BlackShadow

Yetkin
Merhaba, Acer Nitro 16 cihazımın açılmaması sebebi ile yetkili tek servis (maalesef) olan SMS Infocomm'a elden teslim ettim. Teslim etmeden önce cihazın kasasının dört bir yanının ve seri numaralarının fotoğraflarını çekmiştim. Bugün servisten arandığımda 28 bin TL'ye almış olduğum bilgisayar için 58 bin TL anakart masrafı çıkartmışlar. Bir de utanmadan yasal yollara başvurabilirsiniz diyorlar. Bunlara bu cesareti kim veriyor? Darbe alan yerin resmini istedim, gönderecekler. Cihazımın fotoğrafları elimde olduğu için içim rahat, bunlara nasıl yaptırım uygulayabilirim? Daha önce bu ahlaksız servisle tecrübesi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim.

Anakart değişmesi gerektirecek bir durum varsa geçmiş olsun aşırı masraf çıkar genelde düzen de tutmaz. Nasıl bir hasar vardı ki?

Son düzenleme:
Anakart değişmesi gerektirecek bir durum varsa geçmiş olsun aşırı masraf çıkar genelde düzen de tutmaz. Nasıl bir hasar vardı ki?
Hocam anakart değişmesi gerekiyor ama bunun kullanıcı hatası ve darbeden kaynaklı olduğunu iddia ederek bana kitlemeye çalışıyorlar.
Bu cihazın arka tarafındaki uzun plastik kısımda hafif sürtünme ve küçük bir ezilme izi olduğu için bunu bahane ediyorlar. Bu cihaz 6 ay önce de bu şekildeydi ve biz bu cihazı uzun bir süre kullandık. Anakart darbeden dolayı arızalansa nasıl kullanacağız?

Dosya Ekleri

• a.webp
    a.webp
    50,1 KB · Görüntüleme: 65
Hocam şimdi bu darbe servise göndermeden önce oluştu doğru mu? Bu darbeye dayanarak servis burada kötü niyetini kullanabilir. Yapabilecek pek birşe olduğunu sanmıyorum THH gidin şansınızı deneyin.

Hocam şimdi bu darbe servise göndermeden önce oluştu doğru mu? Bu darbeye dayanarak servis burada kötü niyetini kullanabilir. Yapabilecek pek birşe olduğunu sanmıyorum THH gidin şansınızı deneyin.
Evet daha önceden de vardı ancak bu deformenin anakartı etkileme ihtimali asla yok, düşmediğinden adım kadar eminim. Zaten dediğiniz gibi bahane ettiler, anakartı açıp test etme vs. hiçbirini yapmadıklarına bahse girerim.

Hocam zaten işlemci ekran kartı anakarta lehimli oldugu için işlemcide arızalansa servis onunla uğraşmaz anakart değişimine gider. Siz cihazı en iyisi daha profesyonel birisine arıza tesbiti yaptırın.

Acer servisinin yapamadığını uzman chipset tamircisi bir tanıdık halletti, cihaza görüntü geldi ve eskisi gibi çalışıyor. Elbette üçte bir maliyeti oldu bana, ancak çözüme ulaştım. Bir daha asla bu servisi kullanmam.