Sorun RAM olsa idi, timing girince düzelirdi. EXPO 1 açık 24 saat bir teste bırak geçerse RAM sorunsuz. RAM piyasası şu an çok iyi. 2-3K aşağı verip, farklı RAM alabilirsin.
G.Skill Ripjaws S5 6000MHz CL32'den bulabilirsem takas ederim diger turlu boyle kalacak simdilik yapacak bir sey yok. Online UPS bile denedim daha nolsun.

İlerleyen surecte bahsettigim RAM'i deneyebilirsem haber ederim. Konu dagilmasin diye son bilgiyi bu sekilde aktarmis olayim. Sonra uyari veriyorlar.

Son düzenleme:
G.Skill Ripjaws S5 6000MHz CL32'den bulabilirsem takas ederim diger turlu boyle kalacak simdilik yapacak bir sey yok. Online UPS bile denedim daha nolsun.

İlerleyen surecte bahsettigim RAM'i deneyebilirsem haber ederim. Konu dagilmasin diye son bilgiyi bu sekilde aktarmis olayim. Sonra uyari veriyorlar.

Hiç sorma, şarteli indirip denedin mi Marix hoca dediği gibi? Yaşadığın sıkıntılar bana gerçekten mantıklı gelmiyor. Tetikleyen bir faktör var ve onu bulamadık. Marix dediği gibi sağlam olduğundan emin olunan bir sistem ile yan yana koyulup tek tek parça denenecek sende.

Hiç sorma, şarteli indirip denedin mi Marix hoca dediği gibi? Yaşadığın sıkıntılar bana gerçekten mantıklı gelmiyor. Tetikleyen bir faktör var ve onu bulamadık. Marix dediği gibi sağlam olduğundan emin olunan bir sistem ile yan yana koyulup tek tek parça denenecek sende.
@SunseTTime, 30-40 yıllık binadayım, elektrik tesisatı tarihi eser, topraklama odalarda yok, PSU 2. Kez arızalanınca tekrar garantiye gönderdim idareten Xigmatek PSU takmıştım, sökmedim bakalım ne kadar dayanacak diye, şu an PSU da kötü yani, akım korumalı priz kullanmıyorum, daha önce de söylediğim gibi sistem kapalıyken lambayı yakınca monitör açılıp kapanıyor, sistem uykudan uyanıyor, günde 2 kere gidip gelen elektriği, sürekli voltaj düşmelerini saymıyorum.

Çok önce 9070, 9700X bir sistem toplamıştım, sonra bana gereksiz, günde 1 saat oyun oynuyorum diye bir arkadaşıma satıp eski sistemle devam ettim, o sistemde sorun yoktu, bu sistemle de bu ortamda ben oyun oynuyorum, 144 Hz monitör, 5600 ve RX6600 var, bir gün bile akıcılık, görüntü bozulması, FPS düşmesi yaşamadım, BF oynarım, şu an BF6 oynuyorum, diğerleri gibi o da su gibi akıcı, FPS 100 civarı olmasına rağmen.

En başından beri söylüyorum, tesisattan gelen elektrik bu tarz sorunlar yaratmaz, sorun varsa zaten PSU korumaya geçer, veya DC akıma dönüşürken düzenlenir, UPS olayı kendi amacı dışında hikaye.

Senin olayın çözümünü de tekrar belirteyim, ya sorunsuz bir sistem ile yan yana getirip parça değiştirilecek, ya da hazır sistem denenecek.

Şalter indirip de denedim fark olmadı. OCCT, testmem5, crystaldiskinfo, HWinfo, Furmark falan bir kere bile hata almadim. 7 aydir boyle. Donanim ve elektrik sorunu yok. Gecmeyen bir uyumsuzluk olabilir onda da suphem hala RAM. Arkadasin RAM'i ile tekrar deneyebilirsem haber edecegim. Bir muddet daha dizi film devam.

Arkadaşlar konuyu inceledim bende denemek istiyorum Online UPS, FPS Champ 1kva mı yoksa bu schenider mi daha iyi saf sinüs dalga sanırım ikisi de. @Ayhan Dönmez

Son düzenleme:
1 kva sorun olmaz, ucuz olanı tercih edin. Online ile sesten aynı odada rahatsız olabilirsin. @SunseTTime ve @ggbye gibi uzattır bir elektrikçiye eğer kendin anlamıyorsan. Uzun vade daha iyi olacaktır.

Hocam bir alayım deneyim fark olursa 2. aşama ses konusunu çözeriz fanı değişir ya da uzak bir kısma koyarız. Topraklama hat çektirdim yeni çok fark etti.

@SunseTTime, sizde aynı satıcıdan N11'den iade ettiniz değil mi? Bu hafta 4. iadeleriymiş. DTS elektronik beni de aradı sipariş onaylamak için, ürün çok sesli çalışıyor iade kabul etmiyoruz gibisinden. Bende iptal ettirdim FSP champ 1kva verdim trenyoldan, onda eco modu da var sanırım belki bir tık daha sessiz çalışır.

Son düzenleme: