Bağımlılık, ilginç ve zor bir durumdur. Bir şeye bağımlıyken, o şeyi kullandığımız zaman belirli kimyasallar salgılarız ve bu kimyasalların bağımlısı oluruz bir süre sonra. Vücudun o kimyasalları aldığın saatleri bile bilir, her gün aynı zaman dilimlerinde bu kimyasalları ister tekrar ve sana kendisine bu kimyasalları sağlaman için sinyaller gönderir, içme isteği buradan gelir özünde. Gerçekten zordur, bedenine karşı açtığın bir savaştır bu adeta ama irade sende, yani komuta sende unutma bunu.

Meditasyon yap, nefes egzersizleri yap ve sağlıklı nefesi vücuduna çektiğini imgele, artık bağımlı olmadığını hissetmeye çalış. Biraz dişini sıkarsan, bir süre sonra kimyasal ve hormonel dengen düzelecektir.

15 çok erken be dostum, ciğerlerine yazık. Dilerim bırakırsın şu mereti..
Haklısınız 15 erken. ergenlik aklıyla iyi bir şey olduğunu sanıyordum :(

Hemen bırakma. Azalt. Günde 5 tane içiyorsan yarın 4 iç sonraki gün 3. haftada kendine sınır koy örneğin haftada 1 paket hakkın olsun ister 1 günde iç ister her gün. Ama o sınırı geçme yavaş yavaş azaltırsın.
Sorun şurda ki bir anda bıraktım ve dediğim gibi büyük bir boşluktaymışım gibi hissediyorum belki azaltarak bırakmayı denesem olur. bu gece 2 dal içer uyurum yoksa beni sabaha kadar uyku tutmaz.

Sigara kadar kötü bir şey yok şu hayatta. 12 yıl sigara tükettim ve bırakalı 14 ay oldu. Resmen gençleştiğimi hissettim. Sigara kullandığım dönem koku ve tat duyumda sorunlar vardı. Az alıyordum. Sigarayı bıraktıktan sonra gerçekten kokunun önemini anladım. Yediğim etin, içtiğim kahvenin gerçek tadını aldım. Tat duyum düzeldi. Sabahları uyandığımda ağzımda çöp yığını var gibi uyanıyordum artık öyle bir şey hissetmiyorum. Uyku problemlerim vardı bıraktıktan sonra bu durum düzeldi.

Normalde zor bırakırdım eski kız arkadaşımın ricası üzerine bıraktım. Hem de bi anda tak diye. Paketi çöpe attım dedim içmeyecem bir daha. İşe gittim ve cidden yoğun bir gündü. Kafam ağrıdan maf oldu kafayı yiyecektim ama o gün ağzıma sürmedim. Ondan sonra vücudum dengelenmeye başladı. "Ya abi sigarayı bırakamıyorum, tiryakiyim abi" diyenlere inanmıyorum. Ben günde 4 paket sigara içen bi insandım. Ben bıraktıysam bırakmak isteyen herkes bırakır. Sigarayı bırakmaktaki en büyük etken sigarayı azaltmak ya da hap kullanmak değil bırakma kararı almak ve dirayet göstermek. Ondan sonra bırakman kolay.

Yaklaşık 5 yılın ardından ilk defa sigarayı bırakmayı düşündüm karar verdim hayata geçirdim. Düşündüğümden daha çok zorladı büyük bir boşlukta gibi hissediyorum. Bu boşluğu doldurabilmek için ne yapabilirim? Örneğin iştahla yemek yemek artık anlamsız geliyor üzerinden sigara yakmicaksam yemenin ne anlamı var. Aşırı fazla krize giriyorum ilk gün olduğu için bunlar normal diyeceksiniz belki ama fizyolojik yoksunluk belirtileri hariç psikolojik olarak inanılmaz bağımlıydım bazen sigarasız bir hayat düşünemezdim. Tabex diye bir ilaç var acaba kullanmalı mıyım?

Efendim, duygu sörfü denen düşünceye kendinizi adapte etmeniz lazım. Eğer adapte edemezseniz psikolojik bir müdahale en iyisi olacaktır.

Duygu Sörfü, denilen kavram kısa özetiyle insanın kendini sürekli yaptığı bir şeyi veya istediği bir şeyi yapmamasıdır.

Haklısınız 15 erken. Ergenlik aklıyla iyi bir şey olduğunu sanıyordum :(

Sorun şurada ki bir anda bıraktım ve dediğim gibi büyük bir boşluktaymışım gibi hissediyorum belki azaltarak bırakmayı denesem olur. Bu gece 2 dal içer uyurum yoksa beni sabaha kadar uyku tutmaz.

Bir başka yolda hafif sigara için. Mentollü sigaralar var özellikle milano mentollü çok hafif haftada 1 paket alın canınız çektiğinde mentolu patlatmadan için hafif olduğu için zevk almayacaksınız ancak sigara isteğiniz gidecek. Böylece bırakmanız çok daha kolay olur. Bol bol sakız çiğneyin canınız sigara çektiği zaman.

Tabex in çok etkili olduğu söyleniyor hocam zorlanıyorsanız alın derim.
Aynen diğer forumlardan bayağı bir araştırdım kullananların deneyimlerine baktım başarılı bir şekilde bırakmışlar.

Sigara kadar kötü bir şey yok şu hayatta. 12 yıl sigara tükettim ve bırakalı 14 ay oldu. Resmen gençleştiğimi hissettim. Sigara kullandığım dönem koku ve tat duyumda sorunlar vardı. Az alıyordum. Sigarayı bıraktıktan sonra gerçekten kokunun önemini anladım. Yediğim etin, içtiğim kahvenin gerçek tadını aldım. Tat duyum düzeldi. Sabahları uyandığımda ağzımda çöp yığını var gibi uyanıyordum artık öyle bir şey hissetmiyorum. Uyku problemlerim vardı bıraktıktan sonra bu durum düzeldi.

Normalde zor bırakırdım eski kız arkadaşımın ricası üzerine bıraktım. Hem de bi anda tak diye. Paketi çöpe attım dedim içmeyecem bir daha. İşe gittim ve cidden yoğun bir gündü. Kafam ağrıdan maf oldu kafayı yiyecektim ama o gün ağzıma sürmedim. Ondan sonra vücudum dengelenmeye başladı. "Ya abi sigarayı bırakamıyorum, tiryakiyim abi" diyenlere inanmıyorum. Ben günde 4 paket sigara içen bi insandım. Ben bıraktıysam bırakmak isteyen herkes bırakır. Sigarayı bırakmaktaki en büyük etken sigarayı azaltmak ya da hap kullanmak değil bırakma kararı almak ve dirayet göstermek. Ondan sonra bırakman kolay.
Hocam öncelikle bıraktığınız için tebrik ederim, büyük irade gerektiren bir şey. Bence azaltarak bırakmak en mantıklısı karar verdikten sonra her gün içtiğin miktardan azaltarak gidip kesmek iyi olur diye düşünüyorum. bu sayede belki ilaca gerek kalmaz.

Bir başka yolda hafif sigara için. Mentollü sigaralar var özellikle milano mentollü çok hafif haftada 1 paket alın canınız çektiğinde mentolu patlatmadan için hafif olduğu için zevk almayacaksınız ancak sigara isteğiniz gidecek. Böylece bırakmanız çok daha kolay olur. Bol bol sakız çiğneyin canınız sigara çektiği zaman.
Mentollü sigara burda ne yazık ki bulunmuyor. sakız pek seven biri değilim çiğnerim arada :)

Babam elektronik sigara sayesinde bırakmıştı, hem daha az nikotin içeriyor hem daha az zararlı.

Aynen diğer forumlardan bayağı bir araştırdım kullananların deneyimlerine baktım başarılı bir şekilde bırakmışlar.

Hocam öncelikle bıraktığınız için tebrik ederim, büyük irade gerektiren bir şey. Bence azaltarak bırakmak en mantıklısı karar verdikten sonra her gün içtiğin miktardan azaltarak gidip kesmek iyi olur diye düşünüyorum. Bu sayede belki ilaca gerek kalmaz.

Mentollü sigara burada ne yazık ki bulunmuyor. Sakız pek seven biri değilim çiğnerim arada :)

Mentollü yerine çok hafif bir şey de eğer yeni başlasaydınız direk tütün için tiksinin derdim ancak 5 yıldır içen biri tütünüde çok rahat içebilir. O yüzden hafif sigara ve belirli bir sayıda içmek en mantıklısı. İlaç almanızı önermem doğal yollarla bırakmak daha doğru diye düşünüyorum. Nargile de içebilirsiniz ancak daha zararlı onu unutmayın. Bağımlılık riski yok sadece. Eğer hiçbir şey etki etmiyorsa gidip rast gele bir telefoncudan puff alın. İçine çekince aynı hazzı vermiyor ancak bir kere alıyorsunuz yani şahsen bende öyle oldu bir kere bozuldu ikincisini almadım hevesim kaçtı.