HateME

Uzman
Arkadaşlar bazı online sitelerde sırf fiyatlar yukarıda kalsın ve piyasa ayarlarıyla oynamak için 25 bin TL'ye satılan monitör örnek başka satıcılarda 55, 60 bin arası bunları e-Devlet'ten daha önce şikayet eden oldu mu sonuç alınabiliyor mu? Bu ağır namusuzluktur çünkü serbest piyasa filan değil.

Ben sarı renkli bir sitede korkunç fiyata satılan çok ürün şikayet ettim. İkinci eline 13-15 bin lira vereceğiniz dizüstü bilgisayarları 150-200-250 binlere satanları gördüm. Şikayet ettim. Maalesef aldığım cevap tam da "serbest" oldu.

Bu bilgi ile bu cevabın doğruluğunu destekliyorum:
Yalnız bu tam olarak serbest piyasa. Birisi ucuza satarken öbürü pahalıya satabilir.

Yalnız bu tam olarak serbest piyasa. Birisi ucuza satarken öbürü pahalıya satabilir. Eğer hepsi anlaşıp ₺25.000'lük ürünü ₺55.000'e satsaydı o zaman şikayet edebilirdiniz.
Resmi sitesi 25bin tlden satarken diğer satıcıların 60 binden satması serbest piyasamı hocam gerçekten :D Bu yüzden bu hale geldik zaten.

Resmi sitesi 25bin TL'den satarken diğer satıcıların 60 binden satması serbest piyasamı hocam gerçekten :D bu yüzden bu hale geldik zaten.

Evet serbest piyasa. Gidip resmi sitesinden hiçbir engel ile karşılaşmadan rahatlıkla alabiliyorsunuz. Örneğin aynı serbest piyasa size resmi satıcının sattığı ve fiyatı ₺42.000 olan çift kol PS5'i ₺27.000'ye diğer satıcılardan almanızı da sağlıyor. Kısaca serbest piyasanın size zararı olan bir durum yok hatta faydası olan durum var.

Faydası değil zararı var. Zira resmi sitesinin stoklari bitince ürün 50 60 bin bandına çıkmış olacak. Bazı ürünlerin stokları 1 2 gün içinde tükeniyor. Ürünün asıl fiyatı 32 bindir yaparlar 40 bin normal karşılanır ama 30 bin 25 bin fiyat artışı serbest piyasa değil kime ne kadar geçirebilirsem modelidir. Bugün ülkeninde en büyük sorunlarının başında gelir.
Keşke bu tarz şeyler normal.kabul edilmese gereği yapılsa benim düşüncem bu ama anlaşılan olaya serbest piyasa gözüyle bakılıyormuş... Teşekkürler.

Ben sari siteden bir ev kirasinin 7000 yazilmasina ragmen iletiisme gecince 18 bin lira diyen emlakciyi sikayet etmistim bir cacik olmadi. Bir sey degismez bu ulkede. Fazla bir sey beklemeyin takmayin kafaniza inanin stresstne baska bir sey yasamazsiniz. Secim zamani secimlerinizi iyi yaparsaniz bir seylerin degisecegine inaniyorum.