1749942175338.webp

Hayda.

6 saat önce:

Gazze halkı, İran’ın İsrail’i vurmasını kutluyor.

İran’ın Tel Aviv’deki bir binayı vurması sonucu aynı aileden 5 kişinin öldüğü bildirildi.

Tel Aviv’e isabet eden füzelerden dolayı bir bina tamamen yıkıldı.

Son dakika: İsrail Cumhurbaşkanı Herzog: "İsrail için çok zor ve hüzünlü bir sabah."

İranlı yetkili: "Netanyahu hükümetinin sonunu getireceğimize söz veriyoruz."

Ben aynı cümleyi müslümanlar için kursam ne olurdu? Hapsi boylardim veya öldürüldüm.

Yahudiler hiçbir halki ya da etnik ırkı insan olarak görmüyor, kendine köle olacak canavarlar olarak görüyor. Bunu da unutmamak lazım. Dışarıdan sekuler gozukmelerine bakma hepsi aşırı sağcı ve ağır dindar yapıda olan yahudiler.

İsrail topraklarına füze düşmesinin en temel sebebi Demir Kubbe'nin yapay zekası.

Demir Kubbe, hedef füzenin kritik noktalara düşüp düşmeyeceğini anında simüle edip anlayabiliyor. Eğer boş bir araziye falan düşüyorsa o füzeyi durdurmuyor çünkü bu Demir Kubbe için füze kaybı (ki Demir Kubbe'nin füzeleri sınırlı)'nın yanı sıra ayrı bir maliyet oluşturuyor. Elbette hedeften kaçan bazı füzeler vardır ama öyle ortalıkta 3-5 abuk subuk hesabın yazdığı "Demir Kubbe çöktü" gibi yorumlara kanmamak gerek.

Zaten o kadar füzeye rağmen nitelikli bir yeri vuramayıp adamakıllı İsrail askeri (sivilleri falan saymıyorum) yaralayamamalarının en temel sebebi bu. Bir kişi ölmüş o da kadın ve muhtemelen sivil zaten. Savunma Bakanlığının Binasının yanına düşen füzenin düşme sebebi bu. Videoya bakarsanız diğer füzeleri Iron Dome hedef alırken yana düşen füzeyi vurmuyor çünkü tehlike arz etmiyor.

Yani Demir Kubbe cidden muazzam bir sistem.

Demir kubbe hakkında yazı yazdım hocam. Mukemmel bir sistem degil zira demir kubbe dediğiniz sistem sadece roket ve düşük hızlı muhimmatlari durdurmak icin tasarlandı. Hipersonik (15 mach seviyelerinde) hızda ateşlenmis terminal dalış hızı aşırı yüksek fuzeler tam anlamiyla demir kubbeyi "devre disi" bırakıyor. Gönderilen ilk füzeler tepki suresi ölçme ve konum bilgisi toplama amaçlı olabilir. Sonradan gelen GNSS hipersonik fuzeler görüyoruz ki hipersonik engelleyici ek sistem ve bağlı olduğu PESA radarlar (belli AESA) açılmadan hiçbir şey engelleyemiyor. Demir Kubbe abuk subuk roket vurma sistemidir ve maliyeti alternatiflerine göre düşüktür. En kabiliyetli ARH füzesi bile birden cok yüksek hızlı fuzeyi durduramaz. Maliyeti yüksek ve sayıca az kullanılan anti balistik sistemler de doğru dürüst cevap veremiyor.

Savaş olsa sığınak da yok herkes el ele tutuşup dua eder artık düşmesin tepesine diye.
Hadi uyanıkken füze atarsın gene bir yere kaçarız da ama uyurken atılmasından korkarım ben. Aslında vurma ihtimalleri çok yok ama israil biraz psikopat bir ülke olduğu için vurabilir de bilemeyiz.

Savaş olsa sığınak da yok herkes el ele tutuşup dua eder artık düşmesin tepesine diye.

Hisar İsrail üzerinden ateşlenen füzeleri durdurmaya yeter ayrıca milletin yatıyor diye dalga geçtiği S-400'ün 2 fuze varyanti tam olarak bu füzeleri durdurmak icin tasarlandı.