TinerciYasin

Başarılı
Sigara içmeye ne zaman ve nasıl başladınız yazın, konu bu. Ben 4 ay önce gittim bir bakkala 1 paket Marlboro Edge isteyip başlamıştım. Sigara içmenin kötü olduğunu biliyoruz sadece anınızı anlatın.

Son düzenleme:
Sigara içmeye ne zaman ve nasıl başladınız yazın, konu bu. Ben 4 ay önce gittim bir bakkala 1 paket Marlboro Edge isteyip başlamıştım. Sigara içmenin kötü olduğunu biliyoruz sadece anınızı anlatın.
Sigarayı zerre sevmem. Sadece puro içerim. Ama sigara içtiğim anıyı anlatacağım, puroya başlama anımı ayrı olarak ekleyeceğim.

Lise döneminde aromalı sigara satıyordum. O zamanlar ağzıma değdirmezdim, ama sonradan haftada bir falan can sıkıntısı maksatıyla içmeye başladım. Tabi zamanla öğlen aralarına geçti bu çünkü öğlen araları yemek yemezdim, sevmezdim yemek yemeyi. Bağımlısı olmadım, bu arada her öğlen arası içmezdim haftanın 3-4 günü falan anca.

Puro ise alkol sevdamla başladı. İlk başta deneme maksadıyla almıştım lisede. "Alıyorsak en iyisini alalım" deyip paraya kıyıp (hatırlamıyorum ne kadar verdiğimi) baya kaliteli duran bir puro almıştım. Aşırı hoşuma gitmişti. Sonra alkol serüveni başladı, viskinin yanında içerim diye almaya başladım ama farkettim ki viskiyle berbat gidiyor. Viski zaten boğazı yakan bir alkol, bide puro içince hepten berbatlaşıyor. Artık puroyu hafta sonları sakin kafayla içen birisiyim. Eğer müsait olursam bir gün yurtdışından gelen özel purolardan içmek istiyorum. Türkiye'dekiler pek kaliteli değil.

Bu arada sigara cidden berbat. Ağız, üst kokutuyor, dişleri berbatlaştırıyor, sağlığa hepten zararlı ve maddi olarak aşırı pahalı. Tabi, yaşınız büyük, olgunlaşmışsınız size tavsiye vermek haddimiz değil ama başlayan arkadaşlara da söylüyorum özellikle henüz reşit olmamış liseli arkadaşlarımıza; bırakın.

Hiçbir anım yok, sigara içmiyorum ve siz de içmeyin.

Ben sigara içenleri veya uyuşturucu kullananları anlayamıyorum, bir tane vücudunuz var ona saygılı olun abi organlarınız sizin için günün 24 saati durmaksızın çalışıyor onlara saygılı olmak lazım. Evet biraz komik bir düşünce ama benim düşüncem bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hiçbir anım yok, sigara içmiyorum ve siz de içmeyin.

Ben sigara içenleri veya uyuşturucu kullananları anlayamıyorum, bir tane vücudunuz var ona saygılı olun abi organlarınız sizin için günün 24 saati durmaksızın çalışıyor onlara saygılı olmak lazım. Evet biraz komik bir düşünce ama benim düşüncem bu şekilde.
Yaş ilerledikçe hiçbir şeyden ümit bulamamaya başlıyorsun ve günün sonunda başlıyorsun sigaraya, ben böyle başladım.

Maksimum 15 tane içmişimdir berbat bir şey. Bu zamana kadar kimsenin elinden alıp içmedim, ben kendim gidip alıp deneyeyim demiştim. Öyle mutlu ettiği falan da olmadı yani :D Ben bağımlı olmadım ama sen olmuş gibisin.

Tamam zararlı olduğunu biliyoruz, bence gereğinden fazla yeşilaycılık yapıyorlar. Ben de 12 yaşımdan beri başlama isteği vardı artık yeter dedim ve başladım, o isteği kıramıyorsun bir süre sonra. Şu anda 17 yaşımdayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tamam zararlı olduğunu biliyoruz, bence gereğinden fazla yeşilaycılık yapıyorlar. Ben de 12 yaşımdan beri başlama isteği vardı artık yeter dedim ve başladım, o isteği kıramıyorsun bir süre sonra. Şu anda 17 yaşımdayım.
Ha çevreden sürekli görüp de başlayanlar da var. Yaşınızı doğru girdiyseniz ve bu zamana kadar içmediyseniz bence içmeyin. Benim dayım sigaradan öldü.

Ha çevreden sürekli görüp de başlayanlar da var. Yaşınızı doğru girdiyseniz ve bu zamana kadar içmediyseniz bence içmeyin. Benim dayım sigaradan öldü.
Yok yaşımı doğru girmedim galiba buraya. Hayatı da umursamamaya başladım. Baktım ne sevenim var ne de biri var hayatımda, ondan sonrası böyle işte.