Hocam 170 puan almak zor mudur matematik altyapım hiç yok denebilecek kıvamda. Şimdiden çalışmaya başlamayı düşünüyorum açıkçası 2.5 senede mezun olmak için her şeyi yaparım.
Pek iyi örnek olmuyorum ama 0 çalışma ile mantıklı gözüken cevapları işaretledim.

20 Aralıkta tam 17 yaşında olacağım lise arkadaşımla konuşurken keşke okulu bırakmasaydın dedi bende haliyle özledim arkadaşlarımı çok eski bir arkadaşımla gezerken oda keşke bırakmasaydın dedi o günden sonra gece rüyamda okula gittiğimi gördüm moralim çok bozuldu ön dişim çekildikten sonra sevgilimden ayrılmıştım okulu da bırakmama sebep olan etkenlerdendi.

Ailem açığa geçmemi istememişti bende bilerek 2 sene üst üste sınıfta kaldım şu an evden yazılım kursu alıyorum yapay zeka alanında 3D tasarım dersi de alacağım İngilizce öğreniyorum bir yandan ama artık geç kalmış gibi hissediyorum 4 sene açıktan okuyacağım sizce geç mi yanlış mı yaptım ben?
Bende şu an seninle aynı yaştayım, Kasımda yaş alacağım. Tabii benim lise bitti. Bende senin gibi yazılım ve tasarım işlerine vakit ayırmak istediğim için bu senelik üniversiteye gitmeyeceğim.

Kitabı kapağına göre yargılamayı sevmem, tek bir yazıdan hakkında çıkarım yapmakta istemiyorum ama nasıl yazılım kursu alıyorsun? Yahut nasıl tasarım dersi alıyorsun? Bunları kendini rahatlatmak için sözde yapmıyorsun, düzgünce emek veriyorsundur umarım.

Yani demek istediğim senin durumuna benzeyen hayatlar yaşayan bir sürü genç var. Bunu hakkıyla yapman önemli sadece.

18 yaşıma gün aldığım zaman 2.5 senede bitirebiliyormuşum açık liseyi arkadaşım benimle üniversite okumayı çok istiyordu.
Bak bu çok iyi bir şeymiş. Ama okullar Eylülde açılıyor sen Aralıkta 18 yaşına giriyorsun, bundan faydalanabiliyor musun? Olmasa bile her halükarda 20 ila 21 yaşında gitmiş oluyorsun. O zamana kadar boş bir hayat yaşamazsan üniversiteye gittiğinde avantajlı bile olabilirsin.

Ayrıca bence lise arkadaşını falan geç çünkü üniversite ayrı bir habitat. Planlarını buna göre yapmanı önermiyorum en azından. Yine görüşürsün falan ama adam üniversitede ortamı kurunca döner arkasını gider sudan çıkmış balık gibi kalma.

Son olarak şu ön diş olayını tam anlamadım. Şu an hala çekik durumdaysa orayı hallettir mutlaka. Protez diş veya implant diş gibi bir şey deniyordu.

Bende şu an seninle aynı yaştayım, Kasım'da yaş alacağım. Tabii benim lise bitti. Bende senin gibi yazılım ve tasarım işlerine vakit ayırmak istediğim için bu senelik üniversiteye gitmeyeceğim.

Kitabı kapağına göre yargılamayı sevmem, tek bir yazıdan hakkında çıkarım yapmakta istemiyorum ama nasıl yazılım kursu alıyorsun? Yahut nasıl tasarım dersi alıyorsun? Bunları kendini rahatlatmak için sözde yapmıyorsun, düzgünce emek veriyorsundur umarım.

Yani demek istediğim senin durumuna benzeyen hayatlar yaşayan bir sürü genç var. Bunu hakkıyla yapman önemli sadece.

Bak bu çok iyi bir şeymiş. Ama okullar eylül'de açılıyor sen aralıkta 18 yaşına giriyorsun, bundan faydalanabiliyor musun? Olmasa bile her halükarda 20 ila 21 yaşında gitmiş oluyorsun. O zamana kadar boş bir hayat yaşamazsan üniversiteye gittiğinde avantajlı bile olabilirsin.

Ayrıca bence lise arkadaşını falan geç çünkü üniversite ayrı bir habitat. Planlarını buna göre yapmanı önermiyorum en azından. Yine görüşürsün falan ama adam üniversitede ortamı kurunca döner arkasını gider sudan çıkmış balık gibi kalma.

Son olarak şu ön diş olayını tam anlamadım. Şu an hala çekik durumdaysa orayı hallettir mutlaka. Protez diş veya implant diş gibi bir şey deniyordu.

2.5 sene olayından mantıken yararlanabiliyorum hocam aldığım kurs gayet iyi uzun sürüyor sadece biraz ancak gerçektende bu alanda çalışmak istediğim için çok önem veriyorum şu an 16 yaşındayım aralıkta tam 17 olur 18 yaşıma gün almış olacağım lise arkadaşım sayılmaz çoğu pek yaklaşık 10 senedir arkadaş olduğum kişiyle düşünüyorum en yeni arkadaşlarım bile 6 senedir tanıyorum.

Öndiş olayı maalesef 18 yaşıma girmeden bir şey yapamıyorum ailemde pek uğraşmıyor bu konuyla ilgili özel hastanede yaptırabilirim hatta ilk muayne ücretsizdi fiyat almak için babama gidebilir miyiz dedim ama para yok deyip başından sağdı yanlış anlamayın durumumuz pek kötü sayılmaz. Ortahalli denebilir.

Ama babamın yanında çalışmayı kabul edersem özele götürürler kötü yanı işi bıraktığım anda parayı alıp babamı satmış olacağımı düşündükleri için 2. kez beni pek sevmiyecekler gibi duruyor.

Son düzenleme:
Yani sirf kiz icin liseden ayrildiysaniz zaten sizden okulda pek de bir sey olmazmis. Sevgili yuzunden liseyi birakiyorsunuz. Sonra arkadas icin geri donmeyi dusunuyorsunuz. Liseyi arkadas ortami veya sevgili bulma yeri olarak mi goruyorsunuz? Yazdiginiz mesajdan belli oluyor aslinda. O kadar hata var ki demek ki okula bir seyler ogrenmek icin gitmemissiniz belli ki.

Evde ogrendiginiz butun o sozde sizi gelsitiren seyler lise diplomasi olmadan hicbir ise yaramaz. Liseyi birakip da para kazanabilen kisiler meslek ogrenenlerdir. Liseyi birakip evde yatarak bir sey yapamazsiniz. Yok yazilim ogreniyorum yok su falan gec bunlari. Lise diploman yok elinde. Yarin bir gun ogrendigin yazilim ne ise yarayacak? Bir sirkete basvuru yaptin diyelim, adamlarin onune dosyan geldi. Onlarca kisinin belgesinde x universitesinde yazilim okudu, y universitesinde sunu okudu falan yazacak. Sizin CV'de ise ortaokul mezunu yazacak. Komik.

Yani sirf kiz icin liseden ayrildiysaniz zaten sizden okulda pek de bir şey olmazmis. Sevgili yuzunden liseyi birakiyorsunuz. Sonra arkadas icin geri donmeyi dusunuyorsunuz. Liseyi arkadas ortami veya sevgili bulma yeri olarak mi goruyorsunuz? Yazdiginiz mesajdan belli oluyor aslinda. O kadar hata var ki demek ki okula bir seyler ogrenmek icin gitmemissiniz belli ki.

Evde ogrendiginiz butun o sozde sizi gelsitiren seyler lise diplomasi olmadan hiçbir ise yaramaz. Liseyi birakip da para kazanabilen kisiler meslek ogrenenlerdir. Liseyi birakip evde yatarak bir şey yapamazsiniz. Yok yazilim ogreniyorum yok su falan gec bunlari. Lise diploman yok elinde. Yarin bir gun ogrendigin yazilim ne ise yarayacak? Bir sirkete basvuru yaptin diyelim, adamlarin onune dosyan geldi. Onlarca kisinin belgesinde X universitesinde yazilim okudu, y universitesinde sunu okudu falan yazacak. Sizin CV'de ise ortaokul mezunu yazacak. Komik.

Sevgili yüzündan ayrılmadım :D liseye başlamadan önce yaz tatilinde olmuştuk diş mevzusu o zamanlar olmuştu zaten açıktan okuyacaktım ondan bıraktım evde yattığım nereden çıktı hiç anlamış değilim keşke okusaydınız.

Okulu bırakmamda birçok etken vardı fazla detay girmedim konu çok uzun olurdu bunu bile okumadıysanız...

Tabii benim anlatma biçimimde kötü kabul ediyorum ama yine de pek okumamışsınız liseyi arkadaş edinme yeri olarak da görmüyorum sonuçta illaki iyi arkadaşın olacak :)

Anlatım şeklim kötü kabul ediyorum tekrar söyleyeyim orada yazan "ön dişim çekildikten sonra sevgilimden ayrılmıştım okuluda bırakmama sebep olan etkenlerdendi." okuldaki sevgilimden ayrıldım sonra da okulu bıraktım yazmıyor ve tekrar dediğim gibi liseye başlamadan önce yaz tatilinde olmuştuk

Merak ettim sadece neden cümlenin ortasından kırptınız.

Maalesef şu an pek mümkün değil. Açık liseye kayıt yaptırıp 4 sene okumam gerekecek.

Erken bitirmenin bir yolu olsaydı ne olursa yapardım galiba krediyi yüksek tutarak 5 dönemde mezun olunabiliyormuş 18yaş üstü için geçerli diyorlar.
Kredi ile erkenden mezun olursun hocam. Benim kuzen iki yılda bitirmişti. Ama onun bitirdiği dönem 2016 yılıydı. Şu an ki sistem nasıl bilemiyorum.

Açıköğretim okuduğunda sana ezik damgası yapıştırıyorlar, yapıştırsınlar mühim değil yol senin yolun. Bende üniyi açıköğretim okuduğumda bana o gözle bakıyorlardı ve o algıyı yıkmak için hep hedeflerimden bahsediyordum. Bir süre sonra akıllandım ve bir yerlerime takmadım ve hedeflerini bahsetmeyi bıraktığımda başarılı olduğumu anladım. Sende öyle yap :)

-mı -mi soru eklerini ve bağlaçları öğrenemediğin gibi cümleleri de ayıramıyor, paragraf cümleler kuruyorsun. İngilizce öğrenirken Türkçe dersi de almanda fayda var.
Öğrenilir onlar dert değil.

Son düzenleme:
Hiçbir şey için geç değildir, her hatanın telafisi vardır. Meslek değiştirmek, hayata farklı yoldan devam etmek ayıp bir şey değil. Kendine güvenini kaybetmeden yoluna devam et.