Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
@Geraltın kılıcı, onlar da mezheplere göre değişen konular tabii de misal vergilendirme usulleri nasıl işleyecek? Mülkiyet hakkı, miras hukuku neye göre belirlenecek?
Kısaca, sadece adı Şeriat kanunları olacak. Yoksa sistem aynı sistem. Hakim aynı hakim.
Andar Han
Üstün
- Makaleler
- 4
@Geraltın kılıcı, o zaman kısaca göz boyama olarak niteleyebiliriz. İsımler değişecek ama işleyiş aynı kalacak ve biz yeni bir şeyler meydana gelmesini umacağız. Hayırlısı olsun.
Geraltın kılıcı
Üstün
Bu esnetme değil, o kişilerce hakaret ve küfür olur. Esneteceğiniz şey inandıkları tanrının iradesine karşı koymak ve üzerine söz söylemektir. Size yazarken ne kadar mantıklı geldi bilmiyorum ama söylediğiniz hiçbir şey rasyonel değil ve hiçbir laik düzen bunu kabul edemez. Sayıp, sayamadığım birçok karmaşaya sebep olur. Çok fazla yapılanma ve devlet içinde devletçikler oluşur ve kısa sürede toplum yozlaşır, çöker. Bu işin formülü belli. İnanç ve inançlar kişiler bazında olmalı ve asla öteye gidip, örgütleşmemelidir. Hele ki bir inancın kanunlaştırılması medeni değildir ve ilkeldir. Ahlaklı ve düzgün bir toplum yaratmak için, saf insan yeterlidir ve inancı dikkatte alınmadan herkesin hakkı eşit adaletli bir şekilde verilmelidir. Cezalarda, ödüllerde.
Afganistan, Arabistan, İran ve diğer Şeriat devletleri yanlarına 1-2 tane hoca alarak kendi kafalarına göre kural oluşturuyorlar.
@Geraltın kılıcı, o zaman kısaca göz boyama olarak niteleyebiliriz. İsımler değişecek ama işleyiş aynı kalacak ve biz yeni bir şeyler meydana gelmesini umacağız. Hayırlısı olsun.
Sadece idam yasalarının bir kısmı esas alınacak. Mesela, t*, katillere ve t*cizcilere verilen cezalar verilecek.
Ekleme: Öyle denebilir. En nihayetinde bizim ülkemizde genel mantık "ya hiç olmasın ya da tam olmasın"dan yana. Bunu da gözleri boyayarak ve iki tarafıda anlayarak yapabiliriz.
Benim de söylemek istediklerim bunlar zaten, süistimale açık bir düzen yaratmak. Saydığın ülkelere bakarak bunun ne kadar yanlış olduğunu ve dinin nasıl bir uyuşturucu etkiye sahip olabildiğini görebilirsin.Afganistan, Arabistan, İran ve diğer Şeriat devletleri yanlarına 1-2 tane hoca alarak kendi kafalarına göre kural oluşturuyorlar.
Son düzenleyen: Moderatör:
Geraltın kılıcı
Üstün
Benim de söylemek istediklerim bunlar zaten, süistimale açık bir düzen yaratmak. Saydığın ülkelere bakarak bunun ne kadar yanlış olduğunu ve dinin nasıl bir uyuşturucu etkiye sahip olabildiğini görebilirsin.
Benim dediğim şey suistimale açık olmayacak. Çünkü, hakim aynı hakim. Cezaların çoğu aynı ceza olacak. Sadece hukuk sisteminin ismi değişecek o kadar. Tabii ikinci revaşta dediğiniz gibi suistimale açık olur.
Ekleme: Yapacağım şey aslında tam olarak göz boyama. Mesela, Atatürk döneminde devlet kurumuna kaçak yolla girdiğinde direkt polis ile karşılaşırsın. Oradan kaçak girdiğinde askerle karşılaşırsın. Tekrar girersen orduyla ve tekrar girersen idamla karşılaşırsın. Çünkü, sistemin işleyişi denetime esas vermektedir. Mesela, Gül Altınok gibi hakimlari sıkı bir şekilde denetleyeceksin. Bunu nasıl yapacaksın? Kontrol ederek. Bu sebeple Reis-İ Cumhur sıfatı taşıyan kişi hem askeri hem ekonomik hem siyasi hem adaleti hem de kendisini kontrol etmelidir.
Dipnot: "kontrol" sözcüğü sadece devlet içerisinde bulunan asayişi kapsamaktadır.
@11544
Son düzenleme:
Başında kabul ettiniz zaten. Sizin adaletiniz şer-i dedikten sonra ipleri adalet mekanizması olarak elinizden kaçıyorsunuz. Şu an günümüz Türkiyesinde vakıf adı altında iş gören tarikat, cemaat ve örgütler tek bir cümleyle binlerce oyu partilere aktarabiliyorlar. Bir de bunlara kendi adaletlerini yaratma ihtimalini, düşüncesini verirseniz eyvah! Bu toplumun IQ seviyesi aslında kendi oyunu atacak ve geleceğini belirlemek için bile çok düşük. Son seçimlerde bunu gördük. O yüzden ideal bir devletten, yönetim biçiminden söz edemiyoruz.Benim dediğim şey suistimale açık olmayacak. Çünkü, hakim aynı hakim. Cezaların çoğu aynı ceza olacak. Sadece hukuk sisteminin ismi değişecek o kadar. Tabii ikinci revaşta dediğiniz gibi suistimale açık olur.
Geraltın kılıcı
Üstün
Bak şöyle açıklayayım: sana TC. vatandaşı olarak bir zeval geldi mi? Eğer geldiyse mekanizmanın bir çarkı orayı denetleyecek ve susturacak. Ayaklandığında başını kıracak şekilde temkinli olunacak. Kısaca, izlenim edilecek.Başında kabul ettiniz zaten. Sizin adaletiniz şer-i dedikten sonra ipleri adalet mekanizması olarak elinizden kaçıyorsunuz. Şu an günümüz Türkiyesinde vakıf adı altında iş gören tarikat, cemaat ve örgütler tek bir cümleyle binlerce oyu partilere aktarabiliyorlar. Bir de bunlara kendi adaletlerini yaratma ihtimalini, düşüncesini verirseniz eyvah! Bu toplumun IQ seviyesi aslında kendi oyunu atacak ve geleceğini belirlemek için bile çok düşük. Son seçimlerde bunu gördük. O yüzden ideal bir devletten, yönetim biçiminden söz edemiyoruz.
Bu toplumun IQ seviyesi aslında kendi oyunu atacak ve geleceğini belirlemek için bile çok düşük. Son seçimlerde bunu gördük. O yüzden ideal bir devletten, yönetim biçiminden söz edemiyoruz.
Ne yazık ki haklısınız. Eski Türk toplumuna baktığımda bir güneş görürken şu anda sadece Undead'leri görüyorum. Yaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar ama anlamlandırma becerileri yok. "Neden?" diye soramıyor. Sadece karşıt düşünce olmak adına böyle yapıyor. Bu açıkçası ülkenin eğitim sisteminin rezaletini göstermekte olsa da sadece eğitim sistemini suçlamak aptallık olur.
Tamam bunu yapmak için diğer hiçbir mekanizmaya ihtiyacın yok ki. Kararlı, güçlü bir devlet olarak zafiet yaratmazsan söylediklerini yapabilirsin. Laik ülkeler yapıyor. Benim itiraz ettiğim araya kendi işini zorlaştıracak etmenler katman.Bak şöyle açıklayayım: sana TC. vatandaşı olarak bir zeval geldi mi? Eğer geldiyse mekanizmanın bir çarkı orayı denetleyecek ve susturacak. Ayaklandığında başını kıracak şekilde temkinli olunacak. Kısaca, izlenim edilecek.
E tabi. Yeri geldiği zaman "sen sus, sen aptalsın, ben senin hakkını senin için savunurum" demelisin. Hepimiz neden hukiki bir olaya karıştığımızda avukat arayışına düşüyoruz. Çünkü bizlerde o konunun aptalıyız ve yardıma ihtiyaç duyoruz. İşte ülkede bazı kişilerde gerçekten kendisi için neyin iyi olduğuna karar veremiyor ama bu olay adaletten çıkıp, felsefi bir tartışmaya gider.Ne yazık ki haklısınız. Eski Türk toplumuna baktığımda bir güneş görürken şu anda sadece Undead'leri görüyorum. Yaşıyorlar, yiyorlar, içiyorlar ama anlamlandırma becerileri yok. "Neden?" diye soramıyor. Sadece karşıt düşünce olmak adına böyle yapıyor. Bu açıkçası ülkenin eğitim sisteminin rezaletini göstermekte olsa da sadece eğitim sistemini suçlamak aptallık olur.
Geraltın kılıcı
Üstün
Tamam bunu yapmak için diğer hiçbir mekanizmaya ihtiyacın yok ki. Kararlı, güçlü bir devlet olarak zafiet yaratmazsan söylediklerini yapabilirsin. Laik ülkeler yapıyor. Benim itiraz ettiğim araya kendi işini zorlaştıracak etmenler katman.
Aslında işimi zorlaştıracak bir katman değil. Çünkü, benim amacım kontrolden çıkacakları bir nebze durağanlığa almak. Uyanana kadar belli bir şekilde mekanizmalarını anlamlandırmış ve kademelerini ele geçirmiş olursun.
Ekleme: Sana bir sorum var. Sence bir ülkeyi nasıl ele geçirirsin?
Yeni konular
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-
-
-
-
-
-
-