıraksam ama en büyük sebebi sohbet falan ederken elimin boş kalması bir yandan da.

Kalıcı hasar falan bırakmasından da korkmuyor değilim ama umarım caydırma cabasıdır.

Hocam, tamponlar çıkalı 3 gün falan oluyor da içmeyince fena halde başım ağrıyor bazen geçiyor 1-2 saate de akşama doğru çok fena depresif bir hal alıyorum. Dışarıda elim boş kalıyor falan, kuru yemiş atıyorum cebe, onu atıştırıyorum ama o da sigarasız gitmiyor. Keşke hiç içmesem, bıraksam ama en büyük sebebi sohbet falan ederken elimin boş kalması bir yandan da.

Kalıcı hasar falan bırakmasından da korkmuyor değilim ama umarım caydırma cabasıdır.

Kalıcı hasar ihtimal dahilinde ancak ihtimali ne kadar fazla orası tartışılır. Bende aynı ameliyatı oldum uzun süre önce ve ameliyattan 1-2 ay sonrasında bile burnumun içi hassastı. Doktorunuzdan gizlemeyin sigara içtiğinizi.