Şu anda işten yeni çıktım dışarıda biraz işlerim var. Ejder'de uygulanan adımları deneyin eğer ki iş deneme yanılma ince ayar kısmına kalırsa akşama ben de yardımcı olmaya çalışırım.
Dediğim x16 kısmına bak PCIE GEN5 slot Onboard kısmından X16 yapılıyorsa, sökmene gerek yok. Auto varsa sökmen lazım, çünkü Auto x8 x8 ayırıyor şu anda, @EJDER 'deki sebep buydu diye hatırlıyorum, 2 tane 9100 PRO'yu çipsete bağladı alt 2 slota, sorun çözüldü yanlış hatırlamıyorsam. Bu eğer çözmezse diğer şeyleri denersin. BIOS ya da driver kaynaklı bir sıkıntı var, drop yapıyor, aynısı Gen4 riserlerde var.
Gen5 slota Gen4 riser takıyorsan, BIOS üzerinden Gen5 kartın var diyelim, yine de Gen4 ayarlaman lazım, yoksa o da drop yapıyor. Bu tarz ince ayar istiyor, yazılımsal bir sorun genel anlamda yani. Donanımsal bir sorun eğer yoksa.
Dediğim X16 kısmına bak PCI-e gen5 slot onboard kısmından X16 yapılıyorsa, sökmene gerek yok. Auto varsa sökmen lazım, çünkü Auto X8 X8 ayırıyor şu anda, @EJDER'deki sebep buydu diye hatırlıyorum, 2 tane 9100 Pro'yu çipsete bağladı alt 2 slota, sorun çözüldü yanlış hatırlamıyorsam. Bu eğer çözmezse diğer şeyleri denersin. BIOS'ya da driver kaynaklı bir sıkıntı var, drop yapıyor, aynısı gen4 riserlerde var.