Çok güzel bir tarif vereyim, bizim ortak bahçede yıllardır kullandığım kedi evi taktiğidir. Malzemeleri yazarak başlıyorum;
- En az 2 yetişkin kedinin sığabileceği herhangi bir kutu, bunu marketlerden, halden veya internetten herhangi bir karton kutu satan yerlerden sipariş vererek elde edebilirsin.
- Naylon veya pat pat, 50 CM'lik ve 5 Metrelik pat patları 50 liraya bile bulursun.
- Streç Film ve koli bandı.
- Bir Adet battaniye, örtü.
Kutuyu sadece önden girebilecekleri kadar bir giriş yaparak kes. Tek delik orası olsun. Eğer yapabilirsen köpek kapısı gibi kafalarıyla ittirebilecekleri bir şekilde yanlardan kesebilirsin. Ancak gözlemlediğim kadarıyla kutu tam kapalı gibi gözükünce kediler girmeyi deneyemeyebiliyor.
Girişi hazırladıktan sonra battaniye ya da örtüyü örtmeden önce kutunun zemini ve battaniye arasında bir boşluk oluşturması için kutunun iç zemini kadar kestiğin pat patlardan katman yap. Bu örtüyle zemin arasında ki teması kesecektir ve yalıtım etkisi yapacaktır. Katmanın üzerine battaniyeyi yerleştir. Böylelikle içerisi hazır olacak.
Kutunun dış kısmını Streç filmle güzelce kapla, fakat öyle bir kapla ki hem düzgün, hem de bir damla sıvı değmeyecek şekilde olmalı ki kutu sağlamlığını kaybetmesin. Daha sonra sardığın katmanın üstüne bir de koli bandıyla tekrar kutuyu kapla. Bu işlem kutunun dıştan nemlenip çürümesini engelleyeceği gibi sağlam kalmasını da sağlayacak.
Son olarak kutunun altına da kutunun zeminle bağlantısını kesmek için pat pat yerleştir ve o pat patı da kutunun alt kısmına tekrardan bantla, böylece en iyi yalıtım sağlanacak.
Kutuyu koyduğun konum çok önemli, üstünü kaplamamıza güvenme, yağmuru en az alacak yere koy ve rüzgarı da en az alacak yere koy.
Benim yıllardır kedilere kışı geçirttiğim otel yapımım böyle.
Bu en basit, en bütçe dostu ve herkesin yapabileceği en kolay kedi evlerinden biridir. Ama isteyen ve eli yatkın olanlar, bütçesi olanlar tahtadan ve yalıtım malzemesiyle daha sağlam ve uzun ömürlü yuvalar yapma seçeneği de var tabii.