burak_ats

Çalışkan
Evet arkadaşlar sorunum bu. Denediğim çözümler:

Windows 10 ve Windows 11 denendi.
AMD EXPO açık/kapalı denendi.

1 aydır bu sorunla uğraşıyorum arkadaşlar. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Priz değiştirip bile denedim hocam ondan kaynaklanması çok düşük bir ihtimal.
Dediğim x16 kısmına bak PCIE GEN5 slot Onboard kısmından X16 yapılıyorsa, sökmene gerek yok. Auto varsa sökmen lazım, çünkü Auto x8 x8 ayırıyor şu anda, @EJDER 'deki sebep buydu diye hatırlıyorum, 2 tane 9100 PRO'yu çipsete bağladı alt 2 slota, sorun çözüldü yanlış hatırlamıyorsam. Bu eğer çözmezse diğer şeyleri denersin. BIOS ya da driver kaynaklı bir sıkıntı var, drop yapıyor, aynısı Gen4 riserlerde var.

Gen5 slota Gen4 riser takıyorsan, BIOS üzerinden Gen5 kartın var diyelim, yine de Gen4 ayarlaman lazım, yoksa o da drop yapıyor. Bu tarz ince ayar istiyor, yazılımsal bir sorun genel anlamda yani. Donanımsal bir sorun eğer yoksa.

Dediğim X16 kısmına bak PCI-e gen5 slot onboard kısmından X16 yapılıyorsa, sökmene gerek yok. Auto varsa sökmen lazım, çünkü Auto X8 X8 ayırıyor şu anda, @EJDER'deki sebep buydu diye hatırlıyorum, 2 tane 9100 Pro'yu çipsete bağladı alt 2 slota, sorun çözüldü yanlış hatırlamıyorsam. Bu eğer çözmezse diğer şeyleri denersin. BIOS'ya da driver kaynaklı bir sıkıntı var, drop yapıyor, aynısı gen4 riserlerde var.

Hocam ben bulamadım o yeri kullanan birisi yardımcı olursa sevinirim.

BIOS içerisinden görüntü atarsan bakalım. Advanced kısmına gir, Onboard bölümü var orada, o kısımın SS'ini paylaş.

1758295537116.webp

Şu ikisini disable yap, Auto mod dışındaki seçeneklerde X16 var mı, eğer yoksa 2. M.2'yi söküp sağ en alta tak, çipsete ver. @burak_ats

Dosya Ekleri

• IMG_1524.webp
    IMG_1524.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 45