Sizce en balon işletim sistemi hangisi?

• FreeBSD

Oy: 1 2,4%
  • MX Linux

Oy: 3 7,1%
  • Ubuntu

Oy: 3 7,1%
  • Windows 11

Oy: 16 38,1%
  • Windows 8.1

Oy: 11 26,2%
  • Diğer

Oy: 8 19,0%

• Oy verenlerin toplamı
    42
Çok saçma bir anket. FreeBSD daha çok sunucularda kullanılan bir sistemdir.

Bir işletim sisteminin balon olması insandan insana- kullanım türünden kullanım türüne değişebilir hatta değişecektir.

Hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir adam için Arch Linux balon olabilir ancak Linux Mint yada Windows 11 yeterli olabilir.

Burada balon tabiri "vaddettiği şeyi yerine getirememesi, insanlar tarafından beğenilmeyen" bir ürün ise Windows 11 ve Windows 8.1'i anlarım ancak Ubuntu, FreeBSD yada MX Linux'un neden listede olmasını saçma bulurum

"Abartılan" bir işletim sistemi tabirinde kullandıysa baştada dediğim gibi işletim sistemlerinin kullanım amacı insandan insana değişir.

Çok saçma bir anket. FreeBSD daha çok sunucularda kullanılan bir sistemdir.

Bir işletim sisteminin balon olması insandan insana- kullanım türünden kullanım türüne değişebilir hatta değişecektir.

Hiç bilgisayar kullanmayı bilmeyen bir adam için Arch Linux balon olabilir ancak Linux Mint yada Windows 11 yeterli olabilir.

Burada balon tabiri "vaddettiği şeyi yerine getirememesi, insanlar tarafından beğenilmeyen" bir ürün ise Windows 11 ve Windows 8.1'i anlarım ancak Ubuntu, FreeBSD yada MX Linux'un neden listede olmasını saçma bulurum

"Abartılan" bir işletim sistemi tabirinde kullandıysa baştada dediğim gibi işletim sistemlerinin kullanım amacı insandan insana değişir.
Arch gayet iyi yapıyor hitap ettiği kesimin işini. Freebsd ne işe yarıyor yemin ederim anlamadım.

Arch gayet iyi yapıyor hitap ettiği kesimin işini. Freebsd ne işe yarıyor yemin ederim anlamadım.
BSD, Unix tabanli bir isletim sistemi. BSD parali ama Free BSD bedava.

BSD ticari isler icin gelistirebilen bir OS. macOS'un bir ara tabaniydi yada OrbisOS yani PS4 isletim sistemi.

Free BSD'de de ucretsiz versiyonu. Saf, temiz bir isletim sistemi. İcine GNU araclari da yuklenebiliyor. Mesela XFCE masaustu ortami kurulabilir ama gunumuzde genel olarak sunucularda kullaniyorlar. Ticari ve kişisel amaçlar için kullanılır.