burak_ats

Çalışkan
Evet arkadaşlar sorunum bu. Denediğim çözümler:

Windows 10 ve Windows 11 denendi.
AMD EXPO açık/kapalı denendi.

1 aydır bu sorunla uğraşıyorum arkadaşlar. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sırasıyla hizmetler - SysMain - Özellikler - Başlangıç türü: Devre dışı / Restart - Windows aramaya %temp% yazıp içindekileri ve prefetch içindekileri sil / Windows aramaya geçici dosyaları sil yazıp geçici dosyaları sil (DirectX gölgelendirici önbelleğinin bulunduğu kısım) / NVIDIA 3D ayarları - gölgelendirici önbellek boyutu - sınırsız yapıp kaydet. Restart atıp bir süre dener misin?

Dosya Ekleri

• 1758295357663.webp
    1758295357663.webp
    18,8 KB · Görüntüleme: 43
Bunu X16 mode yap, Wi-Fi ve BT kapat, sonrasında tekrar GPU-Z atarsın.

Eki Görüntüle 186233

Hocam olmadı maalesef zaten önceki anakartımdada vardı ben işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

Sırasıyla hizmetler - SysMain - özellikler - başlangıç türü: Devre dışı / restart - Windows aramaya %temp% yazıp içindekileri ve prefetch içindekileri sil / Windows aramaya geçici dosyaları sil yazıp geçici dosyaları sil (DirectX gölgelendirici önbelleğinin bulunduğu kısım) / NVIDIA 3D ayarları - gölgelendirici önbellek boyutu - sınırsız yapıp kaydet. Restart atıp bir süre dener misin?

Oda çözüm etmedi hocam ben donanım kaynaklı olduğunu düşünüyorum.

@Ayhan Dönmez hocam sol üstteki m2_3, hemen altındaki m2_2 kılavuzda.
Sağdaki m2_1 işgal etmeyen slot görünüyor. Aynı kart bende var ve orayı kullanıyorum.
@burak_ats

Eki Görüntüle 186275
ASUS bu kartta beyin yakmak istemiş sanırım tasarlarken.

Bulmaca çözer gibi sistem toplaman gerekiyor.

Evette hocam ben BIOS'tan geri eski ayarlara döndürdüm fayda etmedi maalesef.
RAM ayarlarını denedin mi söylediğim, sadece oyunda drop sorunu varsa işlemci olduğu kesin olmayabilir, Ekran kartı olma ihtimali de var. Başka kart ile dene. Dahili grafik birimi ile LoL vesaire oynarken var mı mesela donmalar?

ASUS bu kartta beyin yakmak istemiş sanırım tasarlarken.

Bulmaca çözer gibi sistem toplaman gerekiyor.

RAM ayarlarını denedin mi söylediğim, sadece oyunda drop sorunu varsa işlemci olduğu kesin olmayabilir sorun, ekran kartı olma ihtimali de var. Başka kart ile dene. Dahili grafik birimi ile LoL vesaire oynarken var mı mesela donmalar?

Ekran kartı garantiye gitti geldi bir şey yok hocam furmarktada test ettim yok bir şey Valorant oynarken hele hele besbelli oluyor.

Evette hocam ben BIOS'tan geri eski ayarlara döndürdüm fayda etmedi maalesef.
Hotspot kaç kartın ya da VRAM, Furmark açıp baktın mı GPU-Z yanda açık kalsın, oradan sensörleri SS at yük anında.

Ekran kartı garantiye gitti geldi bir şey yok hocam furmarktada test ettim yok bir şey Valorant oynarken hele hele besbelli oluyor.
Garantide bir şey var denmiyor ki zaten hiçbir zaman :D İşlemci drop yapması da muhtemel değil çok. Başka bir şey olmalı.

Şu slotları manuel değiş olmazsa @Neareine Bahsettiği gibi. En alttaki 2'si çipset, sağ üstteki de m2_1 oluyor attığı diyagrama göre.

@burak_ats Başka GPU ile denedin mi bu sistemi?

Hotspot kaç kartın ya da VRAM, FurMark açıp baktın mı GPU-Z yanda açık kalsın, oradan sensörleri SS at yük anında.

Garantide bir şey var denmiyor ki zaten hiçbir zaman :D işlemci drop yapması da muhtemel değil çok. Başka bir şey olmalı.

Hocam hot spot 110 dereceyi gördü VRAM'ler 70 kartın sıcaklığıda 82 gördü Max hw monitörden baktım hepsine oyundayken ASUS yurt dışıden bilgi geldi normal dendi.