Geraltın kılıcı
Üstün
Benim kanaatimce ideal devlet yapısı adalet sistemi ve eğitim ile beraber tasarlanabilir. Bunu yapmanın yolu en başında adalet sistemini bir raya oturtmaktır. Adalet sistemini raya oturtmak için aslında basit ve etkili bir çözümüm mevcut. Bunu sağlamak için ülkede bulunan Müslüman halka Şeriat kanunları uygulanacak ve diğer dinler içinde kendi kitaplarında bulunan cezalar verilecek. Tabii bu cezaları esnetmek şart. Bunu da genel olarak mantık dışı kanunları atarak yapacağız. Bu sayede Laik ilkeler doğrultusunda bir hata yapmamış oluruz. Çünkü, Laiklik kendi içerisinde bu tarz sistemlere izin veren bir yönetim biçimidir ki Laik sistemde Mezhepler ve Tarikatlar gibi kuruluşlarda yasak değildir. Çünkü, Laik sistem senin kısıtlanmandan ziyade özgürlüğünü amaçlar. Bu sayede bu tarz etmenleri yapabiliriz. Bir diğer konumuz olan eğitime gelecek olursak; bence eğitim, öğretmenleri öncelikle sınama yoluyla alınarak olmalıdır. Misal, öğretmenin psikolojik testlere girmesi şart olmalıdır. Bu sayede daha düzgün öğretmenleri okullarıma almış oluruz. Tabii öğrenciler adına konuşmam gerekirse bence psikolojik yapıları denetmen ile beraber öğrenilmeli ve öğretmene iletilmelidir. Bu sayede öğretmen, öğrenciye nasıl yaklaşması gerektiğini kavrayabilir. Ayrıca zorba olan çocuk ilk üç uyarıya tepki vermezse okuldan men edilmelidir.
Ekleme: Ateist, Deist, Agnostik vb. dinlerin kitapları olmadığı için normal kanunlar doğrultusunda ceza alacaklar.
Ekleme: Ateist, Deist, Agnostik vb. dinlerin kitapları olmadığı için normal kanunlar doğrultusunda ceza alacaklar.