Mahiroski

Becerikli
İşlemci; Intel® Core™ i5 Processor [14400F 20M Cache, up to 4.70 GHz]
Anakart; MSI MB Pro H610M-E Soket 1700 DDR5 5600Mhz(Oc.)
Bellek; Kingston Beast KF556C36BBE 8GB (2x8) DDR5 5600Mhz CL36
İşlemci Soğutucu; Thermalright Assassin X 120 V2 Plus TL-C12RB V2
Güçlendirme Kit 1700; Thermalright.
Kasa ve PSU ; MSI Mag Forge [120A B65 650W 80+Bronze] Tempered Glass RGB
Мonitör; MSI G2712F 27″ [Ultra Rapid 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming]
Grafik Kart; XFX Radeon RX 5700 XT 8G D6 THICC III Ultra 3xDP HDMI
Disk 1; Kingston Technology SNV3S/1000G 1 TB 2280 NVMe M.2 SSD
İşletim Sistemi; Windows 11 Pro x64

Sistemi az önce montajı tamamladım. İntel Chipset vb. driver kurulumları ve BIOS ayarları nasıl olmalı? Zaten OC yapamıyoruz sadece XMP profilini açacağımı düşünüyorum. Mesajlarınızı bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemci; Intel Core i5 Processor [14400F 20M Cache, up to 4.70 GHz]
Anakart; MSI MB Pro H610M-E soket 1700 DDR5 5600MHz(OC.)
Bellek; Kingston Beast KF556C36bbe 8 GB (2x8) DDR5 5600MHz CL36.
İşlemci soğutucu; Thermalright Assassin X 120 V2 Plus TL-C12RB v2.
Güçlendirme kit 1700; Thermalright.
Kasa ve PSU; MSI MAG Forge [120A B65 650W 80+Bronze] tempered glass RGB.
Мonitör; MSI G2712F 27″ [Ultra Rapid 1ms 180Hz Adaptive-Sync IPS Full HD Gaming]
Grafik kart; XFX Radeon RX 5700 XT 8G D6 THICC III Ultra 3xdp HDMI.
Disk 1; Kingston Technology SNV3S/1000G 1 TB 2280 NVMe M.2 SSD.
İşletim sistemi; Windows 11 Pro X64.

Sistemi az önce montajı tamamladım. Intel chipset vb. driver kurulumları ve BIOS ayarları nasıl olmalı? Zaten OC yapamıyoruz sadece XMP profilini açacağımı düşünüyorum. Mesajlarınızı bekliyorum.
BIOS'unu güncelle. GPU sürücüsünü kur. Aygıt Yöneticisi'nden aygıtları kontrol et; ünlem işareti varsa, sürücüleri yükle. Anakartının MSI olduğunu göz önünde bulundurursak, MSI Center'ı kesinlikle yüklemelisin. Bu yazılım, otomatik olarak sürücüleri yüklüyor ve bilgisayarının ihtiyacı olan diğer yazılımları da kuruyor. Ayarlardan güncelleştirmeleri denetleyebilirsin. Antivirüs yazılımı yüklenebilir, ancak ücretsiz bir sürüm yüklemeyi planlıyorsan, Windows'un kendi koruması da yeterli olabilir; bu tamamen isteğe bağlıdır. ZIP uygulamaları da yüklenebilir. YouTube'da bu konuda birçok video mevcut. Başlıktaki gibi yazarak, güzel videolar bulup uygulayabilirsin.

Sorun yoksa BIOS güncellemesine girişme. RAM XMP ayarını aç, sürücüleri kur. MSI ile yüklediği Norton 360'ı sakın kurma; onun haricindekileri kurabilirsin. Sürücü güncellemesi yapabilirsin, ancak sağlamlık açısından önce OCCT ile CPU testini yap, ardından CPU+RAM ve ekran kartı testlerini gerçekleştir. En son olarak Power testiyle yarım saat kadar stres testi yap. Eğer sorun yoksa, RAM'lar için Memtest86 çalıştır; bu biraz uzun sürebilir, ama bilgin olsun. SSD'nin hız değerlerine de bak. Her şey yolunda giderse, oyun testi, programlar ve diğer ihtiyaç duyduğun yazılımları kurabilirsin. Norton 360'ı önermiyorum çünkü CS tarafında, benim sistemimde, gecikmeyi ciddi şekilde artırıyor. Bunu fark edene kadar iki kez format attım, sen düşün. Bu arada hayırlı olsun.

@Grey & @PwPDaRk MSI Center otomatik açılınca denk geldi indirdi kurdu. Akabinde Windows Update geldiğimde bir sürü sürücü var onları yüklüyorum. Windows Update'teki..

Şimdi bu ilk görsel MSI Center & 2.Görsel Windows Update..
Ne yapmam gerekiyor Windows güncel driverları kurmuyor mu ? Yoksa MSI Centerdakileri mi yükleyeyim?

Dosya Ekleri

• Foto_1.webp
    Foto_1.webp
    90,8 KB · Görüntüleme: 70
  • Foto_2.webp
    Foto_2.webp
    23,2 KB · Görüntüleme: 67
Son düzenleme:
@Grey & @PwPDaRk MSI Center otomatik açılınca denk geldi indirdi kurdu. Akabinde Windows Update geldiğimde bir sürü sürücü var onları yüklüyorum. Windows Update'teki.

Şimdi bu ilk görsel MSI Center & 2.görsel Windows Update.
Ne yapmam gerekiyor Windows güncel driverları kurmuyor mu? Yoksa MSI centerdakileri mi yükleyeyim?

MSI centerdakilerin hepsini kurun hocam.

Norton önermem ücretli antivirüs koruması almicaksanız bence indirmenize gerek yok antivrüs Windows'un koruması güzel.

Norton önermem ücretli antivirüs koruması almicaksanız bence indirmenize gerek yok antivrüs Windows'un koruması güzel.
Tamam teşekkür ederim. Ücretli MCAfee alacağım TürkTelekom ayda 22.50 TL onu kurayım bari.. Ayrıyeten bios sürümüm bu daha önce MSI anakart kullanmadım yabancıyım arayüze çok.. En günceli nedir yardımcı olur musun?

Dosya Ekleri

• Bios.webp
    Bios.webp
    5,3 MB · Görüntüleme: 72
Tamam teşekkür ederim. Ücretli McAfee alacağım Türk Telekom ayda 22.50 TL onu kurayım bari. Ayrıyeten BIOS sürümüm bu daha önce MSI anakart kullanmadım yabancıyım arayüze çok. En günceli nedir yardımcı olur musun?

Anakartınızın tam adını Google'a yazın çıkan MSI'ın resmi sitesine girip BIOS kısmından USB'e indirebilirsiniz ben size atayım hatta.

buradan izleyip yapabilirsiniz.