Ucuz market dondurması yemeyeceksen güzel bile oluyor. Daha geçen ay 1 hafta falan burun akıntısıyla karışık hapşurup öksürdüğüm bir dönem oldu. Nane limon içip terleyeceğime efendi gibi kiloluk pastane dondurması kaşıkladım.

Hocam peki size hiçbir şey olmadı mı? Ben yediğimde ise gene 1 hafta yataktan kalkamıyordum. :D

Hocam peki size hiçbir şey olmadı mı? Ben yediğimde ise gene 1 hafta yataktan kalkamıyordum. :D

Yok, olmadı. Geçen seneden talimliyim. Sadece soğuk olsun yeter diye Algida'nın 70-80TL'lik ucuz kremasından almıştım. O harbiden kötü yaptı. Geçen ay aldığım pastane dondurmasında sorun yaşamadım.

1742023047766.webp

Nezle, grip gibi hastalıklar varken dondurma yenir mi sizce? Bir ara internette bir doktorun "hastayken dondurma yiyin" dediğini görmüştüm. Boğazı rahatlatıyormuş ve vücudun hararetini alıyormuş. Bu doğru mu? Hastayken dondurma yemek hastalığı ilerletir mi yoksa gerçekten de iyi mi gelir sizce?

Bence fazla tüketirsen iyileşmeyi yavaşlatır gibi sonuçta kan akışı soğukta yavaşlıyor. Sinirleri soğutarak ağrı azaltılabiliyor kararında yersen bence işe yarayabilir.

Nezle, grip gibi hastalıklar varken dondurma yenir mi sizce? Bir ara internette bir doktorun "Hastayken dondurma yiyin" dediğini görmüştüm. Boğazı rahatlatıyormuş ve vücudun hararetini alıyormuş. Bu doğru mu? Hastayken dondurma yemek hastalığı ilerletir mi yoksa gerçekten de iyi mi gelir sizce?
Yenilir, soğuk insanı bence hasta etmez. Steril bir ortamda -20 dereceye girsen ordan hasta olarak çıkmazsın bence, Neticede insanı hasta eden bakteriler ve virüsler yani.

Ateşin çıktığı zamanları hatırla buz gibi suyla duş aldırırlardı doktorlar.

Soğuk hasta yapmaz mikroorganizmalar hasta yapar. Kışın daha sık hasta olunmasının sebebi soğuk hava değildir. Soğuk havadan dolayı kapalı ortamlarda daha çok bulunmamızdır bu sayede daha hızlı yayılır mikroorganizmalar. Boğaz ağrısı varsa soğuk su içmek dondurma yemek ağrıyı hafifletir.