Ghasty

Uzman
Çocuklugumu ve ergenligimi sportif olarak gecirdikten sonra 3 yil kadar sedanter, tek veya 2 ogun yiyerek yasadim. Gecenlerde sigarayi birakmamla spora tekrar başladım. Basta 5 sinav cekecek kas kutlem yoktu. Su an 1.5 ay boyunca, kg basi 2gram protein alarak, 0 rafine seker tuketerek haftada 4 gun kalistenik calisiyorum, 1.5 ayda saglikli bir sekilde 6 kilo aldim (59-->65).

Sorun şu, nedenini bilmiyorum ama vucudumun sol tarafi saga gore cok gucsuz. Ozellikle triceps, biceps, lats, ve quadricepsler. Bu yuzden her antrenman sonrasi biraz dinlenip sol agirlikli birkac set daha atiyorum.

Gecen antrenmandan sonra sol kol agirlikli sinav calistim, sag bilekten hafif destek alarak sola daha cok yuklenme vasitasiyla. Antrenmandan sonra sol omuzun tam eklem yerinde boyle bir gevseklik, gucsuzluk hissediyorum. Omzumu esnetirken cok aciyor ve eklemden cok fazla tikirti duyuyorum. Bayağı arastirdiktan sonra agrilara en cok uyan sorun olarak omuz sıkışması'nı buldum.

Sporla ilgilenen arkadaşlar, bu tarz omuz sakatlıkları yasadiniz mi? İyilesme sureci nasıl olmali? Ortopediden randevu aldim ama 15 gun sonraya verdiler. Bugün de antrenman gunum, birkac saate baslayacagim, sinavlari es gecmek istemiyorum sakatliktan oturu.

Sinav formumda bir sorun yok, dar sinavda dirsekler kanatlarin yaninda, tricepsten itiyorum; geniste bilekler 45 derece aciyla, gogus/sırt odakli cekiyorum. Diger sinav turlerinde formu korumak kolay zaten.

Çocuklugumu ve ergenligimi sportif olarak gecirdikten sonra 3 yil kadar sedanter, tek veya 2 ogun yiyerek yasadim. Gecenlerde sigarayi birakmamla spora tekrar başladım. Basta 5 sinav cekecek kas kutlem yoktu. Su an 1.5 ay boyunca, kg basi 2gram protein alarak, 0 rafine seker tuketerek haftada 4 gun kalistenik calisiyorum, 1.5 ayda saglikli bir sekilde 6 kilo aldim (59-->65).

Sorun şu, nedenini bilmiyorum ama vucudumun sol tarafi saga gore cok gucsuz. Ozellikle triceps, biceps, lats, ve quadricepsler. Bu yuzden her antrenman sonrasi biraz dinlenip sol agirlikli birkac set daha atiyorum.

Gecen antrenmandan sonra sol kol agirlikli sinav calistim, sag bilekten hafif destek alarak sola daha cok yuklenme vasitasiyla. Antrenmandan sonra sol omuzun tam eklem yerinde boyle bir gevseklik, gucsuzluk hissediyorum. Omzumu esnetirken cok aciyor ve eklemden cok fazla tikirti duyuyorum. Bayağı arastirdiktan sonra agrilara en cok uyan sorun olarak omuz sıkışması'nı buldum.

Sporla ilgilenen arkadaşlar, bu tarz omuz sakatlıkları yasadiniz mi? İyilesme sureci nasıl olmali? Ortopediden randevu aldim ama 15 gun sonraya verdiler. Bugün de antrenman gunum, birkac saate baslayacagim, sinavlari es gecmek istemiyorum sakatliktan oturu.

Sinav formumda bir sorun yok, dar sinavda dirsekler kanatlarin yaninda, tricepsten itiyorum; geniste bilekler 45 derece aciyla, gogus/sırt odakli cekiyorum. Diger sinav turlerinde formu korumak kolay zaten.
- İlk olarak, antrenmanlardan sonra yaşadığın omuz ağrısının ve güçsüzlüğün bazı nedenleri olabilir. Özellikle tek taraflı güçsüzlük, dengesiz antrenman programlarından veya teknik hatalardan kaynaklanabilir.

- Dinlenme ve İyileşme: Antrenman sonrası ağrının artmasını önlemek için dinlenmeye özen göstermelisin. Aşağıdaki adımlarla kendine bir toparlanma süreci oluşturabilirsin:
- Antrenman sırasında ağrı hissettiğin durumda o bölgeyi zorlamaktan kaçın.
- Omzunu dinlendirip üzerine buz koyarak şişliği azaltmayı deneyebilirsin. Buz uygulamasını 15-20 dakika boyunca yapabilirsin.
- Gevşeklik ve ağrı hissettiğin durumda mümkünse bu bölgeyi istirahat ettir.

- Antrenman Dengesini Sağlama: Omuz ve üst beden kaslarını dengeli çalıştırmak için şu önerilere dikkat et:
- Antrenman programını yeniden gözden geçir ve sol tarafını daha fazla çalıştıracak hareketler ekle.
- Simetrik çalışmalara (eşit ağırlıklarda) yönel, tek taraflı hareketler için daha fazla set ve tekrar sayısı ile sol tarafı destekle.

- Esneme ve Güçlendirme: Esneme hareketlerine ağırlık vererek kasları ve eklemleri esnek tutabilirsin.
- Antrenman öncesi ve sonrası omuzun için çok hafif esnetme hareketleri yapabilirsin.
- Hafif dirençli kayış veya band kullanarak omuz güçlendirme egzersizleri uygulamayı deneyebilirsin.

- Eğitim ve Duruş: Fitness eğitmeniyle veya fizyoterapistle, antrenman formunu gözlemlemesini ve düzeltmesini isteyebilirsin. Bu durum omuz sakatlanmasını önlemende faydalı olacaktır.

- İyileşme Süresi: Ortopedi randevuna kadar durumun kötüleşirse mutlaka bir uzmana danışmak iyi bir fikirdir. Antrenmanlarına dikkat et, ağrıyı dikkate al ve iyileşme sürecini göz önünde bulundur.

Unutma ki vücut, dengeli bir antrenman ve dinlenme ile iyileşir. Dikkatli ol, kendine iyi bak.