Sizce tanrı var mı?

Tanrı varsa bile yönettiği dünya hiç hoş halde değil. Yarattığın varlıkları senin için kulluk etmesini istiyorsun ama kulluk etmesini beklediğin insanların acı içinde ölmesine tanrı bakış açısında kalıyorsun. Tamam öbür dünya varsa acı çektireceksin de bu dünyada acı çekenlere ne olacak?

Siz nasıl tanımlarsınız?
Tanımlayamıyorum hocam. Her şeye gücü yeten bir şeyi aklım almıyor. Senin bu dünyadan aldığın bütün zevkleri yaratan Tanrı mesela. Senin 5 tane zevkin olsun, Tanrı bunlardan sonsuz tane kendisi için yaratabilir. Veya şu an yaşadığımız dünyayı 1 saniye içinde silip, tekrar aynı şekilde, hiçbir kayıp olmadan eski haline döndürebilir. Bizlerin bunu fark edemeyeceği şekilde hem de. Tanrısal güçler deyince, bizim çinko karbon halimizle yapamayacağımız uçuk kaçık şeyler geliyor aklımıza.

Tesuf ederim yaaa!

@korro, adamlar gezene gidiyorlar ve Tanrıları (mühendisler) ile karşılaşacaklarını zannediyor. Ondan sonra kum fırtınası oluyor.
Videoyu izlemedim.
'' Mümkün tek tanrı doğanın kendisidir ''
Tanrının bir parçası da olabilir ki bu durumda mümkün olur.

"Tanrı" dediğimiz kavramın sadece "yaratıcı" olarak tanımlanması benim aklıma yatmıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…