Sokak köpekleri 12 yaşındaki kızın boğazını parçaladı

Ben de hayvansever biriyim arkadaşlar ancak hayvan sevmekle tapmak iki çok farklı şeydir. Artık şehirler kurduk ve insanlık olarak geliştik. Bu sürede hayvanlar bize uyum sağlayamadı, sağlayamazlardı.

İnsan canı az önce de dediğim gibi en önemlisidir. Bir köpek sizin yerinizde olsaydı kendi canını ve türünün yaşamını düşünürdü şüphesiz.

Hayvan hayvandır. Aç olduğunda veya gözü döndüğünde sen onun için değersiz bir et parçasısın. Hayvanlar, can, ruh, yaşam gibi kavramları algılauyamazlar bu yüzden siz onun için birer öğünsünüz sadece.

Küfür etmiyorum, etsem ban yerim bu yüzden bu şekilde anlatmak istedim derdimi. Teşekkür ederim.

Teknik olarak uyutma seferberliği ilan edilse dahi sorunun çözüm hızı aşağı yukarı kısırlaştırıp aşılama ile aynı oluyor. Bu noktada gereken tek şey planlı ve programlı bir şekilde çözüm odaklı, sorunu ciddiye alıp gerekli yetkililerle çalışan iktidarlar. Oylarınızı da ona göre verin.

Teknik olarak uyutma seferberliği ilan edilse dahi sorunun çözüm hızı aşağı yukarı kısırlaştırıp aşılama ile aynı oluyor. Bu noktada gereken tek şey planlı ve programlı bir şekilde çözüm odaklı, sorunu ciddiye alıp gerekli yetkililerle çalışan iktidarlar. Oylarınızı da ona göre verin.

CHP köpek lobisinin yanında. Ayrıca kısırlaştırma aşırı masraflı.

CHP köpek lobisinin yanında. Ayrıca kısırlaştırma aşırı masraflı.
Fiyatlar da aşağı yukarı aynı olması lazım, bir ara ciddi olarak bu mesele üzerine internetin altını üstüne getirmiştim. Yeter ki mesele sadece para olsun, şu an dert o değil ne yazık ki.

CHP de dediğiniz gibi, evet. Dediğim gibi oy kullanırken dikkat etmek gerekli. Bütün bu yaşananları unutmayalım. Sonra seçim dönemi gelir, 2-3 CHP trolü edit yapar, hemen dibimiz düşmesin...

Fiyatlar da aşağı yukarı aynı olması lazım, bir ara ciddi olarak bu mesele üzerine internetin altını üstüne getirmiştim. Yeter ki mesele sadece para olsun, şu an dert o değil ne yazık ki.

CHP de dediğiniz gibi, evet. Dediğim gibi oy kullanırken dikkat etmek gerekli. Bütün bu yaşananları unutmayalım. Sonra seçim dönemi gelir, 2-3 CHP trolü edit yapar, hemen dibimiz düşmesin...

Hocam kısırlaştırma mevzusu çözüm değil. Kısırlaştırma saldırganlığa engel değil, bunca köpeği bulup da kısırlaştırmak zaten imkansız. Köpekler kısır olunca sokaklarda gezmeye yine devam edecekler, bir anlamı yok.

Hocam kısırlaştırma mevzusu çözüm değil. Kısırlaştırma saldırganlığa engel değil, bunca köpeği bulup da kısırlaştırmak zaten imkansız. Köpekler kısır olunca sokaklarda gezmeye yine devam edecekler, bir anlamı yok.
Ya işte aynısı uyutmada da geçerli. Tüm köpekler bulunamaz, bulunamayan köpekler problem çıkarmaya devam eder vs. benzer sorunlar iki yol için de geçerli.

En önemlisi, bir habitatı değiştirirsen yerine yenisi daha güçlü bir şekilde gelir. Bir yerdeki 10 köpeği uyutursun, ortamı boş bulan 10 başka köpek gelir terör estirmeye devam eder. Bu köpekler daha kolay ürer, daha fazla besin bulur, daha besili de olur hatta. Çok temelden anlatmaya çalışıyorum o yüzden dışarıdan çok kaba görünebilir, kusura bakmayın.

Ya işte aynısı uyutmada da geçerli. Tüm köpekler bulunamaz, bulunamayan köpekler problem çıkarmaya devam eder vs. benzer sorunlar iki yol için de geçerli.

En önemlisi, bir habitatı değiştirirsen yerine yenisi daha güçlü bir şekilde gelir. Bir yerdeki 10 köpeği uyutursun, ortamı boş bulan 10 başka köpek gelir terör estirmeye devam eder. Bu köpekler daha kolay ürer, daha fazla besin bulur, daha besili de olur hatta. Çok temelden anlatmaya çalışıyorum o yüzden dışarıdan çok kaba görünebilir, kusura bakmayın.

Sokak köpeklerini kısırlaştırma işi çok daha sıkıntılı. Ben 2021'den beri köpeksiz sokaklar hakkında yazıyorum, araştırıyorum. Belediyelere dilekçe vs. de veriyorum. Kısırlaştırma işi çok daha masraflı ve sıkıntılı. Kısırlaştırılan köpek kuduz olmaya, parazitik hastalıklar taşımaya devam ediyor. İtlaf etmek çok daha mantıklı bir çözüm. Köpeğin yerini köpek almayacak çünkü sokakta köpek olmayacak bu kadar basit. Sahiplendirilenler çok olmayacaktır ama itlaf edilemeyen, atlanan köpekler de elbet itlaf edilecektir. Sonuç olarak sokakta 500 köpek varken yine 500 köpek olacaksa ama tek farkı kısır olacaksa, bu köpekler kist hidatik ve kuduz gibi hastalıklar bulaştırmaya devam edecekse ee ne anlamı kaldı :D

Demem o ki, burada harcanacak emeğe karşın en azından olabildiğince köpek yok edilmeli.

Sokak köpeklerini kısırlaştırma işi çok daha sıkıntılı. Ben 2021'den beri köpeksiz sokaklar hakkında yazıyorum, araştırıyorum. Belediyelere dilekçe vs. de veriyorum. Kısırlaştırma işi çok daha masraflı ve sıkıntılı. Kısırlaştırılan köpek kuduz olmaya, parazitik hastalıklar taşımaya devam ediyor. İtlaf etmek çok daha mantıklı bir çözüm.
Ovariohisterektomi uygulanırsa aşağı yukarı köpeklerin yarısına uygulanacak, ötanazi hepsine. Bunu hesaba katalım. Hem emek gücü hem de maddi olarak hangisi daha kârlıdır sizce?
Köpeğin yerini köpek almayacak çünkü sokakta köpek olmayacak bu kadar basit.
Üreme hızına tık diye yetişebilen, birkaç senede sorunu çözen bir ülke görmedim henüz. Köpek sayısı çok fazla. Çözüm esnasında da hastalık yaymaya devam edecekler, yaralamaya ve öldürmeye devam edecekler ne yazık ki.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt