Syntax
Üstün
2-3 saat verimli çalışmasıda yeterli olmaz. Düzgün çalışma programı ile o 12 saatin en az 10u verimli geçer.
10 saat verim diye bir şey yok. 10 saat etkin bir şekilde öğrenme, verimli çalışma imkansız. Oturup boş boş soru çözmek, bildiğin konuyu okur taklidi yapmak verimli çalışmaya girmez. Zaten direkt çalışır vaziyette bir günde 12 saat geçirmek de mümkün değil. Bu adam lavaboya da gidecek, yemek de yiyecek, dışarı da çıkacak.2-3 saat verimli çalışmasıda yeterli olmaz. Düzgün çalışma programı ile o 12 saatin en az 10u verimli geçer.
Çok doğru söylüyorsun hocam, tamamen zamana bağlı kalmak değil, kaliteli ve sürdürülebilir çalışmak önemli.Şu kadar saat çalışsam, şunu bu kadar çalışsam, şunu bunu şu kadar yapsam gibi sorular sorarsanız kazanmanız zor. Çünkü kendinizi belirlediğiniz o süreye kilitleyeceksiniz, sonrasında değil konuyu bitirmek, 1 soru çözseniz şükredin derim.
Kapasiteniz kadar çalışın, yorulduğunuzda mola verin. Kendinizi hiçbir şeyden tamamen soyutlamayın. Yoksa dokuz ayın sonunda mermi yemişe dönersiniz.
12 saat çalıştım, işte günde 1000 soru çözdümlerin genelde altı boş olur.
Dediğiniz şekilde erken kalmak için. öncelikle bir çalışma programı yapmayı düşünüyorum.Erken kalkmak gerek. Ve her günde 12 saat çalışmayacak sonuçta.
Bence saat kavramı insanı motive etmesi ve ne kadar çalıştığını fark etmesi için epey değerli. Çünkü bazen ne kadar çalıştığınızı cidden kestiremiyorsunuz, ben her zaman yanımda bir kronometre açar öyle çalışır ve kendimi önceki günlerimle kıyaslardım. Ama dediğiniz yanlış sayılmaz günün sonunda verebileceğiniz neredeyse tüm zamanı vermelisiniz.Herkes saatten basediyor ancak saat kavramını kaldıracaksınız YKS çalışmaya başladımı. Bugün ders çalışacağım temel ihtiyaçlar hariç diyeceksiniz. Arada molalar olacak tabii ki patlamamak için.
Bu insanları da çok ciddiye almayın, büyük ihtimalle akademik olarak hiç başarısı yoktur.
Dost acı söyler. Yaparsın edersin koçum demekle olmuyor.Bence saat kavramı insanı motive etmesi ve ne kadar çalıştığını fark etmesi için epey değerli. Çünkü bazen ne kadar çalıştığınızı cidden kestiremiyorsunuz, ben her zaman yanımda bir kronometre açar öyle çalışır ve kendimi önceki günlerimle kıyaslardım. Ama dediğiniz yanlış sayılmaz günün sonunda verebileceğiniz neredeyse tüm zamanı vermelisiniz.
Bu insanları da çok ciddiye almayın, büyük ihtimalle akademik olarak hiç başarısı yoktur.