MAH0A 78

Üstün
İlk kez böyle bir sorun yaşıyorum. UEFI kullandığım sistem durduk yere kendini yeniden başlatıyor ve bu iki üç kez tekrar ediyor, sonra bir bakıyorum kendini CSM'ye almış. Bunu düzeltmek için CMOS yapmam gerekiyor. Bunu kalıcı düzeltmenin yolu nedir?

• MSI MPG X670E Carbon WiFi
  • R7 9800X3D
  • G.Skill Royal Neo 6000 CL28 2x16GB

Sistem Samsung 980 Pro 1 TB SSD'ye kurulu.

Sürüm: Windows 11 Pro 25H2

NOT: Herhangi bir yeni kurulum vb. yapmadım. Bu sorunu son 2 gündür yaşıyorum. Yaklaşık 20 gün önce işlemciyi sisteme taktım. Ondan evvel 2.5 yıldır tüm bileşenler aynı, mevcut kurulumlara hiç dokunulmadı.

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kurar kurmaz yapılınca sorun olmuyor, 2 kurulum yaptım, birincide hemen kabul etti, diğerinde üç deneme falan yaptım olmadı sonra mass sitesinden yaptım.

Microsoft alakalı sorundur, offline neticede. Online sorun olmaması normal... HWID olduktan sonra sorun olmaz...

Bu ISO da fayda etmezse, o anakartın BIOS Alfa Romeo gibi sürekli bakım ister, değişiklik şart.

Ben elimden geleni yaptım, ek önerim yok. Bu tarz konular niş kitle hitap ediyor, nokta atışı öneri zor. Yine de herkesin fikri kıymetli, denenebilir. Çöpdows kullanmak yerine TR_by deneyecek. Diğer Secure boot ayarlarına hususi olarak bakarsınız...

BIOS downgrade vs. denenebilir, en azından OS aradan çıktı...

Ben elimden geleni yaptım, ek önerim yok. Bu tarz konular niş kitle hitap ediyor, nokta atışı öneri zor. Yine de herkesin fikri kıymetli, denenebilir. Çöpdows kullanmak yerine TR_by deneyecek. Diğer Secure boot ayarlarına hususi olarak bakarsınız...

BIOS downgrade vs. denenebilir, en azından OS aradan çıktı...
Downgrade ettim bu arada, sonrasında ISO kurdum.

Sistem boşta 2.5 GB kullanıyor, CPU boşta %0. Önceki OS da 4.5GB standarttı. İçmiş bu bizi hep.

Downgrade ettim bu arada, sonrasında ISO kurdum.

Sistem boşta 2.5 GB kullanıyor, CPU boşta %0. Önceki OS da 4.5GB standarttı. İçmiş bu bizi hep.

Sorun yaşayacağını sanmıyorum, FACEIT denemedim birebir ama güncel oyunlarda sıkıntısız, high end sistemlerde çok kullanan var. LTSC biraz farklıdır Pro'dan...

Sorun yaşayacağını sanmıyorum, FACEIT denemedim birebir ama güncel oyunlarda sıkıntısız, high end sistemlerde çok kullanan var. LTSC biraz farklıdır Pro'dan...
LTSC, stock Windows'tan daha iyidir bence.

@Ayhan Dönmez hocam, attığınız ayarları test ettikten sonra Windows 11 IOT LTSC sürümünü kurup test edeceğim. Bir sıkıntı çıkarsa yazarım buraya.

Ryzen 5 7600 ile kullandığım 6000 CL24 ayarlarını birebir aynen girdim. Haftasonu testlerini yaparım.

CSM sorunu Custom OS, BIOS Downgrade ya da stok ayarlar ile çözülüp çözülmediği daha önemli bence. Random restart atıp CSM geçmesi mantıksızdı...