@18516 hocam, gamepadla.com sitesinden "polling" ve "stick analyzer" yazılımlarını indirir misiniz?
Detaylar
Kim cevapladı?İndirdim.@18516 hocam, gamepadla.com sitesinden "polling" ve "stick analyzer" yazılımlarını indirir misiniz?
İlk önce "polling" ile başlayalım.
Açın hocam "polling" yazılımını. Şöyle bir CMD ekranı gelecek;
3 tane seçenek var. 1. seçenek bize yeter. 1. seçeneği seçtikten sonra hangi analog için test yapılacağını soracak. İkisi için de teker teker yapın.
Testi yaparken, analogları sonuna kadar ittirin ve olabildiğince hızlı bir şekilde test bitene kadar 360 derece döndürün. Çıkan sonuçları paylaşın.
Sonra da "stick analyzer" yazılımı çalıştırın. Şöyle bir CMD ekranı gelcek;
2 analog için tek tek test edin.
Testi yaparken, karşınıza çıkan ekranda önce analoğu 3 kere saat yönünde 360 derece döndürün ve merkeze bırakın. Ardından yavaş ve olabildiğince düz bir şekilde sola doğru ittirin. Yavaştan kastım, analoğu sola ittirmeniz 5 ile 8 saniye arasında sürmeli. Tavsiyem, kontrolcüyü masanın üstüne koyarak yapın.
Düz bir çizgi çizmeniz zor olabilir. Bende düz bir çizgi çizemedim. Bakacağımız değerler data points, resolution ve tremor değerleri. Örneğin benim GameSir Cyclone 2'nin sonucu:
Sizi uğraştırıyorum kusura bakmayın hocam. Bu yapacağınız test, Shooter 3 için ulaşamadığımız verilere ulaşabilmemizi sağlayacak. İlginiz için teşekkür ederim.
Hocam bahsetmeyi unutum kusura bakmayın. Sizden ölü bölge testi yapmanızı rice edecektim. Ölü bölge testi için hardwaretester.com sitesine gidin. Daha iyi anlayabilmeniz için video ile göstereceğim.
İç ölü bölge: https://www.youtube.com/clip/UgkxJxPbI-KxeFgDOkwpfVUG10h7dICcjLrc
Dış ölü bölge: https://www.youtube.com/clip/UgkxzWnhFA8dAmzQTpBHAjD0q7hYpwuwQ2nz
Tekrar teşekkür ederim hocam.
Son düzenleme:
Estağfurullah ne uğraştırması, kullanıcıların işine yarayacaksa daha da mutlu olurum. Sonuçlar;İlk önce "polling" ile başlayalım.
Açın hocam "polling" yazılımını. Şöyle bir CMD ekranı gelecek;
Eki Görüntüle 151556
3 tane seçenek var. 1. seçenek bize yeter. 1. seçeneği seçtikten sonra hangi analog için test yapılacağını soracak. İkisi için de teker teker yapın.
Testi yaparken, analogları sonuna kadar ittirin ve olabildiğince hızlı bir şekilde test bitene kadar 360 derece döndürün. Çıkan sonuçları paylaşın.
Sonra da "stick analyzer" yazılımı çalıştırın. Şöyle bir CMD ekranı gelcek;
Eki Görüntüle 151557
2 analog için tek tek test edin.
Testi yaparken, karşınıza çıkan ekranda önce analoğu 3 kere saat yönünde 360 derece döndürün ve merkeze bırakın. Ardından yavaş ve olabildiğince düz bir şekilde sola doğru ittirin. Yavaştan kastım, analoğu sola ittirmeniz 5 ile 8 saniye arasında sürmeli. Tavsiyem, kontrolcüyü masanın üstüne koyarak yapın.
Düz bir çizgi çizmeniz zor olabilir. Bende düz bir çizgi çizemedim. Bakacağımız değerler data points, resolution ve tremor değerleri. Örneğin benim GameSir Cyclone 2'nin sonucu:
Eki Görüntüle 151560
Sizi uğraştırıyorum kusura bakmayın hocam. Bu yapacağınız test, Shooter 3 için ulaşamadığımız verilere ulaşabilmemizi sağlayacak. İlginiz için teşekkür ederim.
1.Test
Sol Stick
Sağ Stick
2.Test
Sol Stick
Sağ Stick
Ölü bölge testinde ise videodaki "none" yazan sonuçlar gibi sonuç alıyorum, videoya alamadığım için ancak bu şekilde açıklayabilirim.
Son düzenleme:
Estağfurullah ne uğraştırması, kullanıcıların işine yarayacaksa daha da mutlu olurum. Sonuçlar;
1.Test
Sol Stick
Eki Görüntüle 151561
Sağ Stick
Eki Görüntüle 151562
2.Test
Sol Stick
Eki Görüntüle 151564
Sağ Stick
Eki Görüntüle 151565
Ölü bölge testinde ise videodaki "none" yazan sonuçlar gibi sonuç alıyorum, videoya alamadığım için ancak bu şekilde açıklayabilirim.
Eki Görüntüle 151566
Hocam değerler çok iyi. Neden bu kontrolcü için bu kadar az veri var anlamış değilim. Sonuçlar çok güzel. Bu testlere göre Shooter 3, alınabilecek güzel bir kontrolcü.
Küçük bir bilgi vermek isterim. Son attığınız ekran görüntüsünde yaptığınız test dairesellik testidir ve ölü bölge ile bir alakası yoktur. Bu test, adı üstünde analogların çizebildiği daireselliği gösterir. Zaten %0,1 müthiş bir değer. Ayrıca bu kontrolcünün dairesellik sonucunu bildiğim için sizden testini istememiştim. Yine de dairesellik testini paylaşmanız güzel oldu.
Testler için teşekkür ederim. Artık gönül rahatlığı ile Shooter 3 önerilebilir.
Çok bir bilgim olmadığı için yine de paylaşmak istedim, uygulaması sayesinde bu değerler de değiştiriliyor, onu da belirtmek isterim. Benim ilk kontrolcüm, souls-like oyunlar oynuyorum ve beni tatmin etti. Gerek titreşimi olsun, gerek gecikmesi olsun, tatmin oldum.Hocam değerler çok iyi. Neden bu kontrolcü için bu kadar az veri var anlamış değilim. Sonuçlar çok güzel. Bu testlere göre Shooter 3, alınabilecek güzel bir kontrolcü.
Küçük bir bilgi vermek isterim. Son attığınız ekran görüntüsünde yaptığınız test dairesellik testidir ve ölü bölge ile bir alakası yoktur. Bu test, adı üstünde analogların çizebildiği daireselliği gösterir. Zaten %0,1 müthiş bir değer. Ayrıca bu kontrolcünün dairesellik sonucunu bildiğim için sizden testini istememiştim. Yine de dairesellik testini paylaşmanız güzel oldu.
Testler için teşekkür ederim. Artık gönül rahatlığı ile Shooter 3 önerilebilir.
Çok bir bilgim olmadığı için yine de paylaşmak istedim, uygulaması sayesinde bu değerler de değiştiriliyor, onu da belirtmek isterim. Benim ilk kontrolcüm, souls-like oyunlar oynuyorum ve beni tatmin etti. Gerek titreşimi olsun, gerek gecikmesi olsun, tatmin oldum.
Değerlerin anlamı şöyle;
1. testte, analoğun polling rate değerlerini ölçtük. Aynı şey farelerde de var. Belki duymuşsunuzdur 1000 Hz, 4000 HZ gibi değerler oluyor. Kontrolcülerde de aynı şekilde çalışıyor. Sizin kontrolcünüzün polling rate değeri 1000 Hz. Bu çok iyi bir değer.
2. testte ise analog çözünürlülüğünü ölçtük. Aslında bu testin asıl amacı, analoğun ne kadar düz ilerleyebildiğini ölçemktir fakat bu testi yapmak zor. Bu yüzden biz sadece çözünürlülük (resolution), okuyabildiği adımlar (data points) ve hatalı okuma (tremor) ölçtük. Çözünürlülük ve okuyabildiği adımlar, ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Hatalı okuma ise ne kadar düşükse o kadar iyidir.
Sizin test sonuçlarınıza göre bu değerler, oldukça güzel. Özellikle hatalı okuma değeri çok güzel.
Referans olması için Dualsense Edge'in testi:
Teşekkür ederim, sayenizde hem kendim bilgilenmiş oldum hem de bilgilendirmiş oldum.Değerlerin anlamı şöyle;
1. testte, analoğun polling rate değerlerini ölçtük. Aynı şey farelerde de var. Belki duymuşsunuzdur 1000 Hz, 4000 HZ gibi değerler oluyor. Kontrolcülerde de aynı şekilde çalışıyor. Sizin kontrolcünüzün polling rate değeri 1000 Hz. Bu çok iyi bir değer.
2. testte ise analog çözünürlülüğünü ölçtük. Aslında bu testin asıl amacı, analoğun ne kadar düz ilerleyebildiğini ölçemktir fakat bu testi yapmak zor. Bu yüzden biz sadece çözünürlülük (resolution), okuyabildiği adımlar (data points) ve hatalı okuma (tremor) ölçtük. Çözünürlülük ve okuyabildiği adımlar, ne kadar yüksekse o kadar iyidir. Hatalı okuma ise ne kadar düşükse o kadar iyidir.
Sizin test sonuçlarınıza göre bu değerler, oldukça güzel. Özellikle hatalı okuma değeri çok güzel.
Referans olması için Dualsense Edge'in testi:
Eki Görüntüle 151567
Değerlerin anlamı şöyle;
1. testte, analoğun polling rate değerlerini ölçtük. Aynı şey farelerde de var. Belki duymuşsunuzdur 1000 Hz, 4000 Hz gibi değerler oluyor. Kontrolcülerde de aynı şekilde çalışıyor. Sizin kontrolcünüzün polling rate değeri 1000 Hz. Bu çok iyi bir değer.
Referans olması için DualSense Edge'in testi:
Eki Görüntüle 151567
BigBig Won Aether konusunda ne düşünüyorsunuz?
Dış ölü bölgesi biraz yüksek. Oyunlarda tutarsızlıklara yol açabiliyor.
Bu kontrolcü yerine, aynı fiyat bandında satılan BIGBIG Won Gale Hall veya Fantech Shooter III öneririm.
Yeni konular
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-
-
-