Allen Carr yöntemini araştır.

Ben de böyle konulara 4 oldu hep elimde sigarayla denk geliyorum. İçmekten boğazımı tahriş olup duruyor, benim de bırakma zamanım geldi.

Bir yakınım sigarayı bıraktırma hattını (171) aradı ve bir randevu alıp doktora gitti. Orada reçetesi yazılan bir ilaçla bıraktı ilacı. İlacın ismini ne yazık ki tam hatırlayamıyorum, champix olma ihtimali var. Dayanamayacak hale geldiğinde ilacı alıp rahatlama olanağın da var mış sanırsam.

Tamamen irade işi, ilaçla daha kolay olabilir. İlaçsız da imkansız olmadığı kesin.

Bırakmaya karar vermek kolay gibi görünen ancak en zor olan kısmıdır. Sen dişini sıktıkça ve günler geçtikçe bu maddeye olan muhtaçlık duygun azalacak. Zaten gerçek bir muhtaciyet değil ya. Git gide vücudun da kendini iyileştirecek. Kendine yapacağın çok büyük bir iyiliktir. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Canın çektiğinde başka bir şeyle meşgul et kendini, örneğin kahve. (kahve sana sigarayı hatırlatmıyorsa ve birlikte içmiyorsan)

Bu dediklerim tabii ki normal bir vatandaşın yakından da olsa kulaktan duyduğu, bir başka kişinin tecrübelerini anlattığı bir mesaj. Doktor değilim ve ilaçlar hakkında hiçbir bilgim yok, yanlış bir şey de söylemiş olabilirim. Lütfen 171'i arayıp danışın.

Mentollü yerine çok hafif bir şey de eğer yeni başlasaydınız direk tütün için tiksinin derdim ancak 5 yıldır içen biri tütünüde çok rahat içebilir. O yüzden hafif sigara ve belirli bir sayıda içmek en mantıklısı. İlaç almanızı önermem doğal yollarla bırakmak daha doğru diye düşünüyorum. Nargile de içebilirsiniz ancak daha zararlı onu unutmayın. Bağımlılık riski yok sadece. Eğer hiçbir şey etki etmiyorsa gidip rast gele bir telefoncudan puff alın. İçine çekince aynı hazzı vermiyor ancak bir kere alıyorsunuz yani şahsen bende öyle oldu bir kere bozuldu ikincisini almadım hevesim kaçtı.
Bizim eski ortamlarda sıkça geyiği yapılan bir muhabbet vardı bir arkadaşın sesi çok kalındı ve adıyamanlıydı adıyaman tütünü içerek mi büyüdün diye dalga geçerdik. ben hiç denemedim serttir diye düşünüyorum direk aklıma bu geldi.

Bizim eski ortamlarda sıkça geyiği yapılan bir muhabbet vardı bir arkadaşın sesi çok kalındı ve adıyamanlıydı Adıyaman tütünü içerek mi büyüdün diye dalga geçerdik. Ben hiç denemedim serttir diye düşünüyorum direk aklıma bu geldi.

Paket sigaralara benzemiyor boğazda çok kötü bir his bırakıyor ancak siz alışmış olabilirsiniz içmenizi tavsiye etmem hoşunuza giderse zor bırakırsınız hem daha ağır daha zararlı.

Bir yakınım sigarayı bıraktırma hattını (171) aradı ve bir randevu alıp doktora gitti. Orada reçetesi yazılan bir ilaçla bıraktı ilacı. İlacın ismini ne yazık ki tam hatırlayamıyorum, champix olma ihtimali var. Dayanamayacak hale geldiğinde ilacı alıp rahatlama olanağın da var mış sanırsam.

Tamamen irade işi, ilaçla daha kolay olabilir. İlaçsız da imkansız olmadığı kesin.

Bırakmaya karar vermek kolay gibi görünen ancak en zor olan kısmıdır. Sen dişini sıktıkça ve günler geçtikçe bu maddeye olan muhtaçlık duygun azalacak. Zaten gerçek bir muhtaciyet değil ya. Git gide vücudun da kendini iyileştirecek. Kendine yapacağın çok büyük bir iyiliktir. Kesinlikle tavsiye ediyorum.

Canın çektiğinde başka bir şeyle meşgul et kendini, örneğin kahve. (kahve sana sigarayı hatırlatmıyorsa ve birlikte içmiyorsan)

Bu dediklerim tabii ki normal bir vatandaşın yakından da olsa kulaktan duyduğu, bir başka kişinin tecrübelerini anlattığı bir mesaj. Doktor değilim ve ilaçlar hakkında hiçbir bilgim yok, yanlış bir şey de söylemiş olabilirim. Lütfen 171'i arayıp danışın.
Champix ilacını ben de duydum araştırırken. yasaklanmış duyduğum gibi eczanelere koştum hiç bir eczane de yok yüksek ihtimal yasaklanmış. yerine tabex kullanmayı düşünüyorum. Ayriyeten champix ilacındansa tabex daha etkili sanırım bir yazar bahsettiğiniz ilacı denemiş fakat başarısız olmuş. tabex ile bırakmış.

Paket sigaralara benzemiyor boğazda çok kötü bir his bırakıyor ancak siz alışmış olabilirsiniz içmenizi tavsiye etmem hoşunuza giderse zor bırakırsınız hem daha ağır daha zararlı.
Genellikle hafif sigaralar tercih ederim. tütün içince tabiri caizse tiksineceğimi düşünüyorum. uzun parliament`ten tut uzun winston falan dolaştım bir ara ağır geldiydi. sonra slim geçtim winston compact, 2 ay compact içtim sıktı derken bırakma kararı aldım. uzun geçicektim tekrar.

arkadaşlar bir şey deneyimledim sanırım sigara kan dolaşımını önemli ölçüde etkiliyor yani bozuyor ellerim içmeden önce sıcaktı şimdi buz gibi. ve hep hava aşırı sıcak olmadığı sürece ellerim soğuk oluyor. ben kansızlık ( anemi ) nedeniyle bu durumu yaşadığımı zannediyordum fakat sigaradanmış.

Son düzenleme:
Sigara kadar kötü bir şey yok şu hayatta. 12 yıl sigara tükettim ve bırakalı 14 ay oldu. Resmen gençleştiğimi hissettim. Sigara kullandığım dönem koku ve tat duyumda sorunlar vardı. Az alıyordum. Sigarayı bıraktıktan sonra gerçekten kokunun önemini anladım. Yediğim etin, içtiğim kahvenin gerçek tadını aldım. Tat duyum düzeldi. Sabahları uyandığımda ağzımda çöp yığını var gibi uyanıyordum artık öyle bir şey hissetmiyorum. Uyku problemlerim vardı bıraktıktan sonra bu durum düzeldi.

Normalde zor bırakırdım eski kız arkadaşımın ricası üzerine bıraktım. Hem de bir anda tak diye. Paketi çöpe attım dedim içmeyeceğim bir daha. İşe gittim ve cidden yoğun bir gündü. Kafam ağrıdan maf oldu kafayı yiyecektim ama o gün ağzıma sürmedim. Ondan sonra vücudum dengelenmeye başladı. "Ya abi sigarayı bırakamıyorum, tiryakiyim abi" diyenlere inanmıyorum. Ben günde 4 paket sigara içen bir insandım. Ben bıraktıysam bırakmak isteyen herkes bırakır. Sigarayı bırakmaktaki en büyük etken sigarayı azaltmak ya da hap kullanmak değil bırakma kararı almak ve dirayet göstermek. Ondan sonra bırakman kolay.

Günde 4 paket sigara içerseniz tabii ki çöp yığını gibi tatla uyanırsınız. Seninkide çok fazlaymış ne ettin ya. 😀