Sizce en balon işletim sistemi hangisi?

• FreeBSD

Oy: 1 2,4%
  • MX Linux

Oy: 3 7,1%
  • Ubuntu

Oy: 3 7,1%
  • Windows 11

Oy: 16 38,1%
  • Windows 8.1

Oy: 11 26,2%
  • Diğer

Oy: 8 19,0%

• Oy verenlerin toplamı
    42
DarwinOS tüm Apple işletim sistemlerinin babası BSD tabanlı yine PlayStation'nın işletim sistemi kısaca baba, hem de açık kaynak kodlu en çok kullanılan tam işletim sistemi.

En balon Fedora'dır ev kullanıcısı için bence.
MacOS gözden kaçmış o hep beter.
Dümdüz freebsd tabanlı mı? Tabii böyle düşününce haklısınız iyidir. Freebsd'nin amacına bakmak gerek bence.

İstanbul trafiği daha hızlı.

O boot süresi, o harici yüklenen program yüzünden güncelleme yapamama, o dnf...

Sistemi yılda bir güncelliyecekseniz kullanabilirsiniz, dur bi' olayı "düzgün" güncelleme almasıydı.

Kısaca kullanışsız dağıtım.
Bende Fedora 5-7 saniye arasında açılıyor. Benim Laptop 12 yıllık.

Bu arada Windows 11 gerçekten bozuk. Hatta rezalet! Ekran görüntüsü alamıyorum. Bildiğin çektiğim şey dosya konumuna gelmiyor. Windows gibi it bir firmanın ürününden ne beklenir?
10 farklı bilgisayara Windows 11 kurdum. Hiçbirinde bir problemle karşılaşlmadım. Kullandığınız ISO veya kurma biçiminden olabilir mi?

Arkadaşlar aslında işletim sistemlerin kullandığı kaynak miktarı belli, oyunların grafikleri belli. Bunlar anlaşıyor ve bilerek kaynak kullanımları artırıyorlar yani. Yıllardır aynı grafikler ama doğru düzgün oyun çıkmıyor ve hep sorunlu oluyor. Windows 11'de böyle optimizasyon özürlüsü. Daha güçlü sistem istiyor.

Dümdüz freebsd tabanlı mı? Tabii böyle düşününce haklısınız iyidir. Freebsd'nin amacına bakmak gerek bence.
Kullanmanın pek amacı yok driver ve güncelliği berbat, internet ve ağ işlerinde iyi diyorlar(profesyonel bakımdan). Ben sadece BSD'nin özelliklerini saydım. Dediğiniz gibi pek amacı yok kullanmanın.

Kullanmanın pek amacı yok driver ve güncelliği berbat, internet ve ağ işlerinde iyi diyorlar(profesyonel bakımdan). Ben sadece BSD'nin özelliklerini saydım. Dediğiniz gibi pek amacı yok kullanmanın.
Hocam sizce en iyi dağıtım hangisi şu anda Windows 11 gibi bir çöpten kurtulmak için DLSS 3'ten bile feragat ederim.

Hocam sizce en iyi dağıtım hangisi şu anda Windows 11 gibi bir çöpten kurtulmak için DLSS 3'ten bile feragat ederim.
Kişiden kişiye değişir bu.

Arch linux kurmuşdunuz sanırım ondan devam edin derim, Linux'de popüler bi' dağıtım ondan sorunun çıktığında çözmesi kolay olur.

Ortalama kullanıcı için mint öneririm.