Micro

Uzman
Yer
Bliss
Belki hatırlayan olmaz, 10 sene önce Five Nights At Freddy's oyunları çıkmadan önce Slenderman oyunları çok popülerdi korku oyunları arasında. Slender: The Eight Pages, Slenderman's Shadow ve Slender: The Arrival en popüler örnekleriydi. Ne olduysa FNAF gibi oyunlar çıktıktan sonra Slender oyunları görememeye başladık piyasada, görsek bile ne çok fazla çıktı, ne de hiç popüler olamadılar saydığım örnekler gibi. Peki siz hiç bu oyunları oynamışmıydınız? Oynadıysanız fikirleriniz nelerdir?

Şahsen benim en çok sevdiğim korku oyunları arasındalar. Tüm modları olmasa bile çoğunu beğenmiştim, kağıt toplayıp kaçmanın ayrı bir zevki vardı.

Slender: The Arrival bitirmiştim. Zamanına göre harika bir oyundu. Slenderman'i en iyi yansıtan oyun bana göre hala. Günümüzde biraz saçma gelebilir oynanış ama zamanı için cidden güzeldi. Tamer Yeşildağ'ın çektiği videolar ile öğrenmiştim.

Slender serisi arasında tek bildiğim oyun Slender: The Arrival'dı. Onu da Tamer Yeşildağ sayesinde tanımıştım. Atmosferi epey ürperticiydi hatırladığım kadarıyla. Evren olarak da ilgi çekiciydi Slender serisi. Şimdi şöyle bakıyorum da, şu aralar adını sanını bile duymuyorum. En son filminin çıktığını duymuştum ama galiba o film de o kadar iyi değilmiş galiba.

Slender: The Arrival bitirmiştim. Zamanına göre harika bir oyundu. Slenderman'i en iyi yansıtan oyun bana göre hala. Günümüzde biraz saçma gelebilir oynanış ama zamanı için cidden güzeldi. Tamer Yeşildağ'ın çektiği videolar ile öğrenmiştim.
Geçen sene Arrival'a grafik güncellemesi getirdiler. Günümüzde bile aslında oynanışı iyi o güncellemeye göre bakarsak. Yeni bir chapter bile eklediler ve daha fazla chapter getireceklerini söylediler.

Mantık iyi ama geliştirilmedi. RE serisi gibi yapmaları daha iyi olurdu. 2024'de bu mantıktaki oyunlar fazla sarmaz ama zamanında güzeldi. Burak Oyunda varken görmüştüm.

Geçen sene Arrival'a grafik güncellemesi getirdiler. Günümüzde bile aslında oynanışı çok iyi o güncellemeye göre bakarsak. Yeni bir chapter bile eklediler ve daha fazla chapter getireceklerini söylediler.
Yıllar sonra güncelleme mi getirmişler? Yeni öğreniyorum. Bir ara indirip bakarım. Oynanış günümüzde saçma gelebilir dedim çünkü örnek olarak her bölüm aynı şekilde ilerliyor; kağıt topla bölümü geç, jeneratör aç bölüm geç, sonraki bölüm tekrar kağıt topla vs. Şu tarla bölümü hala korkutuyor beni ama.

En son filminin çıktığını duymuştum ama galiba o film de o kadar iyi değilmiş galiba.
Filmi rezaletten başka bir şey değildi hocam.

Yıllar sonra güncelleme mi getirmişler? Yeni öğreniyorum. Bir ara indirip bakarım. Oynanış günümüzde saçma gelebilir dedim çünkü örnek olarak her bölüm aynı şekilde ilerliyor; kağıt topla bölümü geç, jeneratör aç bölüm geç, sonraki bölüm tekrar kağıt topla vs. Şu tarla bölümü hala korkutuyor beni ama.
Bu biraz zevk meselesi diyebilirim. Tüm çıkmış oyunlara göre bakarsak evet saçma gelebilir ama korku oyunları bazında bakarsak o kadar da değil bence. Bilmiyorum en azından böyle düşünüyorum.

O tarla bölümünü bir daha oynayasım geldi.

The Arrival hala çağının ötesinde bir oyun. Güncel korku oyunlarına taş çıkartan seviyede bir atmosfere sahip. Belli aralıklarla belli platformlarda oynadım, evin çevresinden ayrılma cesaretini bir türlü bulamadım.