Detaylar
Kim cevapladı?Koneko Toujou
Üstün
AM4 anakartımda soğutucuyu sökerken işlemci de çıktı. Soğutucuya yapışmış. İşlemci pinlerinde sorun yoktu. Anakart soketi hasar görmüş müdür?
Aynısını yaşadım. İşlemcide sorun yoksa soket de sağlamdır. Birdahakine bilgisayarı açıp biraz işlemciyi ısıtıp sonra söküm yap. Macun soğuk olduğundan vakum yapıyor.
Neshter
Yetkin
- Makaleler
- 1
Teşekkürler hocam, bundan sonra öyle yaparım.Aynısını yaşadım. İşlemcide sorun yoksa soket de sağlamdır. Birdahakine bilgisayarı açıp biraz işlemciyi ısıtıp sonra söküm yap. Macun soğuk olduğundan vakum yapıyor.
- Makaleler
- 7
PGA soketlerde genellikle bu durum pek sorun yasatmiyor. Taktiktan sonra sistem sorunsuz calisiyorsa, pek sorun yoktur ancak siz yine de ozellikle RAM'lerinizi kontrol edin. Bir dahakine de en az 10 dakika stres test yapip oyle sokun islemciyi ve mumkunse viskozitesi daha yuksek macunlar kullanin.
Vallahi işlemci pinlerinin sorunsuz olması çok büyük şans.AM4 anakartımda soğutucuyu sökerken işlemci de çıktı. Soğutucuya yapışmış. İşlemci pinlerinde sorun yoktu. Anakart soketi hasar görmüş müdür?
Aynı sorunu Ryzen 5 2600X'de yaşamıştım, hiç unutmam ilk şoku. Bir kaldırdım işlemci yok, yere mi düşürdüm diye bakıyorum yok, fanı koltuğa koyduğum gibi işlemcinin pinleriyle bakıştığım o anı hiçbir şeye değişmem.
neyse ki sorun yoktu, pinlerde problem yoksa bir şey yoktur.
Mutlaka cihazı az ısındırıp işlemci sökme işlemini yapın.
Mutlaka cihazı az ısındırıp işlemci sökme işlemini yapın.
Yeni konular
-
-
-
-
Scott Pilgrim vs. the World: The Game: Complete Edition - Türkçe Yama
- RewAdIs Çeviri
-
-
-