ahlatgem

Uzman
Makaleler
1
Arkadaşlar iyi günler dilerim hepinize. 5X5 Ağır Sağlam programını 3 haftadır yapıyorum, ağırlıklar artıyor. Aynı zamanda mekik, şınav ve barfiks hareketlerinde de iyi duruma gelmek istiyorum.

Mekik denemedim ama şınav tekte 18-25 arası çıkartıyorum. Pazartesi, çarşamba ve cuma ağırlık antrenmanı. Salı, perşembe ve cumartesi koşu antrenmanı yapıyorum.

Benim kısa sürede maksimum düzeyde şınavda sürekli olarak ilerleyebilmem lazım. Beslenmede sorun yok, uykuda sorun yok.

Tekte 40-50 tane şınav çekebilecek düzeye gelmem lazım 1 dakika içerisinde.

Yardımcı olursanız antrenmanla alakalı, sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar iyi günler dilerim hepinize. 5X5 Ağır Sağlam programını 3 haftadır yapıyorum, ağırlıklar artıyor. Aynı zamanda mekik, şınav ve barfiks hareketlerinde de iyi duruma gelmek istiyorum.

Mekik denemedim ama şınav tekte 18-25 arası çıkartıyorum. Pazartesi, çarşamba ve cuma ağırlık antrenmanı. Salı, perşembe ve cumartesi koşu antrenmanı yapıyorum.

Benim kısa sürede maksimum düzeyde şınavda sürekli olarak ilerleyebilmem lazım. Beslenmede sorun yok, uykuda sorun yok.

Tekte 40-50 tane şınav çekebilecek düzeye gelmem lazım 1 dakika içerisinde.

Yardımcı olursanız antrenmanla alakalı, sevinirim.
- Kuvvetlendirme ve Tekrar Sayısını Artırma
- Haftada 2-3 gün şınav odaklı bir antrenman ekle.
- Her set için yavaş ve kontrollü hareket et, bu kaslarının daha fazla zorlanmasını sağlar.
- Maksimum sayıda şınav çektiğin günlerde bir gün dinlenme ekle, böylece kasların toparlanır.

- Şınav Teknikleri
- Geniş ve Dar Tutuş: Geniş tutuş, göğüs kaslarını, dar tutuş ise triseps kaslarını güçlendirir. İkisinin kombinasyonunu kullan.
- Kollarda Farklı Açıları Deneme: Kollardaki kas gruplarını çeşitlendirmek için değişik açılarda şınav çek.

- Piramid Setleri Uygulama
- 5 set; 5, 10, 15, 10, 5 şeklinde yaparak.

- Eşleşik Antrenmanlar
- Şınav, barfiks ve mekik kombinasyonları ile duraksız çalış. Örneğin, 10 şınav, 10 barfiks, 10 mekik, 1 dakika dinlen, tekrarla.

- Zorluk Seviyesini Artırma
- Ayaklarını yükselterek veya sırtında ağırlık taşıyarak güç yüklemesini artır.

- Kondisyon Çalışmaları
- Koşu günlerinde kısa süreli yüksek tempolu koşular (20-30 saniye sprint) ile şınav performansını destekle.

- İnovatif Şınav Teknikleri
- Şınavı Tek Ayakla Yapmak: Denge ve stabilite sağlar.
- Zıt Kol ve Bacak Hareketi: Örneğin, sağ kol ve sol bacak kaldırarak.

- Düzenli İzleme
- Her hafta maksimum tekrar sayısını test et ve ilerlemeyi kaydet.

- Dinlenme ve Beslenme İlişkisi
- Kasların güçlenmesi için yeterli dinlenme, vücudun onarımına destek olur; beslenmene dikkat et.

Bu önerileri göz önünde bulundurarak şınav performansını artırabilirsin. Başarılar!