Hocam Türkiye'de üniversite okumayı düşünen bir genç için en iyisi anadolu ve fen liseleri. Üniversite düşünceniz varsa diğer liselere bakmayın bile.

Evet haklısınız fakat Anadolu liseleri gereksiz demek yanlış olur bence (gereksiz olanlar kesinlikle var fakat genelleme yapmak doğru olmaz)

2 sene bütün dersleri görüyorsun sonra 2 sene daha ayrı dersleri görüyorsun. Çocuk 4 sene aynı dersleri görürse daha iyi bir eğitim almış olur. Bu sebeple Anadolu liseleri ve din temelli oluşturulan okullar azaltılmalı.

2 sene bütün dersleri görüyorsun sonra 2 sene daha ayrı dersleri görüyorsun. Çocuk 4 sene aynı dersleri görürse daha iyi bir eğitim almış olur. Bu sebeple Anadolu liseleri ve din temelli oluşturulan okullar azaltılmalı.

Hocam bahsettiğiniz konunun Anadolu lisesi ile alakası nedir anlayamadım. Türkiye'deki bütün liselerde 9 ve 10. sınıfda tüm dersler 11 ve 12. sınıfda alan dersleri görülür (bazı dersler her alanda sabit) yani fen, Anadolu veya sosyal bilimler lisesinin öğrettiği şeyler tamamen aynı.

Hocam bahsettiğiniz konunun Anadolu lisesi ile alakası nedir anlayamadım. Türkiye'deki bütün liselerde 9 ve 10. sınıfda tüm dersler 11 ve 12. sınıfda alan dersleri görülür (bazı dersler her alanda sabit) yani fen, Anadolu veya sosyal bilimler lisesinin öğrettiği şeyler tamamen aynı.

Benim anlatmaya çalıştığım, bir öğrenciye 10-12 tane dersi 2 sene anlattıktan sonra gidip bu ders sayısını 6-7'ye çekersen ve tek alanda ustalaştırmaya çalışırsan çocuğun kafasını yakarsın. Özellikle 9. ve 10. sınıf Anadolu ve Meslek lisesinde okuyan öğrencilere bu konuda acıyorum.

Fen, Anadolu veya sosyal bilimler lisesinin öğrettiği şeyler tamamen aynı.

Bu konu çok sıkıntılı. Çocuğa alanında eğitim vereceksinki ekmeğini alabilesin. Misal, çocuğun matematiği iyiyse Fen lisesine gitsin ki orada matematik ilmini öğrensin.

Hocam Anadolu liselerinden daha iyi diyemezsiniz çünkü Anadolu liselerinin genel bir ortalaması yok çoğu fen lisesinden daha iyi Anadolu liseleride var nitelikli okul sayılmayanlarda var. Anladığım kadarıyla liseler hakkında pek bilginiz yok hiçbir şey öğretilmiyor demişsiniz fakat fen veya sosyal bilimler arasında öğretim farkı yok.
Öğretim olarak konuşuyorum.

Benim anlatmaya çalıştığım, bir öğrenciye 10-12 tane dersi 2 sene anlattıktan sonra gidip bu ders sayısını 6-7'ye çekersen ve tek alanda ustalaştırmaya çalışırsan çocuğun kafasını yakarsın. Özellikle 9. ve 10. sınıf Anadolu ve meslek lisesinde okuyan öğrencilere bu konuda acıyorum.

Hocam haklısınız sistemi bende beğenmiyorum fakat halen daha Anadolu lisesinin farkını anlayamadım fen veya sosyal bilimler isesindeki çocukda önce 10 12 tane sonra 6 7 tane ders görüyor bir farkı yok.

Hocam haklısınız sistemi bende beğenmiyorum fakat halen daha Anadolu lisesinin farkını anlayamadım fen veya sosyal bilimler isesindeki çocukda önce 10 12 tane sonra 6 7 tane ders görüyor bir farkı yok.

Bizim eğitim sistemimizi tasarlamayı ilkokul düzeyinde bilen insanların işi.

Bu konu çok sıkıntılı. Çocuğa alanında eğitim vereceksinki ekmeğini alabilesin. Misal, çocuğun matematiği iyiyse fen lisesine gitsin ki orada matematik ilmini öğrensin.

Bahsettiğim kısım bu fen lisesindeki matematik müfredatı ile Anadolu lisesindeki aynı.

Bizim eğitim sistemimizi tasarlamayı ilkokul düzeyinde bilen insanların işi.

Kesinlikle katılıyorum.