MAH0A 78

Üstün
İlk kez böyle bir sorun yaşıyorum. UEFI kullandığım sistem durduk yere kendini yeniden başlatıyor ve bu iki üç kez tekrar ediyor, sonra bir bakıyorum kendini CSM'ye almış. Bunu düzeltmek için CMOS yapmam gerekiyor. Bunu kalıcı düzeltmenin yolu nedir?

• MSI MPG X670E Carbon WiFi
  • R7 9800X3D
  • G.Skill Royal Neo 6000 CL28 2x16GB

Sistem Samsung 980 Pro 1 TB SSD'ye kurulu.

Sürüm: Windows 11 Pro 25H2

NOT: Herhangi bir yeni kurulum vb. yapmadım. Bu sorunu son 2 gündür yaşıyorum. Yaklaşık 20 gün önce işlemciyi sisteme taktım. Ondan evvel 2.5 yıldır tüm bileşenler aynı, mevcut kurulumlara hiç dokunulmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
FACEIT için problem oluşturmaz değil mi bu bana? Sorun olmazsa Stok 11 ile devam ederim ama alternatif olarak aklımda bulunsun.
Hocam, modlanmış Windows sizin için daha iyi çünkü gereksiz tüm hizmetler kapandığı için CS2 tarzı FPS oyunlarında daha düşük giriş gecikmesi ve daha stabil %1 FPS değerleri alıyorsunuz.

@Ayhan Dönmez hocam, TR_by'ın yaptığı Windows'u aktif olarak kullanıyor. Bir sıkıntı olsa zaten bize kullandırtmazdı.

@X99 dün saat 21.30'dan itibaren sabah 08.45'e kadar sistemi açık bıraktım ve hatta yüke soktum. Tamamen kendim elle girmiş olduğum 6400 MT/s CL26 RAM Test Pro 7 saatten uzun süren bir test. Bu testin öncesinde en az 2 saat oyun ve Windows Update, sonrasında kendim birkaç kez yeniden başlattım. Sabah ise testi kendim sonlandırdım hiçbir hata yoktu ve sonrasında yine 1.5 saat kadar oyun oynadım. Şimdilik her şey yolunda görünüyor.

Düşünceme göre iki ihtimal var;
1. Ya sizin dediğiniz gibi Key sıfırlama sonrasında her şey toparladı.
2. Benim kaydetmiş olduğum profilleri yüklediğimde muhtemelen bilinmeyen bir nedenden ötürü hata oluşturuyor ve bu hata ile sistemi başlatmış olduğum için sistem Boot konusunda kendini ayarlıyor.

Ya sizin dediğiniz gibi key sıfırlama sonrasında her şey toparladı.

Şu an CSM ayarı kendi kendine değişmiyorsa sorun yok. BIOS defaults modda denersin, defaults modda kendi kendine yine değişirse key yüzünden olabilir, EXPO açıkken oluyorsa, ayarlar yüzünden oluyor diyebiliriz. İki taraflı denemek gerekli.

Şu an CSM ayarı kendi kendine değişmiyorsa sorun yok. BIOS defaults modda denersin, defaults modda kendi kendine yine değişirse key yüzünden olabilir, EXPO açıkken oluyorsa, ayarlar yüzünden oluyor diyebiliriz. İki taraflı denemek gerekli.
Aradan 1-2 hafta geçsin bakalım. Negatif durum olursa bilgilendiririm hocam.

Hocam yine CSM ye aldı. Default yapıyorum her şeyi.