Captain Levi
Yetkin
Hayda.
El altından destek verir. Ortadoğu'da ki en büyük güçlerini yalnız bırakmazlar.
El altından destek verir. Orta Doğu'daki en büyük güçlerini yalnız bırakmazlar.
Ben aynı cümleyi müslümanlar için kursam ne olurdu? Hapsi boylardim veya öldürüldüm.
İsrail topraklarına füze düşmesinin en temel sebebi Demir Kubbe'nin yapay zekası.
Demir Kubbe, hedef füzenin kritik noktalara düşüp düşmeyeceğini anında simüle edip anlayabiliyor. Eğer boş bir araziye falan düşüyorsa o füzeyi durdurmuyor çünkü bu Demir Kubbe için füze kaybı (ki Demir Kubbe'nin füzeleri sınırlı)'nın yanı sıra ayrı bir maliyet oluşturuyor. Elbette hedeften kaçan bazı füzeler vardır ama öyle ortalıkta 3-5 abuk subuk hesabın yazdığı "Demir Kubbe çöktü" gibi yorumlara kanmamak gerek.
Zaten o kadar füzeye rağmen nitelikli bir yeri vuramayıp adamakıllı İsrail askeri (sivilleri falan saymıyorum) yaralayamamalarının en temel sebebi bu. Bir kişi ölmüş o da kadın ve muhtemelen sivil zaten. Savunma Bakanlığının Binasının yanına düşen füzenin düşme sebebi bu. Videoya bakarsanız diğer füzeleri Iron Dome hedef alırken yana düşen füzeyi vurmuyor çünkü tehlike arz etmiyor.
Yani Demir Kubbe cidden muazzam bir sistem.
Bu olaylar Türkiye'ye patlaması yeter. Ama patlayacak gibi duruyor.
Hadi uyanıkken füze atarsın gene bir yere kaçarız da ama uyurken atılmasından korkarım ben. Aslında vurma ihtimalleri çok yok ama israil biraz psikopat bir ülke olduğu için vurabilir de bilemeyiz.Savaş olsa sığınak da yok herkes el ele tutuşup dua eder artık düşmesin tepesine diye.
Savaş olsa sığınak da yok herkes el ele tutuşup dua eder artık düşmesin tepesine diye.
Yabancılarda böyle bir meme var. Bize patlamamasının imkanı var mı?Bu olaylar Türkiye'ye patlaması yeter. Ama patlayacak gibi duruyor.