Mağazanın uğraşmasımı gerekiyor :D Öğrenin şartları,kuralları. Sonra konu açın.
Kusurlu ürünün satışının üzerinden 6 ay geçtikten sonra dahi başvurulsa sorun satıcıda kabul ediliyor. Bunun sonucunda tüketicinin koşulsuz / şartsız ürünün yenisini alma hakkı doğuyor. Boş yere mağaza savunmanın anlamı yok.

Ürünü mağazadan aldınız eve geldiniz ürün bozuk çıktı.Artık muhattabınız marka.Mağaza değil.Niye anlamak istemiyorsunuz?
Bu arkadaş mağazada çalışan birisi sanırım. Konuyu açan arkadaşın yazdığını okumamış. Alınan ürünün internetten alındığından dahi haberi yok. Kaldı ki mağazadan alınsa dahi satılan ürünün ayıplı olduğunu kavrayamadı sanırım.

Mağazadan satın alıp 30 dakika içerisinde geri getirdiğim ve ekranında kabak gibi ölü pixel bulunan monitörle vatanbilgisayar 1 ay uğraştırdı. Bir ayın sonunda kıvırdıkları yetmediği gibi kabulde etmediler. Asus firmasını arayarak birkaç dakika içerisinde çözdüm ve değişim aldım. Konunun Sinerji ile alakası yok, bozuk olabilir ancak süreç farklı işliyor. Ürünü sizden alarak ilgili servise gönderebilirler, bunu ikinci seçenek olarak teklif etmişler ancak sizin göndermeniz ve konuyu olduğu gibi ifade etmeniz daha sağlıklı olurdu. Olan vaktinize olur ama olumlu sonuç alacağınıza inanıyorum.
Hocam sorun herhaliyle sinerjiye dönecek. Ürün ücret iadesi ve değişimi konusunda sinerji'ye gitmem gerekiyor. Ürün bozuk olabilir bu normal bir durum sorun sürecin bu denli uzaması ve çözüm üretilemiyor olması. Ben sürekli müsait olamıyorum. Bunu garantiye gönder gelince al tekrar sinerji'ye gönder cevap bekle buna ayıracak zamanım yok. Garantiden zaten rapor geldikten sonra değiştirecekler ancak aradaki kayıp zaman ne olacak? Ürünü ben satmadım satın aldım. Sıfır sistem topladım ve öylece köşede bekliyor. Sinerjiyi suçlu görmüyor olabilirsiniz ancak benim gözümde çok sakıncalı bir firma şu süreç bir sonlansın zaten ilk ve son alışverişim olacak.

Hocam sorun herhaliyle sinerjiye dönecek. Ürün ücret iadesi ve değişimi konusunda sinerji'ye gitmem gerekiyor. Ürün bozuk olabilir bu normal bir durum sorun sürecin bu denli uzaması ve çözüm üretilemiyor olması. Ben sürekli müsait olamıyorum. Bunu garantiye gönder gelince al tekrar sinerji'ye gönder cevap bekle buna ayıracak zamanım yok. Garantiden zaten rapor geldikten sonra değiştirecekler ancak aradaki kayıp zaman ne olacak? Ürünü ben satmadım satın aldım. Sıfır sistem topladım ve öylece köşede bekliyor. Sinerjiyi suçlu görmüyor olabilirsiniz ancak benim gözümde çok sakıncalı bir firma şu süreç bir sonlansın zaten ilk ve son alışverişim olacak.
Sizi çok iyi anlıyorum ve bir müşteri olarak sizden yanayım. Kısacası OEM ürünlerinde ürünün servis kararı çıkmadan iade olmayacağı bir gerçek var. Firma olası zarara karşı servis kararı çıkmadan yenisini göndermemekte ısrarcı olabilir.

Bazı tiplerle yani sizin gibilerle mücadele zor. Size hayatta başarılar.
Bildiğinizi iddia ettiğiniz şeyi kitabından yazın dedim. Niye bu kadar alındınız? Para kolay kazanılmıyor. Kaybettiğim zamanı telafi edemeyecekler. Belki yarın ölecem kullanmak hiç nasip olmayacak.

Ayrıca benimle niye mücadele ediyorsunuz? Düşmanınız değilim yani öyle olduğunu umuyorum. Mağduriyetimi yazıp daha sonra buradan alışveriş yapacaklara uyarı da bulunuyorum. Siz dersiniz ki süreç normal işliyor ben yine alırım. Eyvallah alabilirsiniz kim ne diyecek? Ben sürecin kasıtlı olarak uzatıldığını düşünüyorum. Yaşadığım süreci tüm detaylarıyla paylaşmışım. Bundan sonrası konuya denk gelen kullanıcılara aittir. Değerlendirmesini yapar süreci normal bulursa alır, bulmazsa almaz. Aynı şey alışveriş yapanların başına gelirse bu kadar beklemeniz gerekebilir diye not düşmüşüm.

Kusurlu ürünün satışının üzerinden 6 ay geçtikten sonra dahi başvurulsa sorun satıcıda kabul ediliyor. Bunun sonucunda tüketicinin koşulsuz / şartsız ürünün yenisini alma hakkı doğuyor. Boş yere mağaza savunmanın anlamı yok.
Bu konuda kanun açık hocam ilk 6 ay geçtikten sonra ürün bozulursa bu ayıplı mal kategorisine girer. Burada ürün kullanıldığı için garantiye gidip rapor alınması gerekiyor. Bu rapor ile değişim yapılması gerekiyor. Ancak çoğu garanti kasti şekilde kullanıcı hatası deyip bu hataları kullanıcıya yüklüyor. Sonrasında ürünün değişim veya iadesinde Tüketici hakem heyetine gitmek gerekiyor. Vaktiyle bu tarz bir olay yaşadım ve Tüketici hakem heyeti ilgili uzmanın raporuna göre beni haklı bulup ücret iade hakkımı bana teslim etti. O şekilde paramı alabildim.

Ben dokunup kontrol etmediğim bir ürünü mesafeli satış sözleşmesine bağlı kalarak satın alıyorum. Ürün bozuk geliyor ben bunu tespit edip gönderiyorsam ürünün ivedi şekilde değişiminin yapılıp gönderilmesi gerekiyor. Bunu yapacak birimleri olmasa yine tamam diyeceğim ancak hazır sistem toplayıp testlerini yapan bir firma elinin altında personel olmasına rağmen bunu yapmıyor ve kullanıcıyı mağdur ediyor. Sonrasında tedarikçi firma ile sorunu nasıl çözecekleri onların konusu benim değil.

Son gönderilen mesaj süreç halen devam ediyor.
Talha G.
Merhabalar,

Ramlarınızın servis işlemleri devam etmektedir arıza tespiti yapıldıktan sonra servis tarafından iade değişim onayı verilecektir.

Not: Çözüldü diye sizlere bildirim ulaşıyor cevap verdikçe otomatik bildirim gibi bir durum. Siz tekrar dilediğiniz zaman yanıtla yapabilirsiniz ilgilenirim

1 saat önce - 22 Ekim 2024 Salı 14:33

Son düzenleme:
Kanunen 14 gün içinde koşulsuz şartsız iade hakkınız var ama firmalar ürünün sıkıntılı olduğunu öğrendiği zaman servise yönlendiriyor. Keşke ürünü direkt beğenmedim diyerek iade etseydiniz.
Her firmaya beğenmeyip ürün iade ettim, Sinerji'ye edemedim. Sinerji çok inat bir firma, adamlar kalitesiyle övünmek yerine, THH başvurularında tüketici haklı bulunmasına rağmen, konuyu mahkemeye taşıyorlar. Taşıdıklarınında yeşil forumda konuları var araştırabilirsiniz. Kısacası her türlü o servise sokacağız lafını duyacaktı arkadaş.

Adamlar daha ilk mesajlarinda sana demisler zaten biz de gonderebiliriz ancak siz gonderirseniz daha hizli olur diye, neden atar gider yapmissin anlamadim.

"Gönderemezseniz durumu belirtiniz yardımcı olayım size."

Soyledikleri kanunen dogru. Marka garantiliyse markanin kendisiyle iletisime gecilmeli ki Sinerji de urun icin gerekli iadeleri alabilsin. Araya 3.sirket girdiginde isler her zaman yavaslar. Benzer durum benim laptopumda da oldu. Araya baska servis, satici vb. herhangi bir sirket girdiginde 1 haftalik is olur sana 1 ay.

"Marka garantisi ile distribütör garantisi arasındaki farklar şunlardır:

1. Marka Garantisi: Üretici tarafından sağlanır ve ürünün belirli bir süre boyunca belirli standartlara uygun olduğunu garanti eder. Bu garanti, genellikle ürünün kalitesi, performansı ve malzeme hatalarına karşı geçerlidir. Marka garantisi, doğrudan üretici ile kullanıcı arasında bir bağ oluşturur.
  2. Distribütör Garantisi: Distribütör, ürünü satışa sunan ve pazarlayan ara birimdir. Distribütör garantisi, genellikle distribütör tarafından sağlanır ve belirli hizmetler, yedek parça temini veya satış sonrası destek gibi konularda geçerlidir. Distribütör garantisi, üretici garantisinden farklı olarak, distribütörün sunduğu hizmetler ve koşullarla ilgili olabilir.
Özetle, marka garantisi üreticiden gelirken, distribütör garantisi ürünün dağıtımını yapan firmadan gelir. Her iki garanti de kullanıcıların haklarını korumak için önemlidir, ancak kapsamları ve sorumlulukları farklıdır."

Cok basit bir Google aramasiyla ulasabilecegin sonuc bu. Peki Sinerji daha ilk mesajda ne demis? Hadi bakalim:

"Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ürünü oksid bilişim yetkili servisi ile görüşüp durumu belirtip gönderebilirsiniz. Gönderemezseniz durumu belirtiniz yardımcı olayım size."

Yani adamlar istersen bize gonder istersen direkt adamlara gonder, degisen bir sey olmayacak cunku biz de adamlara gonderecegiz demisler. Kanun boyle.

Adamlar daha ilk mesajlarinda sana demisler zaten biz de gonderebiliriz ancak siz gonderirseniz daha hizli olur diye, neden atar gider yapmissin anlamadim.

"Gönderemezseniz durumu belirtiniz yardımcı olayım size."

Soyledikleri kanunen dogru. Marka garantiliyse markanin kendisiyle iletisime gecilmeli ki Sinerji de urun icin gerekli iadeleri alabilsin. Araya 3.sirket girdiginde isler her zaman yavaslar. Benzer durum benim laptopumda da oldu. Araya baska servis, satici vb. herhangi bir sirket girdiginde 1 haftalik is olur sana 1 ay.

"Marka garantisi ile distribütör garantisi arasındaki farklar şunlardır:

1. Marka Garantisi: Üretici tarafından sağlanır ve ürünün belirli bir süre boyunca belirli standartlara uygun olduğunu garanti eder. Bu garanti, genellikle ürünün kalitesi, performansı ve malzeme hatalarına karşı geçerlidir. Marka garantisi, doğrudan üretici ile kullanıcı arasında bir bağ oluşturur.
  2. Distribütör Garantisi: Distribütör, ürünü satışa sunan ve pazarlayan ara birimdir. Distribütör garantisi, genellikle distribütör tarafından sağlanır ve belirli hizmetler, yedek parça temini veya satış sonrası destek gibi konularda geçerlidir. Distribütör garantisi, üretici garantisinden farklı olarak, distribütörün sunduğu hizmetler ve koşullarla ilgili olabilir.
Özetle, marka garantisi üreticiden gelirken, distribütör garantisi ürünün dağıtımını yapan firmadan gelir. Her iki garanti de kullanıcıların haklarını korumak için önemlidir, ancak kapsamları ve sorumlulukları farklıdır."

Cok basit bir Google aramasiyla ulasabilecegin sonuc bu. Peki Sinerji daha ilk mesajda ne demis? Hadi bakalim:

"Sürecin daha hızlı ilerlemesi için ürünü oksid bilişim yetkili servisi ile görüşüp durumu belirtip gönderebilirsiniz. Gönderemezseniz durumu belirtiniz yardımcı olayım size."

Yani adamlar istersen bize gonder istersen direkt adamlara gonder, degisen bir sey olmayacak cunku biz de adamlara gonderecegiz demisler. Kanun boyle.
İnternet üzerinden sıfır alınmış ilk montajdan sonra bozuk olduğu anlaşılmış ve kullanamadığım ürünü ben neden garantiye göndermek zorunda kalıyorum? Neyse şu süreç bir sonlansın bu firmayla bir daha işim olmayacak. İsteyenler huzur içinde alışveriş yapabilir.

Her firmaya beğenmeyip ürün iade ettim, Sinerji'ye edemedim. Sinerji çok inat bir firma, adamlar kalitesiyle övünmek yerine, THH başvurularında tüketici haklı bulunmasına rağmen, konuyu mahkemeye taşıyorlar. Taşıdıklarınında yeşil forumda konuları var araştırabilirsiniz. Kısacası her türlü o servise sokacağız lafını duyacaktı arkadaş.
Türkiye'de kanunlar bu tarz durumlarda cezalandırıcı olmadığı için maalesef firmalarda meydanı boş bulup at koşturuyor.

@Sensei Sürecin hızlı ilerlemesiyle ilgili yazdığınız senaryoyu yapan bir arkadaş var bakalım bunu nasıl savunacaksınız? Girin bakın şikayetvar sitesine böyle bir sürü konu var.

chrome_U8esgJ3jWf.webp

Son düzenleme: