Bu arada mide yanmasında Flagyl vermiyorlar, genellikle Metpamid ile bulantı+ yanmayı engellemeye çalışırlar.@Dzeko teknik detaya girmiş. Dedikleri doğru. Senin önerin çok yanlış bir öneri. Kafana göre başlatma ve bitirme lütfen. Bir de: Google Üniversitesi Tıp Mezunu musun? Flagyl bir antibiyoktiktir, mide yanması için değil.
@Lully, biraz istirahat yapın ve yukarıda önerilen ilaçları alın şimdilik, sonrasında da ilk işiniz doktora gitmek olmalı.
Metpamid bende işe yaramıyor hocam. 6 saat arayla iki tane içtim, ama fayda etmedi.Bu arada mide yanmasında Flagyl vermiyorlar, genellikle Metpamid ile bulantı+ yanmayı engellemeye çalışırlar.
Sık içersen tabi işe yaramaz, 2 günde bir veya çok ağır geçirdiğin zaman günde 1 tane şeklinde içmen lazım onu.Metpamid bende işe yaramıyor hocam. 6 saat arayla iki tane içtim, ama fayda etmedi.
Metpamid mide bulantisi icin degil mi, miden de mi bulaniyor?Metpamid bende işe yaramıyor hocam. 6 saat arayla iki tane içtim, ama fayda etmedi.
Bulantı ama bazı durumlarda yanma için de kullanılıyor.Ishalin varsa da gecirmek icin bir sey yapma o vucudun toksin atma mekanizmasi yavaslatirsan hastaligini uzatirsin.
Metpamid mide bulantisi icin degil mi, miden de mi bulaniyor?
Metpamid antiemetik bir ilaçtır. Sinir sisteminde gerekli baskılamayı yapıp mide bulantısını sinirsel bir yolla keser. Mide yanması için verilmesi gereksizdir. Mide yanmasının ana sebeplerinden biri reflüdür ve tedavisi tamamen hayat değişikliğidir. Sabah kahvaltıdan 30 dakika önce PPI altında olan Pantpass, Nexium tarzı ilaçlar kullanılır. Mide yanması yaşanıyorsa yemekten sonra bir ya da iki ölçek olacak şekilde Gaviscon, Rennie tarzı şuruplar kullanılır.Bu arada mide yanmasında Flagyl vermiyorlar, genellikle Metpamid ile bulantı+ yanmayı engellemeye çalışırlar.
Sık içersen tabi işe yaramaz, 2 günde bir veya çok ağır geçirdiğin zaman günde 1 tane şeklinde içmen lazım onu.
3-4 doktora gittim ki gittiğim doktorların hepsi de Koç ve Bezm-i Alêm gibi ülkenin en değerli sağlık okullarından mezun olmuş profesör adayları kişiler, hepsi de Metpamid'i mide yanmasında gerekli olduğu durumda kullanabileceğimi söylemişlerdi.Metpamid antiemetik bir ilaçtır. Sinir sisteminde gerekli baskılamayı yapıp mide bulantısını sinirsel bir yolla keser. Mide yanması için verilmesi gereksizdir. Mide yanmasının ana sebeplerinden biri reflüdür ve tedavisi tamamen hayat değişikliğidir. Sabah kahvaltıdan 30 dakika önce PPI altında olan Pantpass, Nexium tarzı ilaçlar kullanılır. Mide yanması yaşanıyorsa yemekten sonra bir ya da iki ölçek olacak şekilde Gaviscon, Rennie tarzı şuruplar kullanılır.
Flagyl denmesinin sebebi konuyu açan kişi sadece mide yanmasından bahsetmemiş aşırı bir ishalden de bahsetmiş. Akut gastroenterit olabilir diye Flagyl tablet lafı geçiyor zaten.
Benim orada bahsettiğim kısa sürede sık alımdı ama çok yanlış yazmışım.1 Günde 6 saat arayla 2 tane içmiş. Sık içersen işe yaramaz dediğin şey yani ilaca karşı oluşan duyarsızlık tek günde 2 tablet almayla oluşmaz.