talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
NVIDIA kullanan birkaç arkadaş gidip "AMD'de bütün sorunlar çözüldü" yazıyor, başka konuya "şu sorunlar minimuma indirilse iyi olur" tarzı yorum yazıyor. Hayır mesela kullanmadığı karttaki bütün sorunları nereden biliyor onu da anlamıyorum, altı boş yorumlar bence. Açıp bir Google araması bile yapmadığına eminim bu arkadaşların. Gram realist değiller ve sırf övmek için övüyorlar genellikle.
Örnek verdiğiniz iki yazı da bana ait. Başta cevap vermek istemedim ancak bir yerlerden başlamak gerek diye düşünüyorum. Bugüne kadar hep NVIDIA kullandım. Laptop piyasasında tekel olmasaydı, inanın AMD kullanırdım. İlk mesajımda yazdığım gibi, okuduysanız görmüşsünüzdür. Yıl olmuş 2026; ben niye driver kaynaklı problemler çekiyorum? 2025 Temmuz ayı driver'ı dışında hangi sürüme geçsem problem çektim. Alt + Tab atıyorum, drop yiyorum; oyun oynuyorum, çöküyor mavi ekran yiyorum. Dün gece oyun oynarken bir hata daha yaşadım, ileteyim size.
Şunu da eklemek istiyorum, bir bu kadar daha problem yaşadığım ancak konusunu açmadan çözdüğüm şey var.
Çözüldü Konu 'VS Code blur problemi'
Selamlar, bu problem yüzünden 2-3 aydır neredeyse tek satır dahi kod yazmadım. Kod yazmadığım sürede de unutmuşum ne yazık ki. Önemli olan bu değil, Visual Studio Code üzerinde sürekli böyle bir problem ile karşılaşıyorum, eskiden Steam'de de yapıyordu artık yapmıyor. Şu anda Visual Studio Code üzerine imleci getirip götürdüğümde, herhangi bir hareket yaptığım anda bu sorunu yaşıyorum. Çözümü ne olabilir? Bilenler yardımcı olursa çok müteşekkir olurum.
- talongod
- vscode
- Forum: Programlama
Selamlar, 577.xx sonrası bütün driver sürümlerinde problem yaşadığım için devamlı DDU ile birkaç driver silip 577.xx sürümüne geçtim. Ancak artık driver güncellemek istiyorum; 4060M kullanıyorum, 105+15W şeklinde. Problem yaşayan var mı?
- talongod
- Forum: Aygıt Sürücüleri
Bu kadar problem yaşadığım kartları niye önereyim? CUDA çekirdeğiyle bir işim yok. Render alan bir insan da değilim. Yakın dönemde ROG Flow almayı düşünüyorum. NVIDIA'yı daha "stabil" diye önerirken AMD gömmek farklı bir kafa yapısı. Problem yaşamışsınızdır, bir şey diyemem; ancak eskisine göre baktığımızda problemleri yok artık. NVIDIA önermek için de bir sebep kalmadı bana sorarsanız.
Bir de, çevremde bir çok AMD kart kullanıp problem yaşamayan insan var. Emin olun altı boş konuşmuyorum burada