@SunseTTime, 30-40 yıllık binadayım, elektrik tesisatı tarihi eser, topraklama odalarda yok, PSU 2. Kez arızalanınca tekrar garantiye gönderdim idareten Xigmatek PSU takmıştım, sökmedim bakalım ne kadar dayanacak diye, şu an PSU da kötü yani, akım korumalı priz kullanmıyorum, daha önce de söylediğim gibi sistem kapalıyken lambayı yakınca monitör açılıp kapanıyor, sistem uykudan uyanıyor, günde 2 kere gidip gelen elektriği, sürekli voltaj düşmelerini saymıyorum.
Çok önce 9070, 9700X bir sistem toplamıştım, sonra bana gereksiz, günde 1 saat oyun oynuyorum diye bir arkadaşıma satıp eski sistemle devam ettim, o sistemde sorun yoktu, bu sistemle de bu ortamda ben oyun oynuyorum, 144 Hz monitör, 5600 ve RX6600 var, bir gün bile akıcılık, görüntü bozulması, FPS düşmesi yaşamadım, BF oynarım, şu an BF6 oynuyorum, diğerleri gibi o da su gibi akıcı, FPS 100 civarı olmasına rağmen.
En başından beri söylüyorum, tesisattan gelen elektrik bu tarz sorunlar yaratmaz, sorun varsa zaten PSU korumaya geçer, veya DC akıma dönüşürken düzenlenir, UPS olayı kendi amacı dışında hikaye.
Senin olayın çözümünü de tekrar belirteyim, ya sorunsuz bir sistem ile yan yana getirip parça değiştirilecek, ya da hazır sistem denenecek.